Gość słoneczko31 Napisano Luty 24, 2017 Czesc dziewczyny. Dawno sie nie odzywalam ale musialam dojść do siebie. Dzisiaj dostalam okres . Zdziwilam sie bo to dopiero 32 dc ☺ mam nadzieje ze tym razem sie uda i nie bedzie tak jak w styczniu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćIza Napisano Luty 24, 2017 Czesć sloneczko! Faktycznie dawno Cię nie było. Miło ze jesteś bo już dość tej zimy :-p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmadzia Napisano Luty 25, 2017 O słoneczko widzisz może coś się wyregulowalo. To mąż już nieprotestuje w terminie kiedy to bedzie? Oby się udało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość słoneczko31 Napisano Luty 25, 2017 Szczerze to ja mam to gdzies czy jemu termin pasuje czy nie. To ja bede z brzuchem chodzila nie on. Jak poronilam to ani razu ze mna nie rozmawial na ten temat. Wczoraj mu powiedzialam ze znowu zaczniemy jak dostane okres ale nawet slowem sie nie odezwal ☺ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość słoneczko31 Napisano Luty 25, 2017 Madzia gratuluje blizniakow ☺ u nas blizniakow troche w rodzinie bylo zarowno ze strony mamy jak i taty. No i tesciowa tez miala blizniaki. Jak z mlodym zobaczylam wysoki wynik bety to wystraszylam sie ze beda blizniaki ☺ ale byl tylko moj maly rozbójnik ☺. Na dniach moja siostra bedzie rodzic. Od prawie 2 tyg chodzi z 4 cm rozwarciem. No i zazdroszcze jej ze przytyla tylko 6kg a nie 18 jak wczesniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmadzia Napisano Luty 25, 2017 Słoneczko dziekuje. My za pierwszym razem chcieliśmy bliźniaki.... Ale ja niewiem jakim to cudem bo moja beta przed terminem @ była malutka a test w dniu @ też zwykły czy nawet lekki blady... Cud... Ps chyba już tyje mogę mieć depresję???? Że to juz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćIza Napisano Luty 26, 2017 Słoneczko silna babka z Ciebie. :-) powodzenia :-* Madzia może to woda w organizmie? :-* Waga podskoczyla? Czy czujesz po sobie ze tyjesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmadzia Napisano Luty 26, 2017 Waga niby nie może 0.5 kg tylko czuje to, cały brzuch oponki i spodnie guzik mnie uwiera... Oszaleje zaraz czemu Warszawa jest tak droga czemu.... Czy to moja wina ze się tu urodziłam wychowałam itp... Czemu dom 30 km od niej kosztuje 450 tys piękny i mogę go już kupować a mieszkanie obok moich rodziców 500 tys... do remontu.. Boże czemu nie mogłam urodzić się na jakiejś wsi i tam mieć rodzinę pracę i znajomych.... .Tak sobie pomarudzilam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćIza Napisano Luty 26, 2017 Madzia faktycznie nie wyobrażam sobie nawet jak drogie musi byc tam życie. Ja bym nie chciała... My mieszkamy pod granicą niemiecką i czeska. Fakt że rozrywek wielkich nie ma Ale okolica piękna i mamy zamiar postawić domek z drewna. Nieduży i koszt tego to ok 100-120 tyś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmadzia Napisano Luty 26, 2017 Iza ale to jest ta różnica ze wy tam macie rodzinę itp. ja nie kocham tego miasta mogłabym żyć nad morzem czy w górach i obyć się bez rozrywek bo z 3 dzieci to rozrywka bedzie wycieczka do biedronki... A zoo raz w roku to można jakoś przeżyć bez tego. Ale tu mam wszystkich ... Jak myślę że dom który w części jest mojego męża to 900 tys to stwierdzam ze to miasto oszalalo. My myślimy o wyprowadzce pod miasto i kupnie domu takiego na zawsze ale to pół miliona i o najciekawsze nie chodzi nawet o ta kasę bo w końcu kredytu są dla ludzi i a o to że to będzie 30 czy 25 od rodziny o wyjdzie na to że wydamy te same pieniądze na mieszkanie i nawet chyba nie bede mazyc o 4 pokojach ... dobija mnie czasem fakt tego ze moje mieszkanie na peryferiach stolicy to gdzie indziej dom z wielkim ogrodem itp... No a tak poza tym to pamiętasz czy na iść genetycznym bo niewiem czy pappa w końcu robiłaś mówią już płeć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmadzia Napisano Luty 26, 2017 Usg genetycznym miało być.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Emenemsik Napisano Luty 27, 2017 hej Wam! :) dostałam @ taka "normalna"w niedziele bo w sobotę plamilam delikatnie, czyli już odstawiłam tabletki ale powiem Wam że to co mam to jest masakra, jestem przerażona. Wczoraj tak bolał mnie brzuch że leżałam w łóżku prawie cały dzień do tego straciłam głos.... Takiej obfitej @ to ja nie miałam dawno, dawno...!nawet przed tabsami. Myślicie że to przez to ze tabletki odstawiłam? I to znak że wróciło wszystko do normy? Słyszałam że po odstawieniu pierwsza @jest bardzo delikatna bądź jej nie ma... A u mnie to strumień! Aż musialam w nocy wstać i podpaskę zmienić . Z jednej strony się cieszę bo skoro już wróciło do normy to od razu może mi się udać :) Ale z drugiej to jakaś masakra :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćIza Napisano Luty 27, 2017 Madzia strasznie trudna sytuacja... No Ale Tak naprawdę masz swoją najbliższa rodzinkę i możecie mieszkać osobno. A do reszty rodziny jeździć czasem. Tak naprawdę musisz myśleć o Was i o tym jak Twoje dzieci będą miały w przyszłości. Wiadomo że jak rodzice Twoi czy męża bliżej to jest lepiej ale niektórzy się wyprowadZają całkiem w inny rejon i też sobie fajnie żyją. Ale mi też byłoby ciężko zdecydować. Szczególnie ze to też są wielkie pieniądze... Idź idź na genetyczne. Od 10 do 14 tc. Może lekarz już dojrzeć płeć. U mnie wyczail od razu i się potwierdza teraz.:-) z resztą trzeba wiedzieć czy dzieci się dobrze rozwijają. Pappy nie polecam. Mu zrobiliśmy bo lekarz stwierdZił że te pomiary są na granicy z ryzykiem i wydaliśmy 300 na usg i 210zł na test z krwi pappa a to i tak mi niewiele dało. Zbyt dużo informacji na tym nie ma. I tak najważniejsze jest to polowkowe a to 1 prenatalne jest wstępne i ja tak do te to podeszłam więc nawet jak coś wyjdzie ze może być coś nie tak, to wzięłam na to poprawke. Teraz wyszło książkowo a wtedy niby na granicy... Trochę żałuję tego testu pappa bo za te 200 zł już bym miała co innego dla dziecka no ale trudno :-p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćIza Napisano Luty 27, 2017 Emenemsik ja takie @ miałam zawsze obfite. Tzn też nie od zawsze, miałam mniejsze ale później brałam tebletki przez ok rok a po odstawieniu były bardIej obfite ale znowu przeszedł mi ten straszny ból . wcześniej aż mdlalam w 1 dzień. Później widocznie się hormony uspokoily. Przed ciążą W nocy to powódź przez pierwsze 2 dni. I jak byłam sama to spoko, ręcznik pod d**e podkladalam i się zastanawiałam jak ja będę kiedyś z facetem spała a mnie tak zaleje... Masakra :-p teraz jak śpię z moim to przez pierwsze 3 dni to nie spanie a czuwanie :-p także Spokojnie , widocznie musi Ci6 się organizm oczyścić. Już niedługo wizyta u gin. :-) Na pewno wszystko będzie ok :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmadzia Napisano Luty 27, 2017 Em ja po tabletkach miesiaczke miałam bardziej obfita i taka wręcz czarna pamiętam ze się przerazilam i jak później się okazało miałam bardzo ale to bardzo bolesna owulacje najprawdopodobniej podwójna bo teraz też miałam taki ból tylko słabszy i są bliźniaki. Wtedy myslalm że coś sobie nadwyrezylam albo mi pękło dopiero po tej owulacji zrozumiałam ze to był bardzo silny ból owulacyjny pamiętam że wrzeszczalam na męża ze cały apap zerzarl i leciał do apteki po leki przeciwbolowe. Iza no genetyczne zrobię na pewno tylko właśnie nad plcia się zastanawiałam czy to może być już. Co do mieszkania to po prostu znając sytuację z moim synem wiem że gdy będzie 3 dzieci dziadkowie zwłaszcza tacy którzy chcą pomóc sa na wagę złota. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Emenemsik Napisano Luty 27, 2017 dzięki dziewczyny, już trochę się uspokoiło i w dzień słabiej i brzuch tak nie bolał...jutro idę na ekg i usg brzucha, usg nie wiem czemu... Wyniki krwi strasznie mi się pogorszyły :( dzisiaj byłam to i krew i ekg bardzo źle, Ale i ja czuję się gorzej,niby @ nie ma na to wpływu. Nie znam się, tak mówi lekarz. 8 już bliżej niż dalej a ja jakoś wtedy powinnam mieć owu. Madzia rodzice są potrzebni,moze nie przy 1 dziecku czy drugim ale przy blizniakach owszem! Mam w rodzinie bliźniaki i pilnowałam ich z ciotka i my dwie i ich dwóch to masakra, a tu jeszcze masz starszaka ,chociaż powiem Ci ze wydorosleje szybko jak przyjdzie rodzeństwo m dużo z nim rozmawiaj,tlumacz że będzie pomagał, będzie musiał być grzeczny itd.nasz rozrabiaka i szatan w ciele dziecka o dziwo naprawdę stał się innym dzieckiem, fakt jest czasami okropny ale on tam juniora kocha że ja to czasami nie mogę wziąć go na rece bo mówi że nie można go brać bo jak leży to ma lezec a nie ma rękach. Całuje go, śpiewa mu,mowi różne rzeczy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmadzia Napisano Luty 28, 2017 Em ja tam niewiem ale moja mama nigdy podczas @ badań krwi niema robionych ani nawet po czy przed kilka dni a jako chora na serce nie moze mieć ekg w trakcie bo lekarz mówi ze Beda zabuzone normalne wyniki. A co ty masz nie tak anemia czy co? Co do pomocy to ja to wiem mam przerombane na całej linii więc mają mamą szykuje się już na mieszkanie u mnie nawet już moja babcia wie że jak coś to przyjeżdża. Mąż bierze miesiąc urlopu odrazu. Wiem że dla normalnych przypadków patrz pierwsze dziecko itp to mam plan dużo za szybko ale w takich nadzwyczajnych okolicznościach wszyscy szykują się na inwazję bliźniaków. Zwłaszcza że mój syn od początku dawał ostro czadu za 2 albo 3. Więc wolę miło się rozczarować niż płakać po nocach ze jestem sama i nie daje rady. Co oczywiście i tak nastąpi.... Ceoekawe co u mamusiek pewnie malutki Pawełek to już spory chłop.... Ma któraś kontakt z dziewczynami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Emenemsik Napisano Luty 28, 2017 Wyniku w @ ,czy nie to i tak są zle. Mam tachykardie nadkomorowo tętnicza czy jakoś tak... Ale pan doktor powiedział że daje mi leki jak dla kobiety w ciąży i po odstawieniu tabsow mogę szybko zajść bo jestem mega płodna.mam super lekarza, siedziałam prawie pół godziny i wszystko mi tłumaczył, dał leki jak dla ciężarnej. Tylko ludzie w poczekalni prawie mnie zjedli. Niestety nie mam ale zaraz napisze do lwicy i Izy ,Madzia zakładaj Instagram :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćIza Napisano Luty 28, 2017 Ja mam Misske na fb ale nie pisalam z nią. Wróciła z Malutkim do domu i zrobiła sobie eleganckie włoski więc pewnie wszystko jest dobrze :-) Miczka pewnie już w domu z bobaskiem :-) Emm czy ktoś w ogóle podejrzewa skąd Twoje problemy i źle wyniki??? Ja mam też kiepskawa morfologie i dostałam żelazo. Mam też skierowanko na krzywa cukrowa :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Emenemsik Napisano Luty 28, 2017 Iza nie wie nikt, dlatego mam na tarczyce itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmadzia Napisano Luty 28, 2017 Em to podejzane. Znaczy fajnie że taki lekarz ale źle ze takie wyniki. Ludzmi się nie przejmuj ja mam zawsze w d. Wszystkich nauczyłam się. Nawet ostatnio ciężarnej nieprzepuscilam na pobranie krwi nie dlatego że źle się czułam bo nikt nie wie że przecież w ciąży jestem tylko dlatego że ona powiedziała że dobrze się czuje i facet zamna ja przepuscil i do mnie ze może ja też bym ją przepusicila a w kolejce chore dzieci itp. Ale szczęka mu opadla bo Ja jako mega wredna pojechałam po picie dla 5 latka z gorączką czekającego w kolejce do lekarza bo płakał ze chce pić a nigdzie picia nie bylo miną faceta bez cenna. Moja wrednosc jest bardzo specyficzną hihi. Nie przejmuj się ze ludzie gadają ludzie muszą gadać bo inaczej chorzy by byli. Boże boję się pod koniec tyg jedziemy do teściów na spotkanie na szczycie.... Szkoda ze leków uspokajajacych niemkzna wziąść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Emenemsik Napisano Luty 28, 2017 Najważniejsze że mogę się starać i mam duża szanse :) jejku oby się udało! Od jutra staranko! Owukacje pokazuje mi na 8 marca czyli to największa szansa prawda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Hanah1990 Napisano Marzec 1, 2017 Cześć dziewczyny. Właśnie wczoraj dowiedziałam się o ciąży. 3 testy, gdzie kreski bardzo mało widoczne, ale są. Podejrzewam bardzo wczesną ciążę. Objawy tez się już pojawiły. Trochę jeszcze jestem skolowana bo przez pół roku nic. Myślicie, że wizyta u lekarza nie będzie zbyt szybka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Hanah1990 Napisano Marzec 1, 2017 Cześć dziewczyny. Właśnie wczoraj dowiedziałam się o ciąży. 3 testy, gdzie kreski bardzo mało widoczne, ale są. Podejrzewam bardzo wczesną ciążę. Objawy tez się już pojawiły. Trochę jeszcze jestem skolowana bo przez pół roku nic. Myślicie, że wizyta u lekarza nie będzie zbyt szybka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćhana Napisano Marzec 1, 2017 Cześć dziewczyny. Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży prawdopodobnie. Na trzech testach pojawiły się blade , drugie kreski. Objawy tez się pojawiły. Jestem trochę skolowana bo przez pół roku nic. Jeżeli to ciąża, to 2,3 tydzień. Myślicie, że na wizytę u lekarza nie jest zbyt wcześnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćIza Napisano Marzec 1, 2017 GoscHana- będzie za wcześnie :-) poczekaj ze 2 tygodnie chociaż. Lekarz nic nie zobaczy więc i tak nic to nie pomoże. Dbaj o siebie, będzie dobrze :-) Emm jestem strasznie ciekawa i uciesze się jak wam się uda :-) trzymam kciuki :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Emenemsik Napisano Marzec 1, 2017 hej Hana, myślę że tak, poczekaj do 6 tygodnia, No chyba ze będzie się coś działo co Cię zaniepokoi, wyłącz sobie mniej więcej 6 tydzień i zapisz się do lekarza :)oczywiscie gratuluję! Mam nadzieje ze i mnie taka nowina zaszczyci !:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmadzia Napisano Marzec 1, 2017 Jana może zrobić z krwi bete żeby mieć pewność ale wizyta u lekarza bez sensu. Em mi wg internetu a test a ogólnie rzczywistosc wg usg itp to dzień później w sensie Internet mówił że 2.01 test ze 3.01 a wszystko wskazuje ze była 3.01 a druga 4.01 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćhana Napisano Marzec 1, 2017 Dzięki dziewczyny ! Jeszcze jestem w szoku. Czekam aż zobaczę dwie mocne krechy, teraz druga jest ledwo widoczna. Jednak objawów sobie nie wymyśliłam :-) Poczekam jeszcze na tą wizytę tak jak radzicie :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość słoneczko31 Napisano Marzec 1, 2017 Czesc dziewczyny. Dzisiaj zostalam ciocia :) Mam nadzieje ze niedlugo znowu zostane mama. Wlasnie konczy mi sie okres i moze w koncu znowu zaczniemy sie starac, ale strasznie sie boje ze znowu bedzie cos nie tak :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach