Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

orzeszek88

Wczesne objawy ciąży pomocy cz2

Polecane posty

Gość Emenemsik
Na bliźniaki jestem za młoda! Madzia wypluj te słowa! :)

Gość gośćIza
Orzeszku to prawda. Na badania pod kątem ginekologicznym kieruje ginekolog. Mi to samo mówił rodzinny.

Jutro do niej idę i powiem jej co myślę i zapytam czemu mnie zbyła. Idę po to że mam wolne a chce żeby mi sprawdziła pęcherzyk co z nim jest i czy jestem po czy przed owulacja jutro o 7 rano jadę na badania krwi. A po 15 mam gin. Emm trzymam kciuki :* kurcze dziewczyny też bym chciała się już cieszy 2 kresek na teście :(

Gość Lwicapolska
Pewnie orZesZku idź i upominaj się o swoje bo lekarze myślą ze ludzie są nie kumaci a nie mozna sobie na to pozwolić. Niech ci wystawi skierowanie bo ci się należy

Gość gośćIza
Orzeszku jak było????

Byłam na badaniu TSH, magnez, morfologie, badanie moczu bo tylko takie dostałam od rodzinnego przed 16 mam iść po wyniki szkoda bo na 15 idę do gin. No zobaczymy jestem ciekawa tego starego pęcherzyka i czy coś wiadomo o nowym czy przed owulacja czy po jestem. Może coś zobaczy muszę być miła jak wejdę a jak mnie zbada to jej wygarne że powinna dać mi skierowanie na badania dalsze :) a jak będę mieć wszystkie jadę do lekarza od niepłodności. Będę walczyć o te 2 kreski

Gość Emenemsik
Orzeszku idź zapytaj o wyniki wcześniej przed gin.czasami wcześniej je robią a mówią że o 16 być, zapytaj i powiedz że masz lekarza na 15 i chciałabyś z wynikami już iść.

Gość gośćmadzia
Orzeszek dokładnie spytaj wcześniej w labolatorium. U mnie zawsze jest ze wyniki po 15 a ostatnio o 13 już były Ja mam dziś jakiś dobry dzień aż się boję ..mogło by być już cieplej mam dosyć tej kurtki...

Gość gośćIza
Podoba mi się Twoje zdeterminowanie!!! Walcz , bo warto. A jak Ty nie zawalczysz to nikt za Ciebie tego nie zrobi. Dasz radę ze wszystkim , jestem z Tobą duchem i sercem :-D pisz co i jak , ja tu będę zaglądać i czekać na informację. :-)

Gość Lwicapolska
Orzeszku wszystkie jesteśmy z Tobą :) jak tylko będziesz po wizycie to pisz co tam jak tam wszystkie jesteśmy ciekawe :)

Gość Emenemsik
Jutro testuje!! :) Orzeszku zobaczysz że nam się uda! Czuję to i jestem z Tobą!! :*

Gość gośćmadzia
Em czekamy.

Więc tak badania magnez żelazo TSH badanie moczu i morfologia jest ok :) tego pęcherzyka juz nie ma ale nie widać żeby była owulacja poprostu może już była. Wszystko sprawdziła więc pytam jej się czy da mi skierowanie na badania dalsze bo rodzinny takich nie daje tylko ona ma mi wypisać. (I teraz najlepsze ) ona mi odpowiada że nie widzi sensu u mnie żeby mi je dawać!!!! ..... Ja mówię do niej ale staram się rok ponad i szukam przyczyny niepłodnośći a ona do mnie że to za wcześnie na te badania. Ewidentnie mnie zbywa bo nie chce mi ich dac. Rozumiecie to ? Gadalam z koleżanką i mówi że jak są jakieś droższe badania to w tej przychodni nie chcą dawać. Idę 28 marca do innego gin.... Brak słów Em trzymam za ciebie kciuki :* nie wiem co o tym wszystkim myśleć zastanawiam się po co my płacimy te składki

Gość gośćmadzia
Orzeszek ja się nad składkami zastanawiam za każdym razem gdy moje dziecko jest chore a na ostrym dyżurze czekam 5 h za każdym razem mam ochotę zapytać za co o i co miesiąc kasę mi zabierają.... Musisz zmienić ginekologa rok starań to badania są konieczne trzeba zacząć działać. Durny lekarz.

Gość gośćIza
Z 1 str dobrze ze te podstawowe wyniki są ok.Ale z 2 str jakaś przyczyna musi być. Na bank trzeba sprawdzić hormony, niech nie pieprzy ze nie ma sensu bo masz prawo zbadać jak chcesz,czy starasz się czy nie. a rok starań to na pewno jest powód. Tak jak mowisz, jesteś ubezpieczona a uważasz że coś jest z Twoim zdrowiem nie tak więc obowiązkiem lekarza jest to sprawdzić.chore żeby zbywac pacjenta ze względów finansowych przychodni. To po ciul oni są... Oj temat rzeka... Racja żeby próbować u innego lekarza.będzie dobrze, załatwisz to :)

Gość Orzeszek88
A mam jeszcze jedno pytanie jak ona nie widziała owulacji żadnego pęcherzyka nowego to znaczy że mogę mieć jutro ? Widziała by to jakby był jutro ??

Gość gośćIza
Hm. Wydaje mi się ze jeszcze się nie wytworzył. Bo jeśli był a teraz go nie ma to musiałby się oczyścić przy miesiaczce. Albo się wchlonal ale to mi się wydaje mało prawdopodobne. Jaki czas temu miałaś ostatnia @?

Gość gośćIza
Gość.jeśli miałaś jednorazowe plamienie w 15dc bardZiej obstawialabym owulacje. Czasem się zdarza ze pekajacy pęcherzyk uwalnia troszkę krwi. Przy ok 30 dniowym cyklu bardziej mi pasuje teraz owulacja niż implantacja.

Gość gośćIza
Może się pojawić jutro jakiś pecherzyk ale żeby dojrzał I był gotowy do zapłodnienia potrzeba kilka dni. Nie wiem na jakim etapie cyklu jesteś teraz Orzeszku

Gość gośćIza
Ale jeśli dzisiaj nie było pęcherzyka to na 90% owulacji jutro nie będzie. Bo musi być dojrzały pecherzyk żeby pęknąć :)

Jeszcze mam pytanie bo moje TSH wynik nie daje mi spokoju mam 3.30 a normą jest 0.39- 3.55 7ulU/mL Co sądzicie?

Gość Emenemsik
Niestety 1:(

Gość gośćmadzia
Zacielo się a ja na wynik em czekam.....

Gość Emenemsik
Orzeszku masz w normie :) u mnie dupa....jedna :(

Gość gość
Orzeszek twoje TSH jest za wysokie. Dla kobiet starających się o ciążę powinno być od 1 do 1.5 Większość lekarzy bagatelizuje taki wynik. Ja byłam u endokrynologa i potwierdził to co mój gin mówił. początkowy wynik był 2.55 i kazali mi obydwaj to obniżyć. Klara

Oj em tak mi przykro :( wiem co czujesz bo od roku co miesiąc to przechodzę teraz mam tak że newet nie robię testu bo boję się widoku jednej kreski i czekam na @. Musi nam się udać zobaczysz. Ale w sumie może ci jeszcze wyjdzie bo @ masz mieć później ?

Gość gość
Emenemsik, póki @ nie przyszła nie trać nadziei. Który masz dzień cyklu? Klara