Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po porodzie tyje zamiast chudnac!

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy. Pomocy bo jestem zalamana. Rok staraliśmy się o dziecko przy pomocy terapii hormonalnej. Przytyłam w tym czasie 10 kg i z łaski stałam się spaslakiem. W końcu zaszłam w upragnioną ciążę i jako że już przed ciąża zrobiłam się bardzo gruba zależało mi żeby nie przytyć. Przytyłam w efekcie tylko 8 kg co zarzuciłam chwilę po porodzie. Wciąż bypam jednak na plusie 10 kg w stosunku do dawnej sylwetki. Niestety po ciąży zaczęłam tyc! Przytyłam dodatkowe 5 kg w ciągu 3 miesięcy. Wiem że mamy raczej zarzucają wagę karmiących piersią, więc jestem zalamana. Jak pilnowaliscie wagi po porodzie? Wiem że nie można przejść na dietę.

Gość gość
przepraszam za błędy, głupia autokorekta w telefonie. Mam nadzieję że da się zrozumieć o co mi chodziło :). Czyli o dietę która pomoże mi zrzucić wagę a przy tym nie odbije się na laktacji.

Gość gość
jeśli chodzi o dietę, która nie zaszkodzi laktacji najlepiej iść do dietetyka. zrób badania w kierunku zaburzeń hormonalnych. Możesz dodatkowo przejść się do jakiegoś fitness klubu i skonsultować się z trenerem personalnym

Gość gość
mysle ze to hormony wiec najpierw lekarz niech cie zobaczy ale dobry a nie olewajacy konowal a tak na marginesie dziwie ci sie ze dla ciazy zrobilas z siebie opasla swinie , co na to maz rownie wniebowziety ze ma dzidzie i nieatrakcyjnego wieprzyka w domu ?

Gość gość
dieta i ruchem na pewno nie schudniesz, masz cos z hormonami, niekoniecznie tymi ciazowymi, wyglada to troche jak niedoczynnosc tarczycy.do endokrynologa z tym.ja myslalam ze po ciazy sie chudnie bo sie nic nie je (no bo jak skoro caly czas ma sie wrzezsczace niemowle na reku, do tego zaparcia a wiec i brak apetytu) a dziecko daje wycisk w dzien i noc

Gość gość
dobrze ci tak , nie trzeba bylo zrec hormonow od ktorych tylas jak prosie, ale szal macicy wazniejszy od wygladu i zdrowia to teraz bedziesz samotna upasiona mamusia , dobrze ci tak ja bym w zyciu nie wziela czegos co zniszczy moja atrakcyjnosc

Gość gość
Proponuje trenera albondietetyka. Mi dzięki diecie od trenera i ćwiczeniami udało się zrzucić 12kg. 5z ciąży i 7 sprzed ciąży. A ciało wygląda bosko. A i karmiłam przy tym. Dietetyka trochę leci w kulki bo daje ci dietę na 2tygodnie i każe znów przyjść a trener daje raz. Spróbuj, polecam.

Gość gość
Dziękuję za sensowne komentarze. Jak wygląda taka konsultacja u trenera? Czy idzie się do niego raz czy potem też się pod jego okiem ćwiczy?

Gość gość
Idziesz raz on układa ci dietę później rozpisal mi trening tzn. Ćwiczyłam pod jego okiem raz, później już sama trenowałam. Koszt śmieszny bo za trening i dietę zapłaciłam coś ok. 200pln ale efekt milion razy lepszy niż samej w domu na wiecznej głodówce.

Gość gość
Zrob najpierw badanie na niedoczynnosc tarczycy.Ja po porodzie nagle przytyłam 30 kg,byłam grubsza niz w ciazy.Dieta,cwiczenia nic nie pomagało.Kolezanka poradziła abym zrobiła wyniki.Niedoczynnosc tarczycy.Ustawili leki i bez drastycznej diety i gimnastyki po 5 miesiącach znowu wyglądałam jak kobieta a nie baleron.

Gość gość
Właśnie może to tarczyca? Słyszałam że po porodzie się coś psuje

Gość gość
Gościu z 9:57 to ja pisałam o trenerze i diecie. Zapomniałam dopisać że ja też mam niedoczynnosc tarczycy i to właśnie m.in. ta dieta doprowadziłam się do ładu i składu również że zdrowiem.bo dieta nie jest drastyczna a po prostu zdrowa właśnie na tarczyce.

Gość gość
Niektore wypowiedzi ponizej krytyki, nie przejmuj sie tymi desperatkami ktorym zalezy tylko na utrzymaniu fiuta przy sobie. Idz zbadaj hormony, duzo sie ruszaj , dieta musi byc lekka i posilki 5x dziennie. Powodzenia.

Gość gość
Zbadaj tsh koszt koło.35 zł badanie z krwi, często.po porodzie szaleje tarczyca

Gość Dodokka
Podczas karmienia nie wolno się głodzić, ale można być na zdrowej diecie. Żadnych słodyczy, fastfoodów, smżonego, kasze zamiast ziemniaków, małe porcje itp... A jak twoje geny? Jaką figurę ma mama?