Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszła mamusia

Wrześniówki 2017

Polecane posty

Gość gość
o kurcze też mam takie kłucia, trwaja do godziny i przechodza i tak codziennie. ale jutro ide do lekarza to zobaczymy

Gość Kuleczkaaaaaaaa
Do MamyMaurycego No i super. Lez i odpoczywaj:)) a malenstwo dalej pupcia w dol siedzi? 3-mam kciuki niech jeszcze troszkę w tym brzuszku po siedzi:)))

Mama Maurycego trzymaj sie tam dzielnie :) na ttm etapie ciazy juz mam nadzieje nie stresujesz sie tam za bardzo :) Ja wlasnie wrocilam do domu z ogrodka, mialam juz nie pielic ale nie moglam sobie odmowic widzac mnostwo chwastow pod domem ;) teraz juz sie relaksuje jedzac arbuza- pewnie w nocy bede tylko do toalety biegac :p

Gość Mama Maurycego
Młody jest głową w dół :) skubaniec ciągnie go na ten świat :) o 2 mam drugi zastrzyk na płuca , Ktg i 12 godzin po mogę urodzić :) albo obserwacja, albo dom i czekanie na akcję :)

Gość goscEwa
Mama Maurycego mam nadzieję że wszystko z Wami ok, a mały nie dość ze szybko chce być już z Wami na świecie to jeszcze zrobił niespodziankę i się obrócił. Szczerze to wczoraj miałam podobne objawy do Twoich, bolała mnie głowa , kark było mi nie dobrze z tym że brzuch mnie aż tak mocno nie bolał ale ogólnie byłam do ... I nawet śmiałam się do męża ze jak w sobotę nie urodze to będzie dobrze, przespalam pół dnia A dziś już o wiele lepiej więc to chyba cały tydzień upałów mnie wykończył.Ewa

Gość gość
Śpię na stojąco. Chyba niskie ciśnienie jest przez ta pogodę. Ale jest przynajmniej chłodno, nie dobrze mi chyba dzieciaczek jest wysoko i uciska

Gość gość
Mama Maurycego jak się czujesz kochana? Dziewczyny nie odzywalam się chwile bo bylimsy na weekendzie we dwoje a raczej w trojke w agroturystyce trochę odpoczelam... mala tak fika i wiecie co stanelam dzisi na wage patrze a przytylam 6 kg tak się ciesze bo balam się ze nie przytyje ciagle chudłam ... i waga caly czas pokazywala miedzy 3 a 4 4 na plusie.. jutro mam wizyte u ginki bo wrocila z urlopu zobaczymy ile Basia już wazy... Dziewczyny jestem tak szczesliwa patrzcie ile już za nami...a przed anmi łooocho cho i jeszcze trochę...:):):):) Ela

Gość gość
Jak tak czytam ze przytylyscie 6kg to aż mam żal do siebie, że się tak zapuscilam. 22kg

Gość goscEwa
Ela to dobrze ze sobie odpoczelas, teraz musimy jak najwięcej odpoczywać bo za chwilę nie będziemy mieć czasu. A Basia na pewno też przybrała na wadze . Ja dziś chyba wybiorę się po zakupy do torby szpitalnej bo jeszcze nie mam nic. A Wy już przygotowane do szpitala? Ewa

Gość goscEwa
U mnie narazie 9kg do przodu w pierwszej ciąży przytylam 12kg więc liczę na to że teraz więc też nie będzie. Ewa

Gość gość
Ja torbę mam od miesiąca spakowana, parę rzeczy tylko brakuje. A z jakiej wagi startowalyscie, Ja z 46kg i te 22+ mam. Ale nie miałam żadnych mdłości wymiotow, tylko apetyt.

Gość redsky
Ela super Basia na pewno nadrobiła:) ja mam w środę wizytę i też nie mogę sie doczekać zobaczyć Marcelinke i ile już waży. Byłam dziś na badaniach już chyba wszystkie porobiłam bo do przyjecia do szpitala u nas potrzebne te wszystkie Hiv,hcv,gbsy i inne różności ja też sie wczoraj źle czułam spałam i ogólnie jakoś dziwnie mi było ale dziś juz jest ok jak na razie :) ja startowalam 51kg ostatnio u lekarza 62 ale to miesiac temu zobaczymy ile w srode bedzie ale ja sie waga nie przejmuje mam tylko brzuszek jak piłka na buzi troszke sie zaokraglilam ale to na plus bo przed ciążą bylam wychudzona. mamaMaurycego ciekawe czy sie uspokoiło czy jednak wychodzi młody :D ?

Ja mam prawie wszystko do torebek. Jeszcze malej nowe ubranka musze poprac.cały czasxcekam na meble ale mają być w tym tyg.ja 15 kilo do przodu jestem jak nie więcej teraz a już przed ciaza miałam parę kilo za duzo.Ale się tym nie przejmuje bo sie za siebie wezmę.i też nie wymiotowalam wcale i w ogole.ciągle w domu siedziałam Na początku to dlatego.kolezsnka przytyla 25 ostatnio urodziła i już po poridzie zeszło z niej 10 kg.i po paru tygodniach kolejne straciła.więc będzie dobrze.ciekawi mnie tylko co z brzuchem bo mam mega wielki i jak bardzo on będzie sflaczaly... ja wizyte mam za tydzien w czwartek.a za jakies trzy tygodbie sobie badania bo gin poeirdziala ze po 34 tc się robi i jeszcze zdążymy...pójdę Na kolejna wizytę to mi pobierze.też ciekawe jak tam rośnie Ala i czy się będę na cc szykować i nastawiac...ela daj znać jak Basia podrosla.Ale jak Ty tyjesz to i ona na tym etapie.

Gość gość
Dziewczynki a co zamowilyscie z apteki i jaka polecacie ???

Gość Bettyzgr
ja nic nie zamawiałam wszytsko kupilam stacjonarnie albo mialam probki ze szkoly rodzeia. na rozpisce do szpitala mam wziac tylko oliwke dla dziecka ewentualnie cos do kapieli no pampersy wiadomo. ogolnie do szpitala to biore z kosmetykow zwykla oliwke bambino i wzielam kilka probek do kapieli emolium nivea i olium czy cos takiego. sudokrem tez wzielam, pampersy new born, chusteczki nawilżające dla małej, dla siebie płyn biały jeleń i tantus rosa, zwykłe mydełko bambino, herbatka na laktacje, krem nawilżający na usta, podkłady semi i jeszcze tam jakieś, maśc a-pectus 100 procent lanolina, wkładki laktacyjne. u nas babka powiedziała połozna zeby siatkowych majtek nie ubierac w szpitalu to na pewno tylko chodzic bez i ze niby podkład nam nie wypadnie bo bedziemy po porodzie chodzić jak gejsze. ze niby sie gorze goi w tych majtkach...wzielam sobie bawełniane na jaks ewentualnosc.

Taaa, nie brac majtek, a podklad poporodowy udami trzymac jak krew i skrzepy z ciebie lecą- tez o tym slyszalam ze w niektorych szpitalach takie glupoty mowia :/ wiadomo ze najlepiej jak nic sie nie zaklada to wtedy goi sie najszybciej, ale bez przesady, nie zamierzam do lazienki po porodzie przy innych ludziach chodzic jak "gejsza" :D Gosciu, co do zakupow aptecznych to temat byl na forum juz kilka razy i dziewczyny pisaly co zamawialy, trzeba tylko pogrzebac.

Gość redsky
nie rozumie tez jak mozna bez majtek dajcie spokój, ja na drugi dzien chodzilam normalnie nie jak żadna gejsza mialam majtki siatkowe i wklady i nie wyobrazam sobie jak mozna bez?? poza tym wstajesz co chwile do dziecka to jak masz sobie ten podklad trzymac miedzy nogami....??betty nie sluchaj ich i wez sobie te majtki siatkowe. a do kapieli to po co do szpitala tyle rzeczy ? u nas w szpitalu to wogole nie kapali dziecka dopiero przed wyjsciem jak juz wiedzialam ze jutro mam wypis, wieczorem kazaly polozne przyjechac do kapieli wziely rozebraly wlozyly pod kran oplukaly powycieraly i powiedzialy ze moge ubrac i to bylo na tyle kapieli w szpitalu :) w rozne plyny i smarowidelka to sie w domu bedziecie bawic tak przynjamniej mi sie wydaje i w zadnym szpitalu u nas co patrzylam nie kazali brac nic do kapieli no ale wszedzie jest inaczej na to wychodzi :P

do kąpieli dziecka biorę trzy różne ale próbki żeby sobie położna wzięła która uważa.u mnie też nie ma kąpieli ale jest ma życzenie następnego dnia więc J będę chciała.łazienka to bedzue w pokoju a pokój dwuosobowy to akurat jakoś mi głupio nie będzie czuć dyskomfortu nie będę.ewentualnie jak wyjdę z pokoju czy coś...może kupię jakieś jakby co zobaczę.

Tam gdzie ja rodze to w ogole dziecka nie kapia ;) i tak jest teraz podobno w wielu szpitalach wg nowych odkryc nt flory bakteryjnej skory dziecka po porodzie, ze niby nie powinno sie tego od razu zmywac. Ale fakrycznie pewnie w kazdym szpitalu panuja inne zasady.

A nie wiem redsky czy sama wód umyja czy nie ale próbki nie zajmują praktycznie w ogole miejscawiec spakowalam:)

Gość redsky
aaa no chyba ze probki nie doczytałam :D ale i tak z tym brakiem majtek to przesada nie ogarniam :P pierwsza dobe to lezalam sobie wiecej ale pozniej to co chwile gdzies szlam, wstawalam dopiero w 5 dobie czy 6 wyszlam ze szpiatala i nie wyobrazam sobie przetrwac tyle bez majtek hehe sie uczepiłam tych majtek ale jakos mnie to zdziwiło bardzo to tak jak podczas okresu bym chodzila w spódnicy bez majtek ale z podpaska :P

no ogolnie w moim tez z założenia nie kąpią ale połozna sama powiedziała ze jak dwa dni tak mamy lezec niech jeszcze bedzie ciepło to juz bez przesady, ja nastepnego dnia na prosbe powiem zeby obmyć

zalezy tez jak brudne dziecko sie urodzi bo jest tak ze sie przetrze i ok ale sa rozne sytuacje....

Mama Maurycego jak tam?mały rośnie dalej ?co mówią lekarze ze jest do przodu z rozmiarami?