Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćiowka

Kiedy powiedzieć o ciąży

Polecane posty

Gość gośćiowka

Witam zaczęłam 5 tydzień ciąży ginekolog potwierdził to na podstawie bety bo na USG było za wcześnie (kolejna wizyta 17go stycznia) i mam dylemat czy dzielic się już nowiną z rodziną czy poczekać... Ciężko z radości wytrzymać:)

Gość gość
wstrzymaj się. Póki co jeszcze na usg nic nie było więc nie ma co zbyt wcześnie mówić.

Gość gość
o takich rzeczach nie mówi się do ukończenia 3 mies. Z wiadomych powodów.

Gość gość
Nie ma sensu się tym chwalić, po co potem w razie poronienia wysłuchiwać pytań gdzie ten brzuszek? Też kiedyś myślałam że ten temat będzie mi obcy, ale sama to przeżylam, a potem w pracy na babskiej pogadance dopiero się okazało, że co druga z nas to samo przeszła. Czytałam info w internecie i oczom nie wierzyłam, że co czwarta kobieta która mijacie na ulicy ma za soba poronienie.

Gość gość
dokładnie, nie mów najdłużej, jak się da. Nawet jeszcze nie wiecie, czy ciąża jest prawidłowo umieszczona, czy serduszko bije. Cieszcie się razem, ale po cichu. Co innego w pracy, czase trzeba powiedzieć ze względów bezpieczeństwa - sama musiałam powiedzieć w 7tc, bo byłam odpowiedzialna za ratowanie innych ludzi, a zdarzały mi się omdlenia. Rodzicom powiedziałam w 14tc, a teściom wcześniej, bo byłam na L4 i już trudno to było ukrywać (mieszkają blisko).

Gość gość
Poczekaj aż ginekolog potwierdzi żywą ciążę, póki co to tak jakby jej nie było.

Gość gość
Serio nie potrafisz podjąć samodzielnie takiej decyzji? Musisz pytać na forum? Kobiety coraz durniejsze są w tych czasach..

Gość gość
Nie musisz od razu wszystkichobrażać ;)

Gość gość
Tez Ci radze jeszcze poczekac. Takie wiadmosci rozchodza sie blyskawicznie. pomysl jak bedziesz sie czula gdy obcy ludzie bada Ci gratulowac ciazy ktora poronilas.

Gość gość
Tez uwazam,ze nie ma co za wczesnie wszystkim rozpowiadac.Ja np.poronilam w 16 tyg.Moja znajoma zrobila test po paru dniach spozniania sie miesiaczki,wyszedl pozytywny,wiec wyruszyli z wizyta do rodzicow,tesciow,dziadkow.Oczywiscie urodzila zdrowe dziecko,ale dla mnie to zdecydowanie za wczesnie bylo.Ja sama po pierwszej wizycie u ginekologa(gdzies 5 tydzien)powiedzialam tylko mezowi,jak bylam gdzies 8/9 powiedzialam tylko rodzicom.