Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama2017

Ciąża a typowe dolegliwośći?

Polecane posty

Gość Mama2017

Witajcie, postanowiłam, że napiszę, otóz niedawno, bo kilka dni temu, dowiedziałam się o ciąży - moja pierwsza... I o ile dobrze policzyłam i można na tym polegać, byłby to początek 4 tc, wizytę do lekarza mam w pon. , a o tym, że jestem w ciąży, kapnęłam się jedynie przez bardzo mocno wyczulony węch, większy apetyt (zazwyczaj mało jadłam wcześniej), no a później normalka, brak okresu, zwykle się spóźniał, ale dzień, dwa, tym razem było dłużej, coś mnie tknęło do kupna testu, a tam..dwie, wyraźne kreski...fakt, nieplanowane, ale i tak będzie bardzo mocno kochane.. Czuję się rewelacyjnie, mogłabym zjeść wszystko, nie lubiłam sera wędzonego czy żurawiny, a teraz wcinam na okrągło, odrzuca mnie od zapachu ryb czy słodyczy (głównie czekolady), ale za tym ostatnim tak czy siak nie przepadałam nie będąc i w ciąży, mogłabym tańczyć również kankana, nie mam jedynie wymiotów, wiem, to za pewne za wcześnie, ale różnie to się o tym czyta i słyszy, moja mama od samego początku wymiotowała jak kot i już wiedziała, że jest w ciąży, czy powinnam się martwić, czy może raczej cieszyć ?:) Reszty dolegliwości nie mam. Dziękuje za wszelkie odpowiedzi.

Gość gość
jaki początek 4tc skoro okres się spóźnia? Licz wiek ciązy od ost. okresu! Objawy ciązowe to sprawa indywidualna wiec nie ma co się sugerować tym co mama miała. Nie szukaj problemów gdzie ich nie ma :)