Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

moja matka ma wywalone na gotowanie i rodzine

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

juz nie mowiac o tym ze nie dba o siebie, nie sprzata, po jej pokoju sa wszedzie porozwalane ciuchy to jej sie nie chce nawet gotowac za co ojciec tez na nia krzyczy, oboje pracuja i zarabiaja tak ze na wszystko co potrzebne stac a ona po pracy tylko spi (jest kucharka) albo jedzie sobie gdzies i nie mowi gdzie. nawet samotne matki zajmuja sie domem i chodza do pracy a ona ma po prostu WYWALONE jak tylko do niej nalezy cos ugotowac, w koncu ma pieniadze a ja i rodzenstwo nie jestesmy dziecmi a ja nie mam jak sie teraz wyprowadzic bo jestem w ponadgimnazjalnej. na pytanie czy zrobi mi to i to na obiad odparla "inne dzieci nie maja co jesc nie narzekaj" czy to nie jest absurdalne i chore? ciekawe czy jakbym zlamala reke i spytala czy mnie zawiezie do szpitala to by odpowiedziala "a dzieci w afryce nie maja opieki lekarskiej" ona jest psychiczna jakas. ona nic nie gotuje, swiezy chleb kupi raz na tydzien a tak to przynosi jedzenie z pracy to co gotuje i odgrzewa i jakies produkty jeszcze najnizszej jakosci. to w ogole legalne? przeciez to obrzydliwe, i wychodzi ze czasem jem tylko kolacje bo czemu mam je艣膰 jakies sto艂owkowe zarcie skoro ma mozliwosc robic obiady? widocznie jej nikt nie nauczyl. raz na miesiac moze mam zrobiony domowy obiad. ja pie3rd0*le. wstyd kogokolwiek tu zapraszac serio. nie piszcie zebym sobie sama gotowa艂a bo to ona wracajac z pracy powinna zahaczac o sklepy a do najblizszej piekarni mam z 6km.. ojciec powinien ja wywalic, i tak zachowuja sie jak nieznajomi. pomocy.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
raz z tata na jakis czas pojade na zakupy do miasta (marzenie) i jak wracamy to sie krzywo patrzy jakby kupowanie produktow spozywczych bylo czyms nienormalnym i mamy jesc ten s**t co jest xD ciekawe czy jakby byla kuchark膮 w szpitalu to przynosi艂aby resztki po pacjentach bo to prawie to samo. jest nazwa na to zaburzenie/chorobe? bo to chyba bardzo powazne skrzywienie

Udost臋pnij ten post

Mo偶e ma depresj臋. Powinna Wam zapewni膰 posi艂ki, ale nie musi gotowa膰. BTW, a czemu nie masz pretencji do taty, 偶e nie gotuje?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Matka to nie jest wasza s艂u偶膮ca. Dajcie jej spok贸j, tez macie r臋ce to sami gotujcie i sprzatajcie. Ja p*****le nie chce m臋偶a i dziec***ijawki,kt贸re 偶ywi膮 sie prac膮 kobiety,a sami nic od siebie nie daj膮. Dno.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czyli rozumiem 偶e przynosi jedzenie ze sto艂贸wki w kt贸rej gotuje a wam nie pozwala zakup贸w spo偶ywczych robic?faktycznie cos tu jet nie teges

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Matka ma wywalone?! Wywalcie j膮 z domu. Rol膮 kobiety jest s艂u偶ba m臋偶owi i dzieciom. Je偶eli tego nie robi to nie zas艂uguje na szacunek i bycie matk膮!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ona nie ma obowi膮zku gotowac fakt,ty jak w ponadgimnazjalnej to tez gotowac mozesz,jedno mnie dziwi-krzywo patrzy jak z ojcem zakupy robicie?serio?a co takiego ona przynosi do jedzenia ze m贸wisz ze to s**t?a co do chleba raz na tydzien,to chyba by wam 1 chleb na tyle ludzi nie starczy艂,poza tym zepsu艂by sie wiec sciemniasz cos

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie ma zadnej depresji, wiem jak ona wyglada bo sie leczylam.. nie da sie w tym domu wytrzymac i to ze mna jest coraz gorzej. nie ma takich objawow, po prostu ma wywalone, normalnie sie zachowuje ale jest LENIWA, totalna olewka,nie wiem co tata w niej widzial, pewnie to ze byla latwa bo z 20 lat nie okazuja sobie uczuc. i mowie zeby sie zachowywala jak kazda normalna matka, jakby nie byla swiadoma ze ma cos robic, ze ma obowiazki, dopiero jak powiem zeby posprzatala u siebie to po tygodniu dopiero to zrobi, a jak ktos ma przyjechac to wariuje i sprzata na ostatnia chwile jakby nie mogla na biezaco. chcec miec normalna matke. to ona powinna gotowac, tata zarabia x2 wiecej i dluzej siedzi w pracy. a to jej zawod i jesli WYB艁AGAM to mam ten domowy obiad raz na jakis czas i widac ze umie tylko jest cholernie leniwa. zreszta caly dzien przed telewizorem a jak tata przyje偶dza to sie zrywa i "udaje" ze cos robi. k@#%, to jest masakra, szkoda strz臋pic ryja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
TAK, PRZYNOSI STO艁脫WKOWE. nie chc臋 je艣膰 tego co jedz膮 kuracjusze i to odgrzewane po 12h bo oni maj膮 jakie艣 specjalne diety. my potrzebujemy je艣膰 normalne, zwyk艂e obiady, to jest straszne. DOMOWE!!! ja mam gotowa膰? nie mam pieni臋dzy a ona m贸wi "jedz co jest w domu" nawet pizzy sobie zam贸wi膰 nie mog臋, ciekawe jakie b臋d臋 mia艂a problemy zdrowotne w przysz艂o艣ci :)) to najcz臋艣ciej jakie艣 ry偶e, bu艂ki, takie "puste" najta艅sze sto艂贸wkowe jedzenie.. i nie robimy z niej s艂u偶膮cej, ka偶dy sprz膮ta u siebie, ka偶dy co艣 robi, jak jej nie ma to robi臋 obiad dla taty i siostry ale ona w og贸le nie robi, tylko odgrzewa.. wymagamy tak wiele skoro ka偶dy jej to wytyka i nawet g艂upio jest mi sie przyznac innym jak ona sie zachowuje? chyba nie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 du偶o dajemy od siebie, naszym obowi膮zkiem jest sie uczyc. jak jej nie ma to SPRZATAMY ja tata i siostra i sie dziwimy 偶e taki syf, obiad tez sobie zrobimy jak chcemy. ja sobie zrobie spagetti to ta sie drze jak wroci 偶e przynios艂a obiad i po co robie syf w kuchni obiadem dla siebie, to pozdro :')

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
JESLI TO JAKIM艢 CUDEM NIE JEST PROVO...to po pierwsze twoi rodzice oboje pracuj膮 wi臋c obowi膮zkami domowymi,w tym gotowaniem r贸wnie偶 powinni si臋 dzieli膰 i krzyki twojego ojca s膮 nieuzasadnione bo mama nie jest s艂u偶膮c膮,kt贸ra ma w pakiecie z prac膮 was obs艂ugiwa膰. Nale偶y jej si臋 wasze zrozumienie i troska. Ty jak sama piszesz jeste艣 ju偶 nastolatk膮 i pewne rzeczy powinna艣 rozumie膰,np. to 偶e z mam膮 dzieje si臋 co艣 niedobrego i NALE呕Y POROZMAWIA膯 o tym np. zapyta膰 tate,podzieli膰 swoimi przypuszczeniami....druga rzecz ,偶e jestes na tyle duza aby swoj pokoj ogarnac i przygotowac sobie posilek jesli widzisz ze mama nie jest w stanie...''i tak zachowuja sie jak nieznajomi.'' WIESZ,偶e za tym mog膮 sta膰 jakie艣 powa偶ne problemy?depresja? Szczerze to maj膮c tak膮 rodzink臋 to sama bym zwariowa艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶e w pracy w kuchni jak si臋 nastoi to ju偶 w domu woli aktywno艣膰 zmieni膰, a 偶e 艣pi to mo偶e zm臋czona po pracy. W sumie jak pami臋tam znajome kucharki z uczelni, szko艂y to m贸wi艂y, 偶e w domu tylko w weekend gotuj膮 i to niech臋tnie. Ty jeste艣 du偶a, mo偶e przejmij gotowanie, wszyscy b臋d膮 zadowoleni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 nie sciemniam, zalozmy przyniesie 2/3 chleby i takie wszystkie suche stoj膮 przez tydzien i dopiero potem jest nowy albo jak tata kupi. tata mimo pracy nie ma z tym problemu zrobic jakies zakupy, niech sie uczy bo kazdy ma jej dosc. a inne rzeczy ktore przynosi to jakies puszkowane jedzenie i slodkie bulki ktorych nikt nie je.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
i chyba ,dzieciaku jednak ni e masz poj臋cia czym jest depresja...wiesz czym jest u艣miechni臋ta depresja? to 偶e ty przechodzi艂a艣 j膮 w jaki艣 okre艣lony spos贸b nie oznacza,偶e inny cz艂owiek b臋dzie zachowywa艂 si臋 w taki spos贸b jak ty...ja raczej nie ufa艂abym w te dobre samopoczucie wiecznie zadowolonych z 偶ycia,wiecznie u艣miechni臋tych ludzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
popros tate o pieni膮dze na spozywcze zakupy i gotuj sobie sama,nawet g艂upie spagetti czy cos,cos co lubisz.tylko sprzataj po sobie,i bedzie spok贸j

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 bym nie gotowa艂a w domu gdybym by艂a kucharka w jakiej艣 zapyzia艂ej sto艂贸wce. Zrozum ta robota zabi艂a w niej mi艂o艣膰 do gotowania. Postaw si臋 na jej miejscu. Nie cierpi pewnie tej roboty, zmusza si臋 codziennie 偶eby tam p贸j艣膰 i w domu ma jeszcze w garach miesza膰? Jak tata taki dobry to niech wam kupi produkty i gotujcie na co macie ochot臋 i dajcie matce spok贸j. Nie chce by膰 wasz膮 s艂u偶膮c膮 i ma do tego prawo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 chcialabym zeby to by艂o prowo.:)))) widocznie jest tak tragicznie ze podchodzi pod prowo. sa uzasadnione. kazda matka robi obiad albo przed praca robi w domu i idzie i jest tylko do odgrzania. mama mojego chlopaka a moja matka - totalne przeciwienstwo. a tamta gotuje dla wi臋cej os贸b i jako艣 jest super. mega mi wstyd. to tylko kwestia rozporzadzenia czasem i lenistwa, ona wszystko pewnie na ostatnia chwile odklada i nie mamy jedzenia przed jej prac膮 a po tylko to odgrzewane g$@no. da sie to gdzie艣 zg艂osi膰? napisa膰 do sanatorium w kt贸rym pracuje 偶e przynosi to? napisa艂am 偶e sama ogarniam sobie pok贸j i sprz膮tam te偶 艂azienke, ja i siostra wlasne pokoje a oni na dole dwa i taki syf. nic si臋 z ni膮 nie dzieje, ona zawsze byla dziwna, nic nie robi, pewnie nikt jej nie nauczyl jak wejsc w zycie i tyle. jak mam przygotowa膰 sobie posi艂ek skoro nie mam 80% sk艂adnik贸w a ona nic nie kupi? to ona ma samoch贸d a mieszkamy na zadupiu i ma ka偶dy dzie艅 mo偶liwo艣膰 zrobienia zakupow jak normalny czlowiek. oni sie nie kochaja i kazdy to raczej zaakceptowal skoro nigdy nie widzialam czulosci

Udost臋pnij ten post

Biedny tata zdechnie z glodu. Mam nadziej臋, 偶e chocia偶 umy膰 si臋 sam potrafi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
DEPRESJA CZY NIE (moim zdaniem jednak co艣 si臋 dzieje) ma艂偶en艣two twoich rodzic贸w jest dziwne i matka zachowuje si臋 jakby byla totalnie wypalonym wrakiem cz艂owieka. Nie mo偶na bez ko艅ca funkcjonowa膰 w zwi膮zku,w kt贸rym nie ma mi艂o艣ci. Przyda艂aby si臋 rozmowa z tat膮 a nie tylko pretensje,oskar偶anie matki i por贸wnywanie jej do innych matek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzi艣 nie zdechnie bo jest zmuszony to jesc. nie dziwie sie ze moze wolec kogos innego, ma do tego prawo. go艣膰 dzi艣 uwazam ze to jej wina, nie ma zadnej depresji tylko nazwalabym to spaczeniem jakim艣, gdzie sie mysli ze to co robi jest okej i nic do niej nie dochodzi. oskrazaja sie oboje o jakie艣 "Wychodzenie z inna osoba" whatever nie moja sprawa ale to raczej nie ma wp艂ywu, zreszta kto by j膮 chcial jak ona smierdzi na kilometr serio, po pracy sie nie umyje nawet, typowa grazyna, zawsze byla taka a nie inna tylko nie zwrocilam na to uwagi bo sie wychowalam z taka osoba

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wsp贸艂czuj臋 Twoim dzieciom. Z c贸rek zrobisz s艂u偶膮ce, a z syn贸w nieporadnych maminsynk贸w ( prawdopodobnie sko艅cz膮 jako starzy koniobijcy ). Oboje pracuj膮 wi臋c Tw贸j "tata" te偶 powinien gotowa膰, pra膰 i sprz膮ta膰. Co艣 czuj臋, 偶e jeste艣 g贸wniar膮, kt贸ra szanuje tego rodzica, kt贸ry wi臋cej zarabia. 呕a艂osne i obrzydliwe. Nie zdziwi艂abym si臋 gdyby Twoja mama mia艂a depresj臋. Taka rodzinka jest gorsza od nowotworu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
艁adnie piszesz o w艂asnej matce. Puszczalska, spaczona itd. Gdyby tw贸j ojciec by艂 normalny to ju偶 dawno zam贸wi艂by psychiatr臋 do domu. Twojej matce trzeba pom贸c. Wieje wiejsk膮 patologi膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Nie b臋d臋 mie膰 dzieci :c Szanuje tego ktory szanuje mnie - to tata kupuje potrzebne rzeczy, robi zakupy, tata nie uwa偶a kupienie 25dag szynki za co艣 nienormalnego, jezdzi ze mna jak potrzebuje gdzies pojechac, to on wybiera pieniadze z banku np na korepetycje, matka nic nie potrafi, gdyby jej zabra艂ko nie by艂oby zmian a w drug膮 strone nie bardzo. tata wszystko potrafi za艂atwi膰 a ona mentalnie 12 lat, tata dba o siebie, taty sie nie wstydz臋, to matka drze si臋 w odpowiedzi na zwyk艂e pytania co jest 偶a艂osne, ona sama oskar偶a mnie 偶e jestem jaka艣 nienormalna a sama jak si臋 zachowuje? to 偶e m贸wi na mnie za plecami od bliskich si臋 tylko dowiaduj臋. Jakie艣 w膮tpliwo艣ci?

Udost臋pnij ten post

To teraz na kafe modne. Z kobiet robi膰 kuchty, zaczac kontrowersje, gawiedz niech si臋 k艂贸ci, a redakcja zaciera r膮czki.

Udost臋pnij ten post

To naucz go gotowa膰 i b臋dziesz mia艂a sielanke z tatusiem. Mo偶esz nawet sie z nim o偶eni膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
13:44 nie wierz臋 w to co czytam...uwa偶asz si臋 za wielk膮 doros艂膮 a jeste艣 smarkatk膮,kt贸ra nie ma o niczym zielonego poj臋cia. Nie masz za grosz szacunku do kobiety,kt贸ra ci臋 urodzi艂a. Powtarzam jeszcze raz. Twoi rodzice oboje pracuj膮 i oboje maj膮 obowi膮zek dbania o was i o dom. to zachowanie ojca i wasze jest przyczyn膮 jej z艂ego stanu. Jeste艣cie znieczuleni i totalnie oboj臋tni a to gorsze od nienawi艣膰i.... co艣 co mo偶e stanowi膰 kluczowy problem w zwi膮zku twoich rodzic贸w zbywasz jako ''to raczej nie ma wp艂ywu'' a to w艂a艣nie g艂贸wnie o to mo偶e chodzi膰. Przypuszczam,偶e tw贸j ojciec zdradza matk臋 i ja w takiej sytuacji nie dziwi臋 si臋,偶e ma ''wywalone'' a ty jak znam 偶ycie i tak wspiera艂膮by艣 dalej tatusia m贸wi膮c,偶e matka sobie na to zas艂u偶y艂a. Ciesz臋 si臋 jednak,偶e mam syn贸w ;-/

Udost臋pnij ten post

Ech, nie mog臋 si臋 powstrzyma膰. Skoro tatu艣 taki silny i sprytny, 偶e nawet bankomat potrafi obs艂u偶y膰, to a偶 dziwne 偶e nie mo偶e si臋 psychopatce postawi膰 i kupi膰 chleba. Mo偶e zapomnia艂a艣 dopisa膰 jaki tata ma przyznany stopie艅 niepe艂nosprawno艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bardzo ogarni臋tego masz tatusia:D Potrafi wyp艂aci膰 pieni膮dze z bankomatu i kupi膰 25 dag. szynki. Jestem pod wra偶eniem... Szkoda, 偶e nie potrafi zam贸wi膰 psychiatry do domu. Ka偶dy normalny cz艂owiek wie, 偶e osobie, kt贸ra o siebie nie dba, jest rozdra偶niona, a innym razem wycofana trzeba pom贸c. Sprz膮ta膰 Tw贸j tatko te偶 nie potrafi skoro pokoje na dole stoj膮 zasyfione.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
^up no widzisz, to takie g艂upie por贸wnanie 艣wiadcz膮ce 偶e dla tej osoby kt贸ra nie potrafi tego zrobi膰 jest to wyczyn! :) ostatnio jak by艂am na zakupach z matk膮 to sta艂a przy kasie ze znienawi艣cia艂膮 min膮 偶e SZUKAM PRODUKT脫W I PAKUJ臉 DO KOSZYKA! i b臋dzie musia艂a to kupi膰! mo偶e by艂o z 3/4 produkty a czu艂am si臋 jakbym j膮 wielce skrzywdzi艂a i okrad艂a z kilku milion贸w, tak膮 min臋 mia艂a xD

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
13:44 tak piszesz o wlasnej mamie? Taka do niczego, 艣mierdz膮ca, obrzydliwa a jednak utrzymuje Ciebie i rodze艅stwo, pracuje... ojciec taki dobry to niech gotuje. Ty doros艂a-pom贸偶 rodzicom. Ja sama mam dni, gdzie ma艂o gotuj臋, pracuj臋 i czasami nie mam jako艣 ochoty. Dzieciom wykupilam obiady w szkole, 偶eby jak mnie obejmie niech臋膰 mia艂y co艣 ciep艂ego, m臋偶a prosz臋 偶eby zjad艂 na mie艣cie, bo ma ko艂o pracy fajn膮 restauracyjke.M膮z jednak w takie dni najcz臋艣ciej przyje偶d偶a po mnie albo umawiamy si臋 gdzie艣 na obiad. Czasami co艣 zamowimy. Nie czuj臋 si臋 gorszA, 偶e nie mam ch臋ci gotowa膰, zreszt膮 ma艂o kto z moich znajomych gotuje codziennie i jeszcze z rado艣ci膮. Jak kilka dni zjem na mie艣cie albo jakie艣 pseudoobiady to p贸藕niej mi pachnie domowy obiad i gotuj臋 z przyjemno艣ci膮. U Twojej mamy trudniej, bo ona nie ma Kiedy od garnka odpocz膮膰. Powinni艣cie jej pom贸c, odci膮偶y膰, niech ona po powrocie od gar贸w ma ju偶 wolne od tego w domu.

Udost臋pnij ten post