Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyprowadzka do innego miasta w wieku 18 lat

Polecane posty

Gość gość

Witam bardzo serdecznie smile W tym roku kończę 18 lat, uczęszczam do szkoły zawodowej. Mam stałego chłopaka od prawie 3 lat. Oboj***ardzo chcemy wyprowadzić się z dziury bez jakichkolwiek perspektyw, w której mieszkamy. Od dziecka źle się tu czuję. To miasto mnie ogranicza, a w większym wiem, że po szkole mam szansę na duże zarobki i pewną pracę. Mój chłopak pracuje. Ostatnio sporo o tym rozmawialiśmy i zastanawiamy się nad kwestią, czy po mojej 18- nastce nie przeprowadzić się do dużego miasta. W domu sytuacja też jest średnia, chciałabym się wyrwać. Jak myślicie, jest szansa na to, że dalibysmy sobie radę? Ja kontynuowalabym naukę, zarabiala na praktykach i dorywczo, dostawalabym też alimenty, a chłopak miałby stałą pracę. Wiem, że w razie czego moglibyśmy liczyć na pomoc rodziców. Ja absolutnie nie chciałabym żerować na moim chłopaku. Powiedzcie mi drogie Panie, czy taki skok na głęboką wodę byłby dobrym pomysłem? Czy warto ryzykować już teraz, czy może lepiej było by poczekać, aż skończę szkole?

Jeśli będzie pomoc rodziców, to tak. Ja wyprowadziłam się jak wyjechałam na studia. Ponad 100 km od domu. Miałam wtedy 19 lat