Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przygotowania do starania

Polecane posty

Gość gość edytka
do agaape- a kiedy ty odstawiasz tabl.? ja pod koniec lutego i chce zrobić ewentualnie jeszcze badania przed odstawieniem cyt, usg itd.

Gość gość edytka
ja staram się powoli zmienić niektóre nawyki swoje żywieniowe, czasami z mężem zdarza się ze zjemy coś na mieście albo w biegu po pracy ale od nowego roku malutkie zmiany w zdrowym odżywianiu czynimy

Gość gość edytka
oprócz kwasu foliowego z suplementów coś jeszcze łykacie dziewczyny ?

Ja mam ostatnie 4 tabletki i nie wykupuję już następnego opakowania. Edytka ja uważam, że wiek nie ma znaczenia - liczy się to kto co ma w głowie a nie w metryczce. Co do jadania na mieście niestety nie będę mogła tego wyeliminować całkiem bo są takie dni, że nie ma kiedy ugotować obiadu i każdy z nas (ja i mąż) jemy we własnym zakresie.

Ja łykam jeszcze magnez ale to już od dłuższego czasu - lepiej mi się po nim śpi i wstaje. Mąż też bierze magnez tylko zastanawiam się czy mu jeszcze innych witamin nie podsunąć, bo czytałam, że mężczyźni też powinni brać witaminy na polepszenie plemników.

Gość gość edytka
mój łyka witaminę c od 2 miesięcy no i magnez ale taki chelat solgara podobno lepiej się wchłania

Gość gość edytka
do agape - a w testy owulacyjne myślisz się zaopatrzec? ja mam cykle 28 dniowe ale chyba lepiej jak będzie wiadomo kiedy owulacja i posiłkować się testami

Nie planuję, w staraniach samych w sobie mam zamiar pójść na żywioł. Zresztą okaże się jak to będzie, przez ostatnie 5 lat brałam tabletki i okres miałam idealnie równo ale bez nich to tragedia raz 20 raz 40 dni cyklu także zobaczę jak to będzie i co powie mi ginekolog.

Gość gość edytka
faktycznie wszystko się okaże i u mnie też po rozmowie i badaniach u gin jak to będzie ,ja mam na luty jeszcze wykupione tab. ale jeżeli wszystko wyjdzie ok to w styczniu tez chyba zakończe branie ich ale wszystko zależy od wyników

Gość gość edytka
w czwartek 19-tego mam już umówioną wizyte a ty?

Gość gość edytka
ale na wyniki z cyt poczekam pewnie z 2 tygodnie , usg to szybko w tym samym dniu będą wyniki

Ja właśnie nie mam jeszcze lekarza, muszę wykupić sobie dopiero pakiet i umówić się na wizytę.

Gość gość edytka
ale planujesz jeszcze w styczniu lekarza czy dopiero na luty?

Raczej na luty, chociaż wiem, że ma sporo badań i konsultacji do odbycia

Gość gość igga
hej , mogę do was tez dołaczyc? zaczynamy starania luty- marzec

Cześć Igga :) miło że do nas dołączyłaś. To twoje pierwsze starania?

Gość gość igga
zaczynamy starania w tym roku , latem ubiegłego wzięliśmy ślub i czas na powiększenie rodziny

O to gratuluje :) ja brałam ślib we wrześniu 2015 roku ale dopiero teraz przestaliśmy wymyślać jakieś ale. Praca jest, dom te zaraz będzie a i lata lecą więc po co czekać :) Dziś wzięłam ostatnią tabletkę anty :) teraz pozostało odczekać trzy miesiące i do dzieła.

Gość gość nitka
hej ja tez chcę do was dziewczyny dołaczyc , na wiosne zaczynamy starania ,mam 23 lata jesteśmy rok po ślubie , biorę jeszcze tabletki ale już zaczęłam łykac kwas foliowy , fajnie ze jest nas trochę na tym forum

Gość gość nitka
nie wiem czy od razu można czy lepiej trochę odczekać po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych jak myślicie?

Gość Agaape
Powinno się odczekać przynajmniej 3 miesiące, ponieważ na początku po odstawieniu jest większe ryzyko wad u płodu i ciąży mnogiej. Ale z drugiej strony część lekarzy powie ci, że czekać 3, 6, albo 12 miesięcy, a część że wcale nie trzeba. Najlepiej zapytaj swojego ginekologa. Ja postanowiłam mimo wszystko odczekać chociaż te 3 miesiące, myślę że to i tak nie długo po 5 latach brania tabletek :)

Dziewczyny, a przed zajściem w ciąże chcecie się zaszczepić przeciwko różyczce albo grypie?

Gość gość nitka
ja oprócz szczepienia przeciwko wzw b którego ostatnią dawke mam w styczniu , to żadnego więcej nie chce za duże ryzyko tak uważam

Gość gość nitka
ja nigdy przeciwko grypie się nie zaszczepię tyle negatywów słyszałam o szczepionce tej ze raczej nie zaryzykuje

Gość gość nitka
jestem taka podekscytowana tymi staraniami tym bardziej ze mam maleńką chrzesniaczke od niedawna i zapragnęłam mięc takiego skarbka swojego

Gość gośćtsunamii
ja staram sie juz 6mc i nic... 21.12.16 mialam miesiaczke ciekawe czy teraz sie uda... ale mam ciezej bo mam tylko jednego jajnika w czerwcu zostal operacyjnie usuniety...

Gość gość edytka
jeszcze przegląd zębów w styczniu czy nie ma jakiś ubytków byłam pól,roku temu i teraz musze sprawdzić czy wszystko tam ok,