Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przygotowania do starania

Polecane posty

Słyszałam o tym, ale chyba na razie się nie będę tym przejmować, liczę że zostało mi jeszcze sporo czasu, ale jak bym przez pół roku do roku nie zaszła to na pewno będę się badać wtedy na każdy możliwy sposób.

Gość gość edytka
agaape wiesz co hormony to badanie najlepiej robić 3 miesiace po odstawieniu antykoncepcji bo od razu wynik może być fałszywy gdyż jak się bierze antykoncepcje pare lat to zafałszuje wynik ,organizm musi wrócić do naturalnego rytmu ,hormony też

Gość gość
agaape w twoim wieku fakt amh to nie ma sensu robić jesteś bardzo młoda , może od razu zajdziesz w upragnioną ciaze ,

Gość gość edytka
a waga agaape u ciebie w normie , jesteś zadowolona ze swojej sylwetki?

Z wagą to średnio, przydało by się zgubić chociaż te 5 kilo, najgorzej z brzuchem, bo już teraz wyglądam jak 4 miesiąc ciąży :P Do tego nie za bardzo mogę uprawiać sport i nawet nie za bardzo go lubię. Chcę od dzisiaj ruszyć z "dietą" jeść trochę lepiej i regularnie. Do tej pory jadłam byle co, byle jak i byle kiedy. Teraz chcę jeść regularnie te 4-5 posiłków. Trzymaj kciuki żeby mi się udało, ostatnia próba trwała miesiąc i zrezygnowałam - może tym razem uda się wprowadzić jakieś zdrowe nawyki na dłużej. Chociaż na samą sylwetkę nie narzekam, jestem niska (ale tego nie zmienię) mam duży biust i szerokie biodra ale w sumie lubię je takie jakie są no i jak się odpowiednio ubiorę to nawet mam ładną talię, tylko gdyby ten brzuch był bardziej płaski i uda ciut szczuplejsze to by było idealnie.

A co do tego, że od razu zajdę w ciąże - nie liczę na to i się nie nastawiam. Po takim czasie brania tabletek jak w 6 miesięcy się uda to będzie dobrze :) Już wyżej gdzieś pisałam, kiedyś nie zabezpieczaliśmy się przez trochę ponad 4 miesiące i nic, więc tym razem na "złoty strzał" się też nie liczę. Uprzedzam pytania, wtedy się nie starliśmy, po prostu tak jakoś wyszło, że skończyły mi się tabletki i nie miałam kiedy iść do lekarza, a mój mąż nie uznaje gumek, a naturalne metody u mnie odpadają, przez nieregularne cykle.

Gość gość edytka
ja jem 4 posiłki ale tak od kilku lat i trzymam wagę raczej na tym samym poziomie ,przydałoby się trochę wzmocnić ćwiczeniami kondycje ale mi się nie chce ćwiczyć wogóle, jestem raczej domatorką, zdarzają nam się wypady jakies latem nad morze, jeziora itd.

To tak jak ja ... nie lubię ćwiczyć, chociaż jak przez moment miałam karnet na siłownie to chodziłam min. raz w tygodniu, bardzo spodobała mi się joga, zumba i ćwiczenia na trampolinach no i lubię ćwiczyć na rowerku stacjonarnym i orbitreku. Ale niestety obecnie nie mam karnetu już :( Ja jem dwa do trzech posiłków cztery to jest max dla mnie. Teraz chcę znów zacząć jeść regularnie.

Gość gość edytka
agaape trzymam kciuki za twoją diete -motywacja to podstawa i konsekwencja w realizacji....

Gość gość
gośćedytka to badanie o rezerwie wcale nie jest wyrocznią i jednoznaczne ;) mojej znajomej w klinice powiedzieli, ze bez sensu jest robic to badanie, ze zwykle naciaganie na kase

Gość gość edytka
możliwe amh jest w sumie nowym badaniem od 2009, chodzi o to ze kierują na nie bo wynik 0,5 jest pułapem dla starjących się o inv ,poniżej nie chcą na program, natomiast norma to przedział 1-3 ,

Gość gość edytka
amh powyżej 3 może sugerować na pcos, i mogą skierować na dalszą diagnostykę

Gość gość edytka
moja koleżnka 25-latka miała wynik 0,4 amh ,a starli się 5 lat i na inv już się nie kwalifikuje ona na rzadowe- ja np. w ogóle takiej opcji nie biore pod uwagę jak inv

Gość Agaape
Żadne badanie nie daje nigdy 100% pewności. Mojej mamie po urodzeniu drugiego dziecka powiedzieli, że nie ma żadnych szans na więcej dzieci, a po paru latach urodziłam się ja a później jeszcze moja siostra :) Także nie warto tracić nadzieji. Edytka a czemu nie bierzesz inv pod uwagę? Pytam z czystej ciekawości, jak nie chcesz nie musisz odpowiadać.

Gość gość
po prostu od zawsze tak miałam i to nie wchodzi w gre ze względów religijnych takie mam przekonania- co do amh masz racje to nie przesądza o niczym

Gość gość edytka
to ja wyzej

Gość gość edytka
ja mam marzenie mieć dwie córeczki

Gość gość
biore ewetualnie pod uwagę przy np. dłuższych niepowodzeniach naprotechnologie i mój mąż uważa podobnie

Gość gość edytka
to ja wyżej

Ja ostatnio myślałam czy bym chciała dwoje dzieci czy nie i srwierdziłam, że podejmę decyzję jak już jedno bedzie na świecie :) co do inv i innych metod to nawet o tym nie myślałam ale raczej gdyby zaszła potrzeba to bym się zdecydowała.

Gość gość edytka
agaape myślmy pozytywnie wiosna idzie nie ma co na razie myśleć o innych metodach ,na razie nastawiajmy się naturalne metody.... już nie mogę się doczekać tego czasu

Gość gość
Zeby sie leczy na biezaco a nie zeby w ciaze zajac. Co za patologia i idiotki

Edytka masz racje. Ja też już nie mogę się doczekać. Siedzę właśnie w poczekalni u dentysty i nie wiem czy to co czuje to właśnie to podniecenie czy raczej strach przed dentystą :P Gościu znasz mnie, że mnie oceniasz?

Gość gość edytka
agaape - bądź dzielna powodzenia u dentysty

Nie rozumiem takich ludzi jak gość z 15:36. Wchodzą w wątek, który ich nie dotyczy tylko po to żeby skrytykować udzielających się. Zresztą zauważyłam, że na kafeterii to norma, że wszyscy się wyzywają od idiotek i patologii. Nikt nie zada sobie trudu poznać kontekst wypowiedzi i sytuacji tylko leci od razu z wyzwiskami. Smutne, że ludzie nie potrafią ze sobą rozmawiać, zwłaszcza że forum to platforma stworzona do rozmów i wymiany opinii.

Gość gość edytka
do agaape- jak u ciebie ustalony już termin do gin.? ja odebrałam wyniki badań hormonów i są trochę nieprawidłowe wiec mam leczenie na 3m-ce i potem znowu badanie ich

Gość Agaape
Hej, u mnie się sprawy trochę skomplikowały. Zaraz będę się przeprowadzać do rodzinnej miejscowości i tam będę musiała poszukać lekarzy :/ także pewnie do ginekologa dotrę dopiero w marcu. Edytka a w zwiazku z leczeniem musisz odłożyć decyję o dziecku na trochę później?

Gość gość edytka
luty marzec kwiecień na lekach ,gdzies od maja dopiero możemy myslec

Gość Agaape
Czyli za bardzo planów Ci to nie pokrzyżowało :) Trzymam kciuki, żeby 3 miesiące kuracji Ci wystarczyły :)