Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój 5,5letni syn dziwnie się zachowuje pomocy

Polecane posty

Gość gość

Mój synek jest zdrowym, rozbrykanym,uwielbiajacym się bawić chłopcem. Jednak od tygodnia dsiwnie się zachowuje. Jest zamyslony, placzliwy,zaczął się wstydzić. ... Jak się zapytałam co się dzieje, czy jest coś co powoduje ze jest smutny, to odpowiedział, ze się martwił, bo jestem chora ( leżę z angina) , a w przedszkolu jest nudno, bo za długo trwają zajęcia i on się nudzi. Zastanawiam się czy to może jaką skok rozwojowy, albo naprawdę coś się złego dzieje z moim dzieckiem?

Gość gość
Ja na Twoim miejscu obserwowalabym syna caly czas, szczegolnie po przyjsciu z przedszkola. Byc moze tam lezy wina jego dziwnego zachowania. Poza tym duzo z nim rozmawiaj. Jesli dziwne zachowanie dalej bedzie mialo miejsce udalabym sie do psychologa.

Gość gość
A może mu ktoś dokucza w przedszkolu ? Podpytaj może pań jak się tam zachowuje .

Gość gość
Może mu się kontakty z rówieśnikami popsuły i nie ma się z kim bawić ? :( Mój też czasami tak mówi że mu się nudzi i nie chce iść i często jest tak że to wynika z tego że np. jakieś dziecko go bije. Potem jest poprawa i znów jest zadowolony.

Gość gość
Może spróbuj raz czy dwa odebrać małego wcześniej z przedszkola o ile to możliwe. Zobaczysz wtedy czy bawi się z dziećmi a może go nie akceptują... różnie bywa.

Gość gość
Najbardziej niepokojace sa wstyd i placzliwosc..Rozmawiajcie o tym co dzieje sie w przedszkolu.. jesli to bedzie cos zlego powinien to zsiebie wyrzucic..

Spróbuj porozmawiać z Wychowawcą, by dał Ci jakieś rady. Możesz też wziąć udział w zajęciach otwartych w celu obserwacji dziecka. Dobrym pomysłem będzie zaproszenie dzieci z grupy do domu na urodziny lub zabawy integracyjne. wtedy też zobaczysz jak się zachowuje wśród nich. Zaproponuj Dziecku rysunku "jak spędziłeś dzień". Pamiętaj, że On rysuje swój rysunek i Ty swój. Zwróć uwagę na użyte przez Niego kolory, narysowane kształty, dociskanie kredki. Pomoże Ci to stwierdzić jaki ma nastrój i dowiesz się co się wydarzyło w ciągu dnia i jakie emocje Mu towarzyszą. w dobrym zinterpretowaniu rysunku pomoże Ci książka "Zrozum Rysunki Dziecka Czyli Jak Interpretować".

Gość gość
a ja mysle, ze zorientowal sie ze ty zostajesz w domu a on musi isc do przedszkola a pewnie chcialby zostac z toba i kombinuje ze w przedszkolu jest nudno zebys stwierdzila---aaa to zostan ze mna;)