Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nareszcie odzyskalam wolnosc !

Polecane posty

Gość gość

Dzis po 10 miesiacach,zakonczylam karmienie piersia i jestem najszczesliwsza mama na swiecie !

Gość gość
Ah tak:) Zasada numer jeden niestety ważna i prawdziwa KIedy karmisz jesz to na co pozwala ci dziecko ,w ciąży to na co masz ochotę . Teraz masz luz :)

Gość gość
To co, winko do kolacji? ;-)

Gość gość
Zazdroszcze. Moja sporo starsza a u mnie jakos brak motywacji.

Gość gość
Też tyle karmiłam i też byłam wniebowzięta, jak przestałam ;) Ale wbrew wszystkiemu, dziecko wcale nie zaczęło przesypiać nocy na mm i tak mam do dziś, czyli dziecko ma 16 miesięcy, a budzi się co 3, co 2 godz. Wszystkiego dobrego Autorko ;)

Gość gość
no i proszę, a pieprzą, że tak fajnie mieć kupę dzieci, przecież to pół życia człowiek ma p********e. Naprawdę trzeba być pozbawioną mózgu aby mieć i to kilkoro dzieci

Gość gość
Zazdroszcze....

Gość gość
A ja nie zazdroszczę. Moj syn tez ma 10 m inie wyobrazam sobie dac mu butli. I tak sie bedzie w nocy budzil- i co, znowu butla? To ja juz wole karmic :-)

Gość gość
W nocy tatuś moze nakarmić dziecko. Taka różnica. Albo mozna komus zostawić (mamie, teściowej etc.) i spokojnie poimprezować

Gość gość
ja karmiłam dwójkę dzieci każde po 14 miesięcy, w nocy spały wtedy ze mną. Miałam wolność bo nie musiałam robić im sztucznego mleka, teraz chodzą już do przedszkola i najmniej chorują w przedszkolu, ostatni raz byłam na opiece na dziecka 1,5 roku temu, razem byłam w życiu przy 2 dzieci 3 razy na opiece. A siotra mojego męża przestała karmić jak wyszła ze szpitala czyli jak dziecka miało około tygodnia. W nocy mało spała bo musiała złacić na dół robić mleko. Teraz około 2 razy w miesiącu jest na opiece nad dzieckiem. Ja mam wolność a ona nie :)

Gość gość
Tu autorka ja karmilam tylko odciaganym mlekiem wiec i tak butelka ale to odciaganie doprowadzalo mnie do szalu .Obecnie mala nie chce pic mleka ani mojego ani mm wiec nie bylo sensu sie meczyc.

Gość gość
Autorko jaka wolność ? Ja odstawiłam od piersi 2 lata temu i żadnej wolności nie czuję

Gość gość
powiedzcie mi jaki jest sens odciągać mleko, przelewać do butelki i dopiero karmić?

Gość gość
Taki ze nie każda chce wisielca na cycku

Gość gość
To autorka ja akurat chcialam miec wisielca na cycku ale mala nie radzila sobie na poczatku a ja glupia posluchalam jeszcze glupszej poloznej ktora zamiast pokazac jak dziecko dobrze przystawic kazala odciagac i katrmic butla przez miesiac tyle ze potem dziecko juz cyca nie chcialo wcale wiec zostala butla..

Gość gość
ja karmiłam 2 lata i powiem że dopiero odetchnęłam psychicznie jak już syna odstawiłam.

Gość gość
ja właśnie odstawiam 7 miesięczne dziecko, noce na piersi to był dramat! jaka jest różnica na butli? mała budzi się w nocy na jedzenie 3-4 razy a nie 8-9!! i mąż już nie mówi "chyba jest głodna, nakarm ją", tylko "chyba jest głodna, idę zrobię jej mleko", poza tym jak miło zapalić i wypić legalnie :D kp jest bardzo fajne, ale do czasu.. będę zachęcać każdą mamę do karmienia piersią przynajmniej te pół roku, ale potem droga wolna, plan minimum wykonany :)

Gość gość
Autorko to podziwiam, że dałaś radę tyle miesięcy. Odciągać i utrzymać laktację. Super mama z Ciebie. Dziecko samo się odstawiło wiec wyrzutów sumienia nie musisz mieć. A po takim czasie to rozumiem, że poczułaś się wolna. Ja mam 8 miesięcznego cycojada i nie zanosi się na zmiany. Ale dajemy radę.

Gość gość
Ja mam corke rok i 7 miesiecy i dalej wisi na cycku:p fakt,ze juz rzadko,przed drzemka w poludnie i do spania,sporadycznie w nocy jak sie obudzi,ale to tak raz na tydzien. Jasne,ze czasami mnie to meczy- ani wypic piwka wieczorem,no i ludzie dziwnie patrza jak jednak sie dowiedza,ze ona nadal na piersi:p ale patrze na nia,jak ladnie sie rozwija,jak nie choruje ani troche( w zyciu nawet kataru nie miala,a czesto ma kontakt z dziecmi na zajeciach tanecznych) i sobie mysle,ze do drugiego roku karmie i basta;)

Gość gość
Jak to dobrze ze nie mam i nie planuje miec bachorow :D jeee jeeee jeeeeee :D

Gość gość
Witaj w gronie uwolnionych :D od dzisiaj twój mąż też będzie mógł nakarmić dziecko i załapać więź :)

Gość gość
To co robisz na tym forum? Jeee, jeee, jeee. Tak jakbym ja siedziała na forum miłośników fizyki kwantowej i stolika się na jakiekolwiek wypowiedzi nie mając zielonego pojęcia o tym, co piszę. Wybitnie musi ci się nudzić? Autorko, ja karmilam rok i jestem zwolenniczką karmienia piersią, ale podziwiam cię, że przez 10 miesięcy odciągałaś pokarm. Gratuluję.

Gość gość
Tu autorka dziekuje za dobre slowa.Duzo mnie te miesiace kosztowaly ale tez jestem z siebie dumna

Gość gość
jaka to była ulga jak już corkę odstawiłam. A karmiłam prawie 2 lata!!! Tez jestem za karmieniem naturalnym ale 2 lata to już przesada tym bardziej jeśli dla kobiety to już jest męka. A z odstawieniem problem był ogromny dlatego kupiłam paluszek-preparat przeciwko obgryzaniu paznokci, posmarowałam tym piers, nie chciała już tego samego dnia.Wiem brutalne ale to był jedyny sposob. Odstawienie od piersi pamiętam jako ulgę psychiczną i wolność.

Gość gość
Ja "odzyskałam wolność" dużo wcześniej bo po 6 tygodniach, wolałabym dłużej karmić ale nie dałam rady psychicznie, dziecko ciągle mi płakało a ja nie robiłam nic innego tylko go karmiłam. Kiedy dałam mm dziecko się uspokoiło, zaczęło normalnie spać. To była dla mnie oczywista sprawa że moje mleko mu nie wystarczało. Do jednego z karmień dodawałam probiotyk ffbaby, zgodnie z zaleceniem pediatry, aby wzbogacić dietę w dobre bakterie.

Gość gość
Spadaj z ta reklama i spamowaniem.