Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miasto na litere O

Polecane posty

Gość gość
Ps oni wiedzą lepiej ps moja miejscowość to polkowskie (polkowskie to wieś w województwie opolskim w powiecie namysłowskim w gminie domaszowice 15 km od miasta Namysłów) ja mieszkam w polkowskiem czy w polkowskich wg ciebie?

Gość gość
wg mnie mieszkasz na terenach inwestycyjnych. jak ktoś przestaje produkować zywnosć bo doszedł do wniosku, że ceni sobie stałą pensję i regularną co weekendową rozrywkę, któej jakośc jest szacowana na podstawie tego kiedy mu sie film urwał, to nie mieszka nigdzie. jest wyrobnikiem i czyjąś włąsnością. wracając do tematu podobnie ma sie sprawa z zerem. o ile do 10 jeszcze ujdzie bo mało kto zaczyna odliczać od zera to już po 9 jest tragedia. 10 do 0 =1 10 do 1 = 10 jak podzielisz 10 do 1 przez 10 do zerowej to ci wyjdzie 10 to samo ci wyjdzie jak podzielisz 10 do 1 przez trzy miliardy do zerowej bo wszyscy twierdzą,że zero nie ma żadnej wartości i liczy sie tylko cała mnogosć po nim. już pomijam skąd sie wzieło zero na początku skoro na tym etapie odliczania jest równe akurat wszystkiemu ale jak można twierdzić że system liczenia którego podstawą przy wykładniku zero jes dowolna liczba to system dziesiętny? chyba na tej samej zasadzie co dowodzić że czarnowąsy to czarne wąsy.

Gość gość
10 d0 3 to 10*10*10 czyli 10 do 2 *10 do 1 albo 10 do 2 +900*dowolna liczba do 0. mało tego dowolna liczba = ta liczba * dowolna liczba do 0 a nawet *(dowolna liczba do zerowej)do dowolej liczby. podsawą nasszego systemu liczenia od samego początku jest dowolonosć. widze wtym pewien sens niestety został on programowo wymazany zakazami dzielenia przez zero itd

Gość gość
sęk w tym, że ta liczba nie może być dowolna o ile mamy sie czegokolwiek doliczyć. problem jest np taki że skor dowolna liczba do zerowej =1 to pierwiastek 0 stopnia z 1 = dowolna liczba. a pierwiastek z dowolnej liczby kwadraat czyli pierwiastek z dowolnej liczby razy pierwiastek z dowolnej liczby daje te liczbe przypome, że 1 to wyzncznik. wzór. jak wzó metra. jak dodasz 1 do jednego to wiesz że to dwa bo zakładasz, że dodajesz równe wartości.

Gość gość
czyli mamy skokowy system liczenia w którym cokolwiek do zera =1 a pierwiastek zerowego stopnia z jednego = sie całkowita dowolnność i nie zmienia tu nic liczba pierwiastkowana no i super zaraz potem mamy jeden. cokolwiek do 1 równa się dokładnie cokolwiek czyli tyle samo o pierwiastek 1 stopnia z cokolwiek.. też super. 1/2 to wg matematyków cokoliek do zerowej / przez cokolwiek do zerowej * cokolwiek do zerowej / 2 razy cokolwiek do zerowej przy czym cokolwiek w każdym wystąpieniu może oznaczać inną liczbę

Gość gość
ja mam taką propozycję. wiem że to was obrazi bo szukacie zasady entych wystąpień liczb pierwszych i obliczacie różne inne fantastyczne rzeczy, o których nawet nie słyszałem. (oprócz dzielenia przez zero-bo nie wolno) weźcie załóżcie że żeby zacząć liczyć to trzeba mieć jakąs różnicę. jak mam jeden bez zera to też nie mam żadnej róznicy. próbowałem to ugryźć ale mi sie dopalacze skończyły i zostałęm z notatkami któych nie rozumiem. moge komuś wysłać ewentualnie przyślijcie mi dopalacze:D

Gość gość
na usprawiedliwienie dodam, że miałęm na to ok 3 dni. a pamiętam, że byłem blisko bo powiązałem ściśle arytmetyke z geometrią n wymiarową. koorfa ludzie jestem po podstawówce i juz to prawie miałem. nie mówcie mi że takie tęgie łby jak wy tego nie ogarną szczególnie ze sie wam za to płaci

Gość gość
ja rozumiem, ze można załozyć i uwierzyć, że cokolwiek do zerowej to 1 a pierwiastek 0stopnia z czegokolwiek kwadrat to cokolwiek ale cokolwiek przestaje byc czymkowliek po pierwszym uzyciu. na tym sie to zasadza. wy natomiast radośnie ustalacie wciąż nowe stałe z tej algebraicznej równości zapominając o tym, ze cokolwiek nie jest jedną zmienną

Gość gość
zróbcie tak. nie liczyłem tego ale założe sie ze wyjdzie kupa. weźcie sobie podmieńcie jednostki zamieńcie 1 na cztery albo trzy albo cokolwiek . pobawcie sie ułamkami porównanajcie obwody z polami jednych figur wzgledem innych figur a potem zróbcie coś żeby sie zgadzało z tym co wiecie. powiedzieć wam co to będzie?:D dobra nie bede psuł niespodzianki

Gość gość
tylko sie zdecydujcie w miare szybko zanim mnie to znudzi i sie zajme historia sztuki albo metalurgia bo sie mozemy nie dogadac

Gość gość
Kędzierzyn-Koźle to miasto w województwie opolskim w powiecie Kędzierzyńsko - kozielskim ma 58 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne OK