Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julita_89

Zajście w ciążę a problemy z tarczycą

Polecane posty

Gość Julita_89

Witajcie. Od 9 miesięcy staramy się z mężem o dziecko. Ostatnio poszłam do lekarza dowiedzieć się czy jest wszystko ok. Na badaniach wyszło że mam zapalenie tarczycy i od razu dostałam przepisane leki - caseful 100 nutri. Po 5 dniach od wizyty i rozpoczęcia brania leku powinnam dostać okres. Jednak minął już tydzień a go nie dostałam. Nigdy aż tyle okres się nie spóźniał. jestem akurat za granica i nie mam jak zrobić testu. Zrobię go dopiero w poniedziałek. Czy jest jakis związek z opóźnieniem okresu przez branie tabletek na tarczycę? Raczej chyba nie mogę być w ciązy skoro mam zapalenie tarczycy ale oczywiście kochalismy się z mężem w dni płodne więc może jednak jest szansa? Ma ktoś z was podobne problemy z tarczycę lub wie coś na ten temat?

Gość Julita_89
Dziewczyny proszę pomóżcie, nikt nic nie wie... :-(

Gość gość
Nie znam tego leku i nie bardzo czaje jakie zapalenie masz ? Hashimoto? Ten lek to sadzas po nazwie nie hormon tylko jakAs odżywka, niemożliwe zeby zDzialal prze 5 dni zwłaszcza ze zaczęłaś go juz brać po ewentualnym zapłodnieniu. Nie mógł wpłynąć na sam cykl bo juz było prawie po cyklu. Hormony owszem wpływają na cykl ale musiałabys je dłużej niz 5 dni brać. Czy jesteś w ciazy? Skąd mam to wiedzieć - zrob test albo idź na bete do labo. Test kupisz w każdym supermarkecie nawet nie gadaj ze masz z tym problem

Gość gość
Nie wiem jakie ty masz zapalenie ze uwazAsz ze moze wykluczyć ciaze

Gość Julita_89
Zrobię test w poniedziałek bo akurat idę wtedy do ginekologa z wynikami badań na tą tarczyca. Na razie nie wiem co to za zapalenie bo dowiedziałam się że jest coś nie tak o dostałam skierowanie na badania. Zrobiłam je i idę z wynikami, będę mogła wtedy potwierdzić ewentualną ciążę. Boję się robić sobie tak szybko nadzieję że się udało

Gość gość
laska ty nie masz żadnych poważnych problemów, lekarz nawet hormonów ci nie zapisał tylko suplement z selenem :/

Możesz zajść w ciążę z Hashimoto <3 Najważniejsze jest jednak leczenie. Często przy Hashi występuje celiakia, która nieleczona jest winna za trudności z zajściem w ciążę badaniaprenatalne.pl/ciaza-z-hashimoto/

Gość gość
Masz zapalenie tarczycy czyli hashimoto, tak? Nie wiem co masz od lekarza, nie znam, pewnie dlatego, że nie leczysz się w Polsce. Wracając do tematu. Mam hashi i niedoczynność. Jestem również posiadaczką dwójki wspaniałych, zdrowych dzieci. Z zajściem nie było problemu, tak że głowa do góry, będzie dobrze. Ja biorę hormony (euthyrox)

Gość gość
Też mam hashi i niedoczynność. Obecnie jestem w 18tym tyg. Biorę większą dawke hormonu i niestety jod 200mg