Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Artykul w Twój Styl "My 50letnie dziewczyny, co lubimy" Dziewczyny? Żenada!

Polecane posty

Gość gość
"Mogą sobie mieć nawet i po 20 lat ale jedyny piewiastek jaki w nich jest to chyba ołów ew. inna siarka" Całe szczęście dokuczając autorce pokazujesz, ze masz taki dystans i klasę, że się nie przejmujesz takimi osobami ;)

Gość gość
Mam 42 lata i zarówno mój mąż jak i bracia mówią o mnie dziewczyna, a nawet dziewczynka :P i tobie durna autoreczko nic do tego. Dlaczego cię to tak boli i obraża? Co? odmładzam się czy oni mnie odmładzają mimo, że już nad grobem stoję :P chętnie się dowiem co radosne i pełne życia młode damy mają do powiedzenia.

Gość gość
gość dziś Nie wiem o co to oburzenie jeżeli chodzi o nazewnictwo? Tytuł traktuje z dystansem wiek i kobiecość. bo wedle polskiej tradycji maż powinien do żony zwracać się ej stara, ty stara ruro, no ewentualnie ty stara k...., ty stara krowo. a jak jest bardzo dobrze wychowany to może użyć słowa: matka To jest polska tradycja , tak zawsze było, jest i będzie x Może u ciebie w domu tak się ludzie do siebie zwracają. Mój tata, jak się sprzecza z moją mamą to mówi np. "dziewczyno, co ty wygadujesz", a mama ma 65 lat. A artykuł jest pretensjonalny. Szkoda, że nie napisali "my 50 letnie dziewczyny mamy jeszcze czas na dziecko".

Gość gość
gość dziś "Mogą sobie mieć nawet i po 20 lat ale jedyny piewiastek jaki w nich jest to chyba ołów ew. inna siarka" Całe szczęście dokuczając autorce pokazujesz, ze masz taki dystans i klasę, że się nie przejmujesz takimi osobami xxx no tak osobom które nie są po stronie autorki a chcą się wypowiedzieć w temacie nie wolno tego robić bo to oznacza że nie mają dystansu :D Wolno się tylko pastwić i ubliżać kobieotm po 30-stce i najlepiej zgłosić obywatelski projekt ustawy o używanie słowa dziewczyna. i gdzie ja dokuczam autorce? napisałam jak jest. Siarka aż się gotuje u radosnych młódek. czasami mi wstyd za rowieśniczki :o

Gość gość
gość dziś Problem polega na tym, że w Polsce uważa się, że dla 50-latki życie się skończyło i teraz to już tylko wnuki i szydełkowanie. Jak kobieta w tym wieku chce się zakochać, uczyć języków, chodzić na jogę i podróżować to co w tym złego? W Europie Zachodniej takie kobiety żyją pełną parą. Polki także powinny, a odmawia im się prawa do cieszenia życiem i dbania o siebie. x nikt nikomu żadnego prawa nie odmawia. mam 38 lat, robię przysiady z obciążeniem, mam piękne długie włosy i zgrabną sylwetkę. ale nie napisałabym o sobie publicznie "dziewczyna". kolejna, która nie rozumie, co autorka chciała powiedzieć...

Gość gość
"Wolno się tylko pastwić i ubliżać kobieotm po 30-stce i najlepiej zgłosić obywatelski projekt ustawy o używanie słowa dziewczyna. i gdzie ja dokuczam autorce? napisałam jak jest. Siarka aż się gotuje u radosnych młódek. czasami mi wstyd za rowieśniczki " No tak, bo nie można się wypowiedzieć nie wyzłośliwiając się :D Przyganiał kocioł garnkowi, i tyle w temacie. Ja akurat nigdzie tu nie obraziłam ani młodek, ani starszych. po prostu zabawne jest jak za wszelką cenę trzeba komuś dojebać, za to, że ten dojebał komuś innemu. i to ma być pokazanie tego lepszego poziomu :D

Gość gość
Ludzie w pewnym wieku czyli od 30lat wzwyż jeżeli zwracają się do siebie "dziewczyno chłopaku" i nie ważne czy to babcia woła koleżanki na kawę, czy ojciec tak mówi pieszczotliwie do mamy są po prostu infantylnymi prostakami ot i co. Na wszystko w życiu jest czas a takie odzywki tylko ich ośmieszają i pokazują jak żałośnie chcą się odmłodzić.

Gość gość
gość dziś a ty zauważysz ironię dopiero jak cię w d.pę kopnie czy w ogóle nie znasz tego pojęcia? o kontekście też nie słyszałaś? nie było cię w gimnazjum przez 3 lata? grypa się przeciągnęła?

Gość gość
hahaha dobre :P stary cap mówiący do sflaczałej milfy DZIEWCZYNO :D hahahaha takie rzeczy tylko u kafeterianek w melinach :D

Gość gość
Autorka dała się ponieść własnej ignorancji. Ten tytuł to zwykły banalny oksymoron " epitet sprzeczny – figura retoryczna, którą tworzy się przez zestawienie wyrazów o przeciwstawnych znaczeniach." mający na celu zwrócenie uwagi na pewne cechy tychże właśnie kobiet po 50-tce. Żałosne, jesteś zbyt prymitywna by dostrzec, że jest to napisane z pewnym przekąsem, tudzież z przymrużeniem oka. Bujaj się dalej po internetach tępa strzało

Gość gość
http://e5.pudelek.pl/4db0ffd68ab95af84d683e41980bc7494a9be65f.jpg Ją np. uważam za super kobietę i aktorkę, w dodatku wygląda atrakcyjnie. Możecie sobie strzelać ile lat ma na tym zdjęciu, jak nie kojarzycie. Ale idę o zakład, ze jakby założono temat z tym zdjęciem to polałby się jad. I to niekoniecznie wcale wyłącznie ze strony osób młodych (były już takie tematy o innych aktorkach i " jestem w jej wieku, mam mniej kasy a wyglądam lepiej, ha, ale ma zmarchy, hahaha"). I kto tu sobie "odbiera" prawo do bycia kobietą w danym wieku? Same sobie to robicie - dokopując innym, poniżając, wyzywając, próbując swoją samoocenę oprzeć na porównywaniu się - a bo te są takie, a bo te sa owakie. I obojętnie czy 20stka porównuje się do 30stki czy odwrotnie.

Gość gość
kinia preis jest zaebista!!!

Gość gość
16:22 Dokładnie :) Tu nie chodzi o to, że mąż do żony albo koleżanki do siebie nawzajem się zwracają per dziewczyno. To jest normalne. Niestety średnia IQ na kafeterii to mniej niż 80, czyli jakieś poniżej przeciętnej. Mam wrażenie że strasznie ciemne osoby tu głównie siedzą. Miałam na myśli to, że nazywanie czy to w prasie, czy literaturze (chyba ze to ma byc komizm :) ) osob po 40tce "dziewczynami" jest właśnie groteskowe, jak słusznie zauważasz. Sama jesteś jak mowisz zadbana, ćwiczysz, nie wyglądasz jak babcia 80+ ale jakoś Ciebie nie obraża moje stwierdzenie. Wybaczcie ale dla mnie powiedzenie o 50latce, 60latce a może jeszcze 80latce że to fajna dziewczyna to jest właśnie śmieszne odmladzanie na siłę. Groteskowe, jesli znacie to pojecie w ogole. W co wątpię, bo mam wrażenie że same tłu(cz)ki tu siedzą. A do osoby, co mowi, że Twój Styl jest dla bogatych :D Ahahaha, lasia, ja nie jestem bogata a z palcem w d... jestem w stanie kupować sobie to co tam reklamują. Bo chyba mi nie powiesz że kremy Vichy tak nachalnie tam promowane od lat, albo Mary Kay to jest taki majątek nie do wydania? Śmiechłam. Ciuchy za 300 zl jeden dla mnie nie problem. Nie porób się w gacie też z tymi artykulami dla kobiet z karierą, bo są tam przyklady ciągle albo w tych felietonach nauczycielek albo pracownic korporacji, rzadko stanowisk kierowniczych. No ale ty jako typowy polaczuś pewnie uważasz że 3000 netto w korpo albo nauczacie to prestiż i wielka kariera. Masz coś z deklem, zjedz Snickersa bo zaczynasz gwiazdorzyć i jesteś własnie...groteskowa. :)

Gość gość
16:28czyli jak praca mówię do żeńskiego grona dziewczyny to jestem infantylna? Ok. Będę mówić kobiety ew. Starsze panie. Ja przestanę być infantylna ale ty wyjmij ten kij z tyłka.

Gość gość
16:32 Tępa to jesteś ty i mylisz się srodze co do intencji autora artykułu. Nie, to nie mialo byc humorystyczne, to mialo byc kontrowersyjne. Twojego Stylu i ich zagrywek to ty nie znasz, a mielesz jęzorkiem jakby cię ktoś nakręcił. Zakręcona kataryno odkręć się.

Gość gość
gość dziś Autorka dała się ponieść własnej ignorancji. Ten tytuł to zwykły banalny oksymoron " epitet sprzeczny – figura retoryczna, którą tworzy się przez zestawienie wyrazów o przeciwstawnych znaczeniach." mający na celu zwrócenie uwagi na pewne cechy tychże właśnie kobiet po 50-tce. Żałosne, jesteś zbyt prymitywna by dostrzec, że jest to napisane z pewnym przekąsem, tudzież z przymrużeniem oka. Bujaj się dalej po internetach tępa strzało x Jakby zamiarem autora tego artykułu było operowanie oksymoronem czy "pewnym przekąsem", to oznaczałoby, że w istocie daje pstryczka w nos tym pięćdziesiątkom sugerując, że dziewczynami to one już nie są. A nie takie chyba było zamierzenie... Więc sama się bujaj, mądralo .

Gość gość
Z ciekawości sprawdziłam i pełen tytuł z okładki brzmi "50 letnie dziewczyny za co lubimy swoją dojrzałosć". I w ogóle Kinga jest na okładce :P

Gość gość
co za kretynka...

Gość gość
zgadzam sie z autorka i osoba 16:22 jest to smieszne. szesdziesiecioletne kobiety to ''fajne dziewczyny''? chyba kobiety jesli juz. gwarantuje wydawcom ze tego numeru mnostwo mlodych kobiet nie kupi jak zobaczy ten naglowek na okladce. bo jest to denerwujace i swiadczy o glupocie redaktorzyn. pozdrawiam Pogodzona z uplywem czasu nie-dziewczyna Anna, l.56

Gość gość
16:42 Doookładnie :) Chciała zabłysnąc i wytknąć mi nieznajomość środków stylistycznych, a tymczasem sama się pogrążyła :D

Gość gość
Niestety średnia IQ na kafeterii to mniej niż 80, czyli jakieś poniżej przeciętnej. Mam wrażenie że strasznie ciemne osoby tu głównie siedzą. x To niestety prawda. Część w ogóle nie zrozumiała, o co ci chodzi i protestują "nikt nie ma prawa odbierać nikomu kobiecości" i wklejają zdjęcie kingu preiss ;)

Gość gość
Kafeteria bije rekordy w kategorii durnych tematów. Autorka do kobiety w wieku 29 lat i 29 dni miesiecy mowi "dziewczyno", a gdy ta ma 30 lat i 1 dzien - "matrono"?! :) Zero luzu, dystansu, poczucia humoru. Ale fakt, sa takie kobiety ( w tym autorka) , ktore od zawsze są starymi, nudnymi, pouczajacymi babami , szukajacymi problemow tam, gdzie ich nie ma, metryka im nie zaszkodzi i nie pomoże , taki charakter :):):)

Gość gość
16:47 Otóż to. A najbardziej osłabia mnie to, że tak jest pod bardzo wieloma tematami tutaj. Nikt nie czyta ze zrozumieniem, nikt się nie zastanowi nad myślą autorek wątkow, każda tylko pobieżnie przeleci (choć dla ogarniętego człowieka nawet to powinno wystarczyć w wydaniu prawidłowej diagnozy dot. intencji autora, tutaj jak widac trzeba dłuzszego studiowania tekstu) i potem robią sobie gnojowisko, obrzucając się g..wnem. Niezbyt bystre osoby, skoro twierdzą, że śmiejąc się z nazywania starszych kobiet "dziewczynami" na rozkładówce magazynu ktory czyta mnostwo ludzi, ubliżyłam kobietom po 30tce.

Gość gość
16:50 Tobie to chyba pozostaje tylko wrócić do szkoły na lekcje języka polskiego. Większość miernot nienawidzi interpretowac prozy i poezji, nie ruszą lbem, wolą zerżnąć ze Ściąga.pl a potem takie kwaitki wychodzą jak tutaj. Totalne niezrozumienie myśli autorki wątku i osobiste pojazdy. Tobie też nie pomoże (bo glupsza juz nie bedziesz) i nie zaszkodzi (moze cos zatrybi w mozgownicy?)- wrocic sie do szkolnej lawy. Tępa dziduchno...

Gość gość
"a do tej co ma 30 lat i 1 dzien mowi amtrono" - jezu jaka ty jestes tępa :D szkoda strzępić ryja, jak to mowi pewien biznesmen filantrop. _Przeceiz to są UMOWNE GRANICE WIEKOWE :D Dystans srystans, tu nie chodzi o dystans tylko o pitolenie że czarne jest biale, ze stara baba to dzierlatka :D

Gość gość
gość dziś 16:42 Doookładnie usmiech.gif Chciała zabłysnąc i wytknąć mi nieznajomość środków stylistycznych, a tymczasem sama się pogrążyła smiech.gif x No wiesz, ty byś nie wpadła na to, żeby kopiować definicję oksymoronu z wiki ;)

Gość gość
Zarzuca się tutaj że jak ktoś ma inne zdanie niż autorka, to się go miesza z blotem. Ja zauwazyłam cos odwrotnego. I te kilka osob lacznie ze mna, ktore autorki zdanie podzielają, są pomijane. nasze wpisy sa traktowane jak powietrze, nikt ich komentuje i nikt sie do nich nie odnosi prawdopodobnie dlatego ze prawda w oczy kole. Stara baba jest stara, bez względu na to jak bardzo naciągnie poliki u chirurga. Baba po plastyce jest sztuczna i widac ze jest zrobiona sztucznie, bez wzgledu na to jak dobry chirurg ją lepił. Ale nikt nie jest na tyle chamski by pisac o nich "stare baby 50+ co w sobie lubią?", ale pisanie "dziewczyny50+" to żenua po calości :D ośmieszyla sie autorka tego artykuliczku tylko. Moja mama ma 55 lat i mowi o sobie ze jest juz niemłoda. Co, kłamie? Co, ma kompleksy? Nie, moja mama jest normalna. Mowi wam to cos?

Gość gość
Witam, mam 27 lat, jestem po studiach, mam pracę, fajną rodzinę, noworodka w domu, super męża. Mamy fajne mieszkanie prawie spłacone (nieważne skąd i jak, ale my daliśmy radę się dorobić) :) I coś wam kobiety powiem...nie, nie chcialabym sie z wami zamienić na wasze 50 lat. Ani nawet na 35. Po prostu nie :) Co w tym fajnego? Ze jesteście coraz starsze, że zaczynacie sie powoli sypać>?

Gość gość
gość dziś Kafeteria bije rekordy w kategorii durnych tematów. Autorka do kobiety w wieku 29 lat i 29 dni miesiecy mowi "dziewczyno", a gdy ta ma 30 lat i 1 dzien - "matrono"?! usmiech.gif Zero luzu, dystansu, poczucia humoru. Ale fakt, sa takie kobiety ( w tym autorka) , ktore od zawsze są starymi, nudnymi, pouczajacymi babami , szukajacymi problemow tam, gdzie ich nie ma, metryka im nie zaszkodzi i nie pomoże , taki charakter usmiech.gifusmiech.gifusmiech.gif x No i kolejna "lotna" :D Jest różnica między mówieniem do swoich 50 koleżanek per "dziewczyny", a pisaniem w prasie "50 letnie dziewczyny".

Gość gość
Ale drętwe babska z was :o Dziewczyna jest w każdej z nas poszukajcie jej zgorzknialce w sobie. Pewnie siedzi zatopiona w jadzie i czeka żebyście ją wydobyły.