Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Artykul w Twój Styl "My 50letnie dziewczyny, co lubimy" Dziewczyny? Żenada!

Polecane posty

Gość gość
Jeżeli uściślimy to po skonczeniu 18 nastki nie powinno już się mówić o nikim dziewczyna, tylko kobieta.

Gość gość
Dokładnie...to wielka rożnica mowic sobie per dziewczyny do 50latek w pracy i w domu, a co innego pisać w ten sposób w prasie. Dlaczego tylko kilka osob to widzi...jesteście naprawdę t-ę-p-e

Gość gość
"Nikt nie czyta ze zrozumieniem, nikt się nie zastanowi nad myślą autorek wątkow, każda tylko pobieżnie przeleci" Sory, ale tutaj jest kilkadziesiąt odpowiedzi. Częśc osób odnosi się do wypowiedzi późniejszych. Czy jest jakiś zakaz i można komentować wyłącznie 1 post? Tak się spuszczacie nad jezykiem, ynteligencją itd a zapominacie, ze dyskusja jest żywa i może zejść na inne tory.

Gość gość
ale macie zadęcie... chce się Wam pluć tutaj jadem bez mpowodu. Co z tego, że tak sobie ktoś napisał w nagłówku?Może o to chodziło, żeby trochę sprowokować. Też mi problem...

Gość gość
17:12 wlasnie nie! wlasnie wiekszosc uparcie jedzie po autorce i jej podobnych, masz problem ze wzrokiem? i do tego interpretują jej slowa na opak

Gość gość
"17:12 wlasnie nie! wlasnie wiekszosc uparcie jedzie po autorce i jej podobnych, masz problem ze wzrokiem? i do tego interpretują jej slowa na opak " Jezu...co "właśnie nie"? Ja tylko piszę, ze dyskusja się zrobiła wielowątkowa (ogólnie różnice w wieku, dojrzałości, wyglądzie etc), a nie kto po kim jedzie :O Twoja wypowiedź miała być pokazem jak czytać ze zrozumieniem? To chyba nie wyszło.

Gość gość
Może u ciebie w domu tak się ludzie do siebie zwracają. Mój tata, jak się sprzecza z moją mamą to mówi np. "dziewczyno, co ty wygadujesz", a mama ma 65 lat. następna, która bierze wszystko dosłownie i nie umie odczytać ironii

Gość gość
Autorko zgadzam sie z tobą. Tez tego zjawiska nie rozumiem. A te babskie pisemka to ogłupiały do reszty. Ja nie chce taka być. Nie chce być staruchą desperacko świecącą cyckami. To jest straszne. Ja chcę być normalną kobietą

Gość gość
Zbrodnia dekady: nazwanie 50-tki dziewczyną. ło matko jaki problem. Moim zdaniem to jest tak trochę na przekór światu napisane a wy już ideologie dorabiacie i plujecie się jak nienormalne. Tu nie chodzi o to czy lepiej mieć 20 czy 50 lat. Wiemy doskonale jak się kiedy żyje i jakie są prawa danego wieku, a tu już następna ętelygętka powiatowa opowiada o tym że ma studia, noworodka w domu i nie zamieniłaby się z 35latką, bo ta się sypie. Naciesz się zatem dziuniu, bo ci jeszcze tylko 8 lat zostało, potem się rozsypiesz :D nagrobek już wybrany?

Gość gość
Bo chyba mi nie powiesz że kremy Vichy tak nachalnie tam promowane od lat, albo Mary Kay to jest taki majątek nie do wydania? Śmiechłam. Ciuchy za 300 zl jeden dla mnie nie problem. a ile kochanie jest tam takiej oferty jak mary kay, czy ciuch za 300? No i mało zrozumiałas z tamtego wpisu, ale za to niesamowicie się uplułas żółcią :) Bogaczka od vichy:D

Gość gość
gość dziś "17:12 wlasnie nie! wlasnie wiekszosc uparcie jedzie po autorce i jej podobnych, masz problem ze wzrokiem? i do tego interpretują jej slowa na opak " Jezu...co "właśnie nie"? Ja tylko piszę, ze dyskusja się zrobiła wielowątkowa (ogólnie różnice w wieku, dojrzałości, wyglądzie etc), a nie kto po kim jedzie pechowiec.gif Twoja wypowiedź miała być pokazem jak czytać ze zrozumieniem? To chyba nie wyszło. x Ale to, że dyskusja zrobiła się wielowątkowa właśnie świadczy o tym, że niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Autorkę rozśmieszyło sformułowanie "50letnie dziewczyny". I to jest tematem dyskusji - czy takie określenie nie jest już żałosne. A w odpowiedzi dostala komentarze "niektóre kobiety 30+ wyglądają lepiej niż 20stki". Ale co ma piernik do wiatraka? Brakuje jeszcze słynnego "no tak, skończyłam 30 lat więc powinnam założyć worek pokutny" ;) To nie są odpowiedzi na temat i nic do niego nie wnoszą.

Gość gość
I coś wam kobiety powiem...nie, nie chcialabym sie z wami zamienić na wasze 50 lat. Ani nawet na 35. Po prostu nie usmiech.gif Co w tym fajnego? Ze jesteście coraz starsze, że zaczynacie sie powoli sypać>? wow...ile lat masz zamiar mieć to 27 i czy popełnisz samobójstwo po 30-ce, bo to straszne i człowiek się sypie?

Gość gość
gość dziś Dokładnie...to wielka rożnica mowic sobie per dziewczyny do 50latek w pracy i w domu, a co innego pisać w ten sposób w prasie. Dlaczego tylko kilka osob to widzi...jesteście naprawdę t-ę-p-e xxx a jaka to różnica wytłumacz mi zatem? wieczne tabu i wszystko źle w cebulandii. Wszystko w domku, po cichutku, a już w gazecie w gazecie to źle i wielkie larum JAK ŚMIALI och i ach! a niby dlaczego? może autor artykułu puszcza oko do czytelnika traktując tę grupę kobiet właśnie na luzie tak jak to ma miejsce w rodzinach bo niby dlaczego nie? Przynajmniej ja tak to widzę z dystansem i na luzie, bo czy w kolorowej gazecie muszą być jakieś oficjalne zwroty i nazwy? c to dokumentacja pentagonu?

Gość gość
17:24 Mówisz i masz, coś a la worek pokutny w 17:28 :) Tylko tutaj jet o samobojstwie :D

Gość gość
" To nie są odpowiedzi na temat i nic do niego nie wnoszą. " Ło matko, to zaprowadź moderowaną dyskusję bo z reguły tak jest, że się temat poszerza, niezależnie czy to forum gdzie średnia IQ to 80 czy zwykła rozmowa towarzyska (ale no może ja z przygłupiego plebsu pochodzę). Każdy po prostu ma inny punkt widzenia i nie musi nagłówka gazety rozpatrywać z właściwym purytanizmem jezykowym. Tak ten post nic nie wnosi do dziewczynkowania, wiec powinnyśmy zaprzestać :P Mniej spiny, więcej luzu. Zawsze można kupować Zwierciadło (tak strzelam, bo ja w ogóle nie kupuję tego typu czasopism). Albo Fakt :P

Gość gość
gość dziś właśnie zauważyłam ;)

Gość gość
*oczywiście, że nie purytanizm, a puryzm językowy :D

Gość gość
ale o co wam chodzi? 27 letnia Mariolka sama powiedziała, że 35 latka się już sypie więc podliczyłyśmy tylko, że zostało jej tylko 8 lat a potem się rozsypie jak sama stwierdziła więc o co ten jazgot?

Gość gość
17:22 nie mow do mnie 'kochanie', nie chcę pić twojego śmierdzącego twoją japą jadu. Brrr... odpierdziel się ode mnie, ja żadną "bogaczką od Vichy" nie jestem, a ty jestes tępą idiotką skoro tak to zrozumiałaś :) Napisałąm raczej że to kremy ze sredniej pólki i bez problemu mozna sobie je kupic nie będąc bogatym. Noe jest t krem po 600 zł za sloiczek, tylko po 90. Vichy tam jest akurat reklamowane w kazdziutkim numerze, czasem po parę razy. mylisz sie tępa strzalo, z twoich wypocin ktore cuchną mi az tutaj, zrozumialam wszystko az za dobrze :) Gdzie ty tam widzisz karierowiczki, w ktorym miejscu jest to magazyn dla dobrze sytuowanych pan tylko i wylacznie? Moze wnioskujesz to z raportu o nauczycielce a moze z raportu o szeregowych pracownicach korpo. A moze z artykulu o ciąży u kobiet 30 i 40+? Idiotka jakich malo...ręce opadaja...nie chce mi się ciemniakowi tlumaczyc ile jest 2*2 Rzeczywiscie na bogato :D artykul z numeru na luty to promocja np. spodnicy za 123 zl i plecaka za 240. Fakt, obok jest kurtka za 600 zl. TO TAKIE KOKOSY? :D HAHAHAHAHA

Gość gość
mam 44 lata i moja kierowniczka lat 60 mówi do mnie dziecko, zresztą mówi tak do kazdego, nawet do innej kierowniczki, która jest od niej moze ze 3 lata młodsza. następnym razem ja walnę, bo jak tak można do kobiety

Gość gość
gość dziś Nie chodzi o to, że ktoś napisze coś, z czym się nie zgadzam. Chodzi o to, że niektórzy totalnie nie zrozumieli autorki wątku i piszą nie na temat. Przykładowo, nie zgadzam się z komentarzem 17:28: "może autor artykułu puszcza oko do czytelnika traktując tę grupę kobiet właśnie na luzie tak jak to ma miejsce w rodzinach bo niby dlaczego nie? Przynajmniej ja tak to widzę z dystansem i na luzie, bo czy w kolorowej gazecie muszą być jakieś oficjalne zwroty i nazwy? c to dokumentacja pentagonu?" ale ten komentarz jest przynajmniej na temat. Natomiast komentarz: "Mam 36 lat i jestem ladniejsza od tych pryszczatych dwudziestek pomarszczonych w solarium, uważam ze to najlepszy wiek 30 plus. Wiele obcych mówi mi przez ty i nazywa dziewczyną, wciąż proszą mnie o dowód i uważają za studentkę. " jest zupełnie nie na temat. Mam nadzieję, że należysz do tej mądrzejszej części dyskutujących i zrozumiałaś, o co mi chodzi.

Gość zawsze dziewczyna
Wybaczcie ale ja nie rozumiem oburzenia autorki ani jej podobnych. Dziewczyna to słowo jak każde inne, nic wielkiego. ja bym w życiu nie wpadła na to, że to jest nie na miejscu, nawet bym na to uwag o nie zwróciła. Nie wiem ale nie widzę w tym nic dziwnego. Ludzie tak do siebie mówią w domu więc nie przesadzajmy, że w babskiej gazecie nie można tak pisać. Wyluzujcie, to nie jest encyklopedia PWN tylko kolorowa prasa.

Gość gość
17:42 Następny tłuk. to niech napisze w prasie na okladce "dzieci 60letnie"

Gość gość
Własnie :P Jakby napisali "50letnie dziewczynki" to by był bulwers, tak samo jak na "60letnie dzieci" ale juz "50letnie dziewczyny" was mile łechce po starym ego. Na szczescie to tylko szmatławiec Twój Brak Stylu

Gość gość
gość dziś mam 44 lata i moja kierowniczka lat 60 mówi do mnie dziecko, zresztą mówi tak do kazdego, nawet do innej kierowniczki, która jest od niej moze ze 3 lata młodsza. następnym razem ja walnę, bo jak tak można do kobiety x no i spoko. do mnie pani na poczcie powiedziała "kochanie" ;) ale w gazecie nikt nie będzie pisał "44 letnie dziecko"! czy teraz rozumiecie różnicę?

Gość gość
17.37 ojoj, jaka wulgarna prostaczka... Zdradzisz nam środowisko społeczne, z którego pochodzisz, wykształcenie i zawód wykonywany? Bo jestem ciekawa gdzie takie prymitywy występują?

Gość gość
gość dziś oczywiście komentarze o tym że się ma 27 lat i nie chce mieć 35, bo się rozsypie są jak najbardziej na temat prawda :D następna sztywna :P

Gość gość
no i spoko. do mnie pani na poczcie powiedziała "kochanie" oczko.gif ale w gazecie nikt nie będzie pisał "44 letnie dziecko"! pani z poczty ciebie kocha:D super:D

Gość gość
Ja też do koleżanek w pracy.około 40 z hakiem mówię dziewczyny.jak by to brzmiało kobiety idziemy na fajkę.He he śmiesznie trochę

Gość gość
17:47 G...wno cię to obchodzi, chciałabys pewnie żebym była prostaczką z Pragi Północ zarabiającą pod latarnią albo w osidelowym (nie ubliżając wielu kulturalnym sprzedawczyniom z normalnych środowisk). Pytasz o warstwę społeczną, coż, bądź pewna jednego - wyższa niż twoja :) Pewnie to 90 zł cię zabolało, bo nazwalam to dla mnie 'żadnymi pieniędzmi'. Mam prawo, efekt skali.