Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Domownicy palą a ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam chwilowo mieszkam z moimi rodzicami jestem w czwartym miesiącu. Problem w tym że oni palą papierosy w prawie każdym pomieszczeniu kuchnia łazienka toaleta pokoje i potem dym czuć jeszcze prawie godzinę. Wiem ze to jest ich mieszkanie mają do tego prawo ja opłacam czynsz i rachunki mąż przebywa od kilku miesięcy za za granicą. Prosiłam żeby wychodzili na balkon ale nie skutecznie obrażają się na mnie albo mówią ze to nic dziecku nie zaszkodzi. Co robić w tej sytuacji? Z wynajmu zrezygnowaliśmy do czasu kiedy mąż wróci i urodzi się dziecko

Gość gość
wyprowadzić się!

Gość gość
Sama jestem palaca, ale uważam że zachowują się skandaliczne. Skoro tak to spróbuj znaleźć w internecie listę wad rozwojowych, czy usg z uszkodzeniami płodu wydrukuj pokaż im i zapytaj dlaczego nie dają Ci litra wódki do wypicia a pala przy Tobie, że to na to samo wychodzi. Ale mnie wkurzyli!

Gość gość
Nieważne na jakich zasadach tam jesteś. Pozwolili Ci zostać w domu w ciąży, powinni więc odpowiednio się zachowywać. Mogli od razu powiedzieć Ci: spadaj fajki są ważniejsze niż zdrowie wnuka.

Gość gość
Twoi starzy to idioci, powinno w********ac na balkon bez dyskusji, a dlaczego Ty oplacasz czynsz i rachunki,powinien byc podzial na 3 osoby. Skoro placisz i jeszcze Cie truja to wolalabym na Twoim miejscu za te pieniadze sie wyprowadzic nawet na pokoj, oczekujac az az wroci.

Gość gość
jak ja nienawidzę palaczy dla mnie to egoiści debile i kretyni(akurat mamy przykład w poście autorki). Dla mnie ta sytuacja jest niepojęta, autorko nie godź się z tym, to jest to samo jakbyś sama paliła!!!!

Gość gość
Czyli jesteś bierną palaczką. To przykre, że oni tego nie rozumieją. Albo sie wyprowadzisz, albo narazisz dziecko.

Gość gość
Gdzieś na youtubie był filmik o tym, jak bierne palenie wpływa na płód. Może zgodzą się go obejrzeć i to na nich wpłynie? Na serio wpływają na ryzyko upośledzenia dziecka. Albo (jeśli są obeznani z komputerem) poproś, zeby sami sprawdzili w googlu, czym grozi palenie przy ciężarnej.

Gość gość
Niestety dziewczyny u mnie jest bez zmian. W toalecie jest w tej chwili tak zadymione od rana ze nie da się wejść a oni twierdzą że szukam powodu do kłótni przesadzam ze nic nie śmierdzi i to zaraz wywietrzeje tylko to jest mieszkanie w bloku nie ma żadnego okna tylko kratka przy suficie. Naprawdę jest mi przykro i myślę o wyprowadzce tak się nie da. Aktualnie są obrażeni na mnie

Gość gość
Mam ochotę przeczytac im wasze komentarze. Ale sam juz wystarczająco dużo im powiedziałam

Gość gość
dziewczyno TRUJESZ SWOJE DZIECKO. tak Ty je TRUJESZ. pakuj się i wyprowadzaj natychmiast, nawet do jakiegoś motelu i szukaj pokoju do wynajęcia, bo dziecku zrobisz krzywdę!

Gość gość
Moi rodzice też pala w domu, ale jak przyjeżdżam z synem na tydz.dwa(mieszkamy za granica) to od razu ich ganialam na dwór i teraz już nie muszę powtarzac czy prosić, a ze jestem w ciąży to bym bardziej sami z siebie wychodzą. Ale mimo że te kilka dni nie pala to ja wracając od nich i tak musze wszystko prac bo wszystko śmierdzi papierosami.

Gość gość
U mnue matka pali po całym domu