Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wszystkie konsekwencje ciazy po 40tce

Polecane posty

Gość gość
wyzywac sie od patologii??? to co rozumiem kobieta po 40 nie ma prawa miec pytan? nie ma prawa byc matką? generalnie w 40 rż kobieta powinna sie poddac eutanazji bo po co zyc po 40 tce...po co zadawac pytania.....przyszłoscia narodu są tylko kobiety do 25 rż i potem koniec, nie urodziłaś- jestes nikim, nie pytaj, nie rozstrzasaj, nie probuj...idź sie powieś najlepiej....naród ciemnoty czy co?

Gość gość
Moja znajoma właśnie zaszła w pierwszą ciążę.W tym roku kończy 42 lata.Wczoraj była na pierwszej wizycie u ginekologa .Troszeczkę skrępowana powiedziała,że dziwnie się czuję bo już taki wiek,że może nie powinna,a lekarz tylko się roześmiał i stwierdził,że mówi bzdury bo jest przecież jeszcze taka młoda:).A ja rodziłam drugie dziecko w wieku 38 lat i jak wychodziłam ze szpitala to pielęgniarka wybiegła za mną do windy z krzykiem czy mam podpisaną zgodę na odebranie dziecka.Zdziwiona zapytałam o co chodzi.Okazało się,że pacjentką w tym szpitalu była też 17latka o takim samym nazwisku co ja i musiała mieć zgodę opiekuna prawnego na wypis dziecka:).Kobiecina poprawiła mi nastrój na wiele tygodni:).Nie ma co patrzeć na metrykę ,ważne by być zdrową i dbać o siebie.Ja byłam najstarsza na oddziale a wyszlam na trzecią dobę po cesarce.Lekarze na obchodzie powiedzieli ,ze mam rewelacyjne wyniki,podczas gdy młode dziewczyny leżące ze mną na sali zostały dłużej z powodu jakichś powikłań po naturalnych porodach.

Gość gość
Gratulacje (17,14) i oby dzidziuch rósł w zdrowiu ;)

Gość gość
moja babcia urodziła swoje trzecie dziecko w wieku 45 lat , teraz ma 85 i doczekała się wnuków od tej najmłodszej i ma świetny i najlepszy kontakt z nią - uważam ze to super ze 40 lat i można i nawet trzeba jak ktoś chce jeszcze być rodzicem- a i ciąza w tym wieku odmładza kobietę- znam pare kobiet i są naprawdę fajnymi matkami w odróżnieniu od takich 25-latek które nie dokońca wyszalały się jeszcze

Gość gość
Ja urodziłam 1. dziecko w wieku 40. lat, drugie, dwa miesiące temu, w wieku 42. lat. Obie ciąże były bardzo dobrym okresem w moim życiu, szczególnie pierwsza. Jedyną uciążliwością była cukrzyca ciążowa w obu przypadkach. Dzieci urodziłam naturalnie, po pierwszym porodzie dochodziłam do swojej wagi 9 miesięcy, teraz, po drugiej zostało mi jeszcze 5 kg. Wreszcie mam piersi haha, nie wiem jakie będą po odstawieniu od piersi młodszego. Czesto nie mam siły wieczorem i boli mnie kręgosłup.

Gość gość
Gość 17.25 dziękuję i w imieniu dzidziusia przyjaciółki i mojej córeczki:)

Gość gość
Halle Berry urodziła pierwsze w 41 ,kolejne chyba w 46 lat,a Monica Belucci chyba jeszcze później

Temat brzmi zacytuję wszystkie konsekwencje ciąży po 40 Z tego też tytułu napisałam o znanych mi konsekwencjach..Ależ ja nie twierdzę, że to jest straszna sprawa zajść w ciążę w tym wieku.To decyzja inwidualna.Prawo wyboru ze wszystkimi za i przeciw.Podałam znany mi przykład autentyczny z życia .O raku jąder, bo tak powiedział lekarz temu chłopcu.Lekarz to jednak osoba mająca pojęcie i doprawdy odrzucanie tego faktu jest niedorzeczne.

Gość gość
ale czy ten lekarz definitywnie stwierdzil ze rak jadra pojawil sie dlatego ze matka urodzila go w późnym wieku?

Gość gość
bzdura z tym rakiem jądra

Skoro tak uważasz, że to nie prawda...nie musisz wierzyć.. Prosto jest przyjmować plusy z życia.Natomiast rzeczywistość, to nie same niestety pozytywy.I Do tego drugiego potrzeba już rozsądku i obiektywizmu... doktor podał taką przyczynę,więc tak piszę chłopiec młody przeszedł operację usunięcia jądra.Żyje ma się dobrze, ale takie wydarzenie miało miejsce w jego życiu.Niezaprzeczalnie.

Gość gość
Siostra urodziła w wieku 43 lat, jest zdrowe i mądre.

Gość gość
bzdura ze kobieta jak urodzi w wieku 40 lat to jej dziecko będzie miało raka jądra, może w tej rodzinie były przypadki ze były predyspozycje do występowania raka , osoby urodzone przez matki przed 40 tką też chorują na raka i co mają powiedzieć wtedy .....choroba nowotworowa ma różne podłoza żeby pisać takie teorie i straszyć inne matki to już przesada lekka

Gość gość
do jasminówki- trudno ze masz takie doświadczenia ale ja uważam ze oprócz takich przypadków które opisałaś jednak jest więcej historii z happy endem w wieku 40 rż i dzieci są zdrowe, mądre a matki wcale nie ponoszą takich konsekwencji - życze powodzenia wszystkim mamom 40-tkom jeżeli ktoś nie chce niech nie decyduje się na dziecko w tym wieku i nie straszy innych

Nic takiego nie powiedziałam, że kobieta w tym wieku urodzi z pewnością chłopca, który na to zachoruje.Czytanie ze zrozumieniem się kłania i to do samej ziemi.Przytoczyłam jedynie przykład, z życia.wszystkie badania, które zostały stworzone pod tym kierunkiem wskazują, że rak jądra pojawia się częściej, gdy matki rodziły w tak dojrzałym wieku.I ten przypadek, to potwierdza.

Gość gość
do jasminówki a ja znam przykład 25 latki zdrowej która urodziła dziecko z wada genetyczna- to są przypadki indywidualne, pisałaś wcześniej ze kobieta po 40tce rodząca dziecko ma odstający brzuch, bzdura bo młodsze niektóre które znam po porodzie przed 30 tka mają takie figury jak niektóre 50 tki - rozumiem jesteś krytyczna to twój problem odnośnie kobiet 40 letnich rodzących -jeden przypadek raka jądra naprawde współczuje tej kobiecie syna że to im się przytrafiło ale to nie wyrok dla innych nie strasz nikogo....

Gość gość
czy są jakies jeszcze inne konsekwencje ciazy po 40 tce oprócz raka jadra? ;) ....halo halo wracamy do tematu. bo mi swiat runie jak urodze dziewczynke bez jader ;) ;) ;)

Gość gość
masz racje przykro ze ten chłopiec się męczył ja współczuje wszystkim bez względu na wiek matki w jakim urodziła dziecko jeżeli któs ma jakąs chorobę nieuleczalną zawsze to jest dramat ale nie wolno nikogo piętnować a tym bardziej osądzać i wysnuwać teorie o wieku matki przy porodzie i że to przesądziło że los im to sprawił....

Tia....krytyczna.To autentyczne przykłady.Odp na temat.Gdyby on brzmiał pozytywy.to moja wypowiedź byłaby zawarta w tym kierunku:)

Gość gość
naszczescie są inne osoby które nie strasza matki 40 tki rakiem jądra - jaśminówko trochę więcej optymizmu

Gość gość
to może jeden przypadek na milion - ze to był rak jądra a reszta ?

Gość gość
A mnie co innego ciekawi . Jedna pisała że ma dziecko po 40 a pierwsze w wieku 21l at .Czyli co najmniej pomiędzy dziecmi 21 lat różnicy wieku :O Jak to jest gdy np 21 latka widzi matkę z ogromnym brzuchem ..a sama np niedługo może się spodziewać swojego :D Czy przy tak ogromnej różnicy wieku jest potem dobry kontakt pomiędzy rodzeństwem ?

Gość gość
sa różni lekarze nie zawsze kompetentni zawsze trzeba podchodzić do problemu jednostkowo i nie wrzucać ludzi do jednego wora , nie straszyć ludzi- ja naszczęcie znam same pozytywne przykłady

Gość gość
pewnie dobry kontakt dlaczego nie ?

Gość gość
Uważam, że jeśli kobieta jest pewna, nie boi się i czuje się na siłach urodzić i wychować swoje dziecko w wieku 40 lat to czemu nie. To jej życie. Sama rodziłam mając 30 i 32 wszystko poukładane i uważam, że to w sam raz i nie chciałabym czekać z tym do 40tki, bo według mnie to trochę późno na dziecko. Bałabym się, bo każdy lekarz mówi o ryzyku późnej ciąży, wszędzie o tym piszą, że z więkiem zwiększa się ryzyko wad u dziecka. Biologii nie da się oszukać niestety, a z lekarzami się kłócić to głupota.

Nikt, nikogo nie straszy.To jest prywatna sprawa każdej kobiety.A wpadki bywają kobiet przed menopauzą i rodzą dzieci i te dzieci żyją i mają się świetnie.