Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

smutne przegrane zycie

Polecane posty

Gość gość

w tym roku skończę 41 lat. nic w życiu mi się nie ułożyło, nie założyłam rodziny,nie mam dziecka, praca kiepska. znajomych unikam,bo ile mozna sluchac o ich dzieciach, slubach, urzadzaniu mieszkania, komunii dziecka, 18stce syna czy corki. chce mi sie plakac:-(

Gość gość
Głowa do góry :)

Gość gość
Ja też, tylko rok młodsza. Więc widzisz jest nas trochę. Nie ma co narzekac bo się tylko gorzej poczujesz.

Gość gość
Jednym słowem porażka. Ja też tak mam! I teraz będzie już tylko gorzej.

Gość gość
Dlaczego gorzej, masz na myśli choroby?

Gość gość
jak by facet napisał coś podobnego to byście go zgnoiły i potraktowały jak ścierwo, nieudacznika, gnoja ale nie, jak kobieta zostaje sama to jesteście pełne litości, współczucia, wyrozumiałości ale jedno się nie zmienia oczywiście znów to my jesteśmy temu winni :)

Gość gość
wlasnie i ta swiadomosc,ze bedzie tylko gorzej:-( czuje sie jakbym stala na uboczu zycia. nie zostalam matka,nie zostane babcia. czeka mnie samotna starosc

Gość gość
to ja autorka --nigdzie nie napisalam,ze to faceci są winni. nikogo nie oskarzam. mam tylko zal do losu. uwazam,ze samotni faceci maja podobnie jak kobiety z tym,ze ich termin waznosci jest dluzszy i taki facet po 40stce ma jeszcze szanse na pelna rodzine. osobiscie znam kilka takich przypadkow gdzie facetowi po 40sctce udalo sie stworzyc fajna rodzine.

Gość gość
gość dziś jak by facet napisał coś podobnego to byście go zgnoiły i potraktowały jak ścierwo, nieudacznika, gnoja ale nie, jak kobieta zostaje sama to jesteście pełne litości, współczucia, wyrozumiałości ale jedno się nie zmienia oczywiście znów to my jesteśmy temu winni usmiech.gif ccc Nie wiem kim jesteś, ale chyba nie lubisz kobiet. Nie chciała bym mieć takiego faceta pełnego pretensji do płci przeciwnej.

Gość gość
Moze nie bedziesz miec rodziny ale mozesz kogos poznac i wcale starosci nie bedziesz spedzac sama.

Gość gość
gość dziś wlasnie i ta swiadomosc,ze bedzie tylko gorzejsmutas.gif czuje sie jakbym stala na uboczu zycia. nie zostalam matka,nie zostane babcia. czeka mnie samotna starosc mam to samo, dlatego staram sie mieć dobrą prace. Samotna starość jest do bani. Ale samotna starośc i brak pieniędzy jet już całkiem do luftu. Z drugiej jednak strony jak si e patrzy na tych staruszków w szpitalach, w domach opieki, albo obok w bloku, których rodzina , dzieci nie odwiedzaj, a to aż się słabo robi,.

Gość gość
A ja jestem facetem, wczoraj skończyłem 34 lata i czuję się podobnie do autorki.:( (mogę być nieudacznik już mi nie zależy na tym jak ktoś mnie określa)

Gość gość
matka mojego kolegi urodziła go w wieku 42 lat, jest w pełni zdrowy. Więc jeszcze jest i dla ciebie szansa, jeśli mocno się sprężysz.

Gość gość
gość dziś Haha i znalazła się uszczypliwa gnida. A kto Ci każe oceniać każdego faceta pod kątem tego czy chciała byś z nim być. Zastanów się czy on chciałby być z taką forumową gnidą? Tylko siedzicie i narzekacie na facetów, a same belki w swoim oku nie widzicie.

Gość gość
gość dziś dobrze się czujesz? Sam zacząłeś wylewać jad i dziwisz się, że ktoś ci odpowiedział tak, jak na to zasłużyłeś? Gdybyś wypowiadał się bez tej nienawiści i frustracji, to nikt by ci tak nie odpisał. Kto sieje wiatr zbiera burze i co siejesz, to zbierzesz, pamiętaj o tym ;]

Gość gość
gość dziś gość dziś Haha i znalazła się uszczypliwa gnida. A kto Ci każe oceniać każdego faceta pod kątem tego czy chciała byś z nim być. Zastanów się czy on chciałby być z taką forumową gnidą? Tylko siedzicie i narzekacie na facetów, a same belki w swoim oku nie widzicie. xxx Nie lubię takich facetów, pełnych jadu, wkładający wszystkie kobiety do jednego worka. Sory. Nie lubisz kobiet, nie wiąż sie z żadną, nie musisz. Nic na siłe. Obrażasz anonimowo w sieci, w żywe oczy nie jest pewne, czy zdobył bys się na to,

Gość gość
41 lat to o wiele za wcześnie na ocenianie całego swojego życia. Myślę, że jeśli rozejrzysz się, to zauważysz wokół siebie życzliwych ludzi, może rodziców, możliwości rozwoju w pracy itp. Dopóki żyjesz i jesteś zdrowa i sprawna - możesz wszystko odmienić. Tylko nie czekaj aż odmieni się samo - zrób coś sama, z własnej inicjatywy. Co? Nie wiem - żeby to wiedzieć trzeba Cię dobrze znać. Może w grę wchodzi np. biuro matrymonialne? Może mogłabys zostać tzw. rodziną zaprzyjaźnioną dla jakiegoś samotnego dziecka? Może opieka nad zwierzakami?

Gość gość
To coś zrób z tym a nie stękaj. Póki żyjesz możesz zmienić swoje życie.

Gość gość
cięzko o lepszą pracę,cieszę sie,ze wogole jakas mam...

Gość gość
o k***a a huj mnie obchodzi jakich ty lubisz debili a jakich nie sieje wiatr o jeju odezwała się kolejna świętoszka kto sieje wiatr? no kto? kto na tym forum nieustannie szkaluje facetów? kto k***a lamentuje i kłamie na każdym kroku? pewnie tylko mężczyźni, bo na tym forum są tylko zdrowe, piękne, szczęśliwe i zadowolone z życia kobiety a ten temat to podszyw niezadowolonego geja to nie może być kobieta kobiety wiodą racjonalne, zdrowe, wartościowe, rodzinne życie autor to nieudacznik gej lub transwestyta :D

Gość gość
owszem poki czlowiek zyje moze co nieco zmienic w swoim zyciu, ale nie na wszystko ma wplyw. niestety zegar biologiczny kobiety szybciej tyka niz mezczyzny. i taka kobieta po 40stce to dla wielu facetow towar przeterminowany, bo dziecka mu juz nie urodzi. doswiadczylam tego w relacjach z facetami wiec wiem co mowie.

Gość gość
Dopoki sie zyje mozna dokonywac zmian. w zyciu, choc faktycznie jest coraz trudniej zdobyc sie na to. Autorko, w kazdym wieku mozesz poznac kogos wartosciowego, i uwierz, czasem nawet moze to byc rozwodnik z dziecmi, z ktorym stworzysz zwiazek a moze i rodzine, znam 2 takie przypadki

Gość gość
14:21 Nie wiem kim jesteś, ale twoje wypowiedzi sa bardzo niesympatyczne. Obrażasz ludzi i ich wyzywasz. Tylko nie wiadomo w jakim celu.

Gość gość
14:24 Fizycznie moze już nie urodzić. 50 latek może zostać biologicznym ojcem. Tylko który się na to świadomie zdecyduje? Skoro panuje pogląd, że 40 lkata to babcia już a nie matka dla dziecka, to tymbardziej 50 latek. 50 latkowie też sa świadomi przemijania i nie zdecydują się ot tak na dziecko pomimo tego, że jeszcze fizycznie moga. Więc to działa w obie strony.

Gość gość
gość dziś Widzisz i jak każda baba doszukujesz się we wszystkim celu. Czy nie mogę być po prostu chamskim egoistycznym i zarozumiałym dupkiem? Dlaczego w Twój mały rozumek nie może dopuścić do głosu takiej prozaicznej i banalnej opcji?

Gość gość
Co ci daje obrażanie ludzi i chowanie się za monitorem?

Gość gość
Fakt, że zegar biologiczny tyka, ale potrzeby rodzicielskie to nie wszystko. 40-tka to dobry wiek - wtedy ludzie zaczynają chłonąć rodzinnego ciepła i relacji z ludźmi, którzy akceptują ich siwiznę, zmarszczki i problemy z potencją. Zdziwiłabyś się jakie branie mają 50-letnie, ciepłe i rodzinne kobiety. Rozumiem, że brak dzieci odczuwasz jako porażkę, ale to jeszcze nie determinuje CAŁEGO życia - to tylko jego część.

Gość gość
gość dziś A Ty dlaczego nie podasz imienia nazwiska i miejsca zamieszkania? Weź już takich głupich argumentów więcej nie używaj.

Gość gość
gość dziś Fakt, że zegar biologiczny tyka, ale potrzeby rodzicielskie to nie wszystko. 40-tka to dobry wiek - wtedy ludzie zaczynają chłonąć rodzinnego ciepła i relacji z ludźmi, którzy akceptują ich siwiznę, zmarszczki i problemy z potencją. Zdziwiłabyś się jakie branie mają 50-letnie, ciepłe i rodzinne kobiety. Rozumiem, że brak dzieci odczuwasz jako porażkę, ale to jeszcze nie determinuje CAŁEGO życia - to tylko jego część. xxx Pwenie że tak. Mnie przeraża czasem jak widzę, że rodzina ma na przykład 2 dzieci a na starość dzieci sie wynoszą a rodzice zostają sami - ale w znaczeniu, że dzieci ani ich nie odwiedzają, ani nie piszą, ani nie dzwonią. Albo jeszcze jeden przypoadek - dwoje dzieci, córka wyszła za mąż, ma rodzinę, syn nigdy się nie ożenił, rozpił, wywalili go z roboty jak miał ze 40 lat i od tej pory nie pracuje, pije, ma już 55 lat, mieszka z matką wdową, żyją z jej emerytuty, a on podkrada jej na fajki i piwo. Straszne takie życie. I co ona z tego ma?

Gość gość
Czy można być zwykłym śmieciem, który nigdy nie wychodzi z domu, brak kolegów, koleżanek, dziewczyny, itp, czuje się jak stary samotny piernik.