Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość qwertyxyz

Problem z alkoholem, upojenia, agresja do mojego chłopaka

Polecane posty

Gość qwertyxyz

Witam, mam 21 lat i jestem studentką. Coraz wyraźniej zauważam u siebie problem z alkoholem. Mimo, że upijanie się do nieprzytomności, "urwane filmy" i zasypianie po alkoholu jest dość popularne na imprezach, w środowisku studenckim. Wydaje mi się, że w moim przypadku jest to szczególnie niebezpieczne, obawiam się, że mam pierwsze objawy alkoholizmu, mimo, że nie piję często. Mój problem polega na tym, że piję tylko na imprezach, ale niezliczone ilości alkoholu, wśród znajomych mam opinię "mocnej głowy". Piję wszystkie trunki, wysoko i niskoprocentowe. Nie mam problemu z mieszaniem ich. Najgorzej jednak jest gdy dochodzi do picia wódki, nie widzę wtedy żadnej granicy a efektem są tylko duże luki w pamięci, przewracanie się i plączący się język. Często też występuje u mnie agresja w stosunku do najbliższych, głównie mam na myśli swojego chłopaka. Zarzucanie mu różnych rzeczy, wydzwanianie do niego po kilkanaście razy w trakcie upojenia, obelgi a nawet przytrafiło się uderzenie w twarz. Boję się, że go stracę, czuję jak oddala się ode mnie. Mimo, że na co dzień jestem kochającą, troskliwą i uczynną dziewczyną w stosunku do niego. Myślę, że powoli traci już nadzieję na polepszenie sytuacji. Nie wiem kompletnie co mam zrobić, wiele razy przed piciem na imprezach próbowałam ustalać sobie granicę, ale nie wychodzi mi to. Po prostu tracę nad tym kontrolę. Co mam zrobić ze swoim problemem? Mam przestać kompletnie pić alkohol?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować