Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

halipot

Mam wysoki cholesterol, ratunku!

Polecane posty

Hej, tak jak w temacie, mam wysoki cholesterol, ratunku! Po zrobieniu badań okazało się, że mam 278 jednostek, a norma to 200!

Gość gość
Przekroczone o 78 :) moja matka trzykrotnie norme przekroczyła juz z 20 lat temu, ładują w nią coraz to mocniejsze leki, diety, ona jakies ziółka itd, wage ma w normie, a cholesterol ma tzn. Hiper.

Gość gość
owoce i warzywa jabłka i płatki owsiane

Gość gość
ruch, sen, mało stresu potem dieta na końcu leki

Spokojnie, nie jest jeszcze aż tak źle, ale dobrze też nie… czy jesz dużo tłustych potraw? Dużo imprezujesz?

Ja obecnie stosuje dietę niskocholesterolową, minimalnie spadł mi cholesterol, ale to dopiero po jakiś 2 tygodniach pojawiły się efekty

Gość gość
Najlepsze efekty to sport basen rower orbitrek.Tabletki sa takie ze jak bedziesz bral bedzie ok ale jak przestaniesz to moze 2 krotnie skoczyc i dieta Bedziesz widzial efekt ja po 2 tyg juz widzialem byla norma

Odnośnie diety można skorzystać z porad dietetyczki. To tak dużo nie kosztuje, sama korzystałam to wiem o czym pisze…

Gość gość
Ta liczba jeszcze o niczym nie swiadczy, wazniejsze sa dalsze badania, ile ma sie "dobrego" a ile "złego " cholesterolu, popros o to badanie. Neski cholesterol wcale nie swiadczy o zdrowiu. Tych 200 prawie nikt nie ma, chyba,ze anemiczne panienki.Normy sa zanizane pzrez koncerny farmaceutyczne, zupelnie niedawno bylo to 250, a dla mezczyzn jeszcze wiecej.

Pytasz co można zrobić aby obniżyć cholesterol? Moja odpowiedź brzmi: oczywiście dieta gdzie unikasz tłuszczy zwierzęcych, zastępujesz je roślinnymi, unikasz serów żółtych, jajek, podrobów, ograniczasz mięso czerwone, jesz warzywa i owoce.... Ważna jest też wzmożona aktywność fizyczna: ćwiczenia obniżają zły cholesterol!

Pytasz co można zrobić aby obniżyć cholesterol? Moja odpowiedź brzmi: oczywiście dieta gdzie unikasz tłuszczy zwierzęcych, zastępujesz je roślinnymi, unikasz serów żółtych, jajek, podrobów, ograniczasz mięso czerwone, jesz warzywa i owoce.... Ważna jest też wzmożona aktywność fizyczna: ćwiczenia obniżają zły cholesterol!

Gość gość
jedz swojski smalec ja jem i mi spadl, ;-)

Z cholesterolem jest tak że 80% produkuje organizm jedynie 20% pochodzi z diety, dlatego dietą można go obniżyć o około 20%. Moja mama ma zbyt wysoki cholesterol i jest to dziedziczne w w rodzinie, jej mama również miała i ja mam też początki

To chyba zależy jak wysoki jest poziom cholesterolu. Dieta może zdziałać wiele tak jak dziewczyny pisały już rezygnacja z produktów zwierzęcych na rzecz tych pochodzenia roślinnego. Ale nie zgadzam się co do alkoholu. Odrobina wina lub piwa (ale bardziej czerwone wino) jest wskazana. Margaryna - trzeba czytać co jest na pudełku - jeżeli ma tłuszcze utwardzone to odpada. No i cholesterol jest dobry i zły. Zły (LDL) osadza się na ściankach naczyń krwionośnych a dobry (HDL) go wymiata.

To chyba zależy jak wysoki jest poziom cholesterolu. Dieta może zdziałać wiele tak jak dziewczyny pisały już rezygnacja z produktów zwierzęcych na rzecz tych pochodzenia roślinnego. Ale nie zgadzam się co do alkoholu. Odrobina wina lub piwa (ale bardziej czerwone wino) jest wskazana. Margaryna - trzeba czytać co jest na pudełku - jeżeli ma tłuszcze utwardzone to odpada. No i cholesterol jest dobry i zły. Zły (LDL) osadza się na ściankach naczyń krwionośnych a dobry (HDL) go wymiata.

Gość zilla

w sumie to tak ciężko powiedzieć co wpływa na wysoki cholesterol ale na pewno dieta i brak ruchu! no i wtedy trzeba jednak zadbać o swój organizm lepiej. ja do tego piję kombuchę od brothers and sister, która bardzo mi smakuje...no ale widze ze wyniki mam także o wiele lepsze!

Gość I ok

I dobrze nie będziesz miał ajchamera,poczytaj ,poszukaj w Internecie,ludzie nabijaja kasę firmą farmaceutycznym kupując leki na cholesterol,poszukaj po Internecie bo dużo by pisać