Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu ludzie myślą, że związek im się należy?!

Polecane posty

Gość gość

Często są tu takie tematy i parę razy spotkałam ludzi którzy nie mogli się nadziwić temu, że są singlami i nikt ich nie chce. Tak jakby partner im się należał. Gorzej, jak taki ktoś dostanie kosza albo zostanie porzucony - wtedy zawsze leci wiadro pomyj albo na osobę która zostawiła (faceci) albo na osobę z którą były-niedoszły się związał (kobiety). Rozumiem, że to jest reakcja obronna umysłu, zeby sobie samooceny nie skopać to zwalamy na czynniki zewnętrze, ale czy nie łatwiej by było usiąść i się zastanowić co takiego ja lubię lub czego mi brakuje?

Gość Magda Na Drugie
1. Nikt się nikomu nie należy 2. Jak ktoś jest singlem, to może mieć ku temu kilka / kilkanaście powodów (np. może się kimś kiedyś porządnie zraził, ktoś nie jest kochliwy i rzadko kiedy kto go interesuje. Czasem też można się przyzwyczaić do bycia samemu - i niby fajnie by z kimś być, ale nie zawsze chce się wyjść spod kocyka i gazety z domu, by kogoś gdzieś poznać. Czasem też czas mija - i większość osób zajętych i nie ma gdzie kogo fajnego poznać itp. , itd.)

Gość gość
Magda Na drugie - no i do takich wniosków dochodzą normalni ludzie. Jest też odsetek który prześladuje swoje byłe, rozpuszcza plotki lub zwyczajnie jedzie po wszystkich kobietach/mężczyznach winiąc cały świat za to, że są samotni.

Gość gość
Od paru miesięcy czytuję wątki na tym forum, ale nie zauważyłem, by ktoś napisał, iż związek mu się należy.

Gość gość
dosłownie tego nie mówią, ale były pytania typu "dlaczego on woli ją , przecież jestem lepsza?!" albo "kobiety mają za wysokie wymagania!!!"

Gość gość
To takie urażone ambicje robią trochę hałasu.