Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do osob wierzacych...

Polecane posty

Gość gość

jak sobie radzicie ze swiadomoscia,ze taka masa ludzi pali sie w piekle ?Nie doluje was ta mysl ?Robicie wszystko,zeby tam nie trafic ?

Gość uomo
To nie jest tak ze Bog na sile kogos do tego piekla wpycha. To nasz wlasny wybor zamkniecia sie na Niego. Wybor nienawisci, szatana, zla. A czy sie boje? Jakos nie. Nie jestem tez jakos mega pobozna. Po prostu staram sie byc dobra dla innych, ale ja generalnie mam to w naturze wiec luz :-)

Gość gość
A co z takimi ludzmi ktorzy zgrzeszyli a nie zdazyli sie wyspowiadac ? Lub gdzie trafiaja samobójcy ?

Istnieje zal doskonaly. Jesli wsbudze go e zagrozeniu zycia, grzechy sa mi odpuszczone. Poza tym nie wiemy co tak naprawde dzieje sie z czlowiekiem po smierci. Moze wtedy w nim rodzi sie nowe zycie. Na samobojcow sie tez dzis patrsy inaczej. I moralnie sa ok.

Gość gość
Jest jeszcze czyściec.

Gość gość
23:58 Wiem,ze to nasza wlasna decyzja,ale przeraza mnie czasami mysl,ze jest tam tyle ludzi,ktorzy cierpia meki,ktorych nie jestesmy w stanie sobie wyobrazic i to przez cala wiecznosc.Przeciez ci ludzie na pewno nie chcieli tam trafic,moze nie dowierzali,ze istnieje pieklo albo nie zdawali sobie sprawy jakie konsekwencje moga miec ich grzechy ?A potem juz bylo za pozno..

Gość gość
pierwszym nastepstwem odejscia od boga i poddanie sie dzialaniu złego ducha jest smutek,poczucie pustki i samotnosci,trwoga i strach przed przyszłoscia zamkniecie w sobie i niemoznosc kochania ,a takze najruzniejsze choroby psychiczne, nerwowe i somatyczne tracąc wiare, ludzie stacza sie jak po równi pochyłej,az w koncu dochodza do stanu w którym traktuja Boga jako najwiekszego wroga i zaczynaja go nienawidziec w niektórych przypadkach moze dosc do opentania pan bóg dopuszcza do tego by zdemaskowac obecnosc złych demonów i wezwac ludzi do nawrucenia

Tez sie nad tym zastanawialam. Jak wtedy wyglada to szczescie zbawionego.ktory wie ze jego bliski jsst potepiony. Moze Bog jskos i to zalatwia...

Gość gość
biblie sobie przeczytajcie a nie rozpowszechniajcie wymysłów KK prawda jest taka że piekła nie było i nie ma jest za to otchłań tartar czy jak to tam zwać kraina umarłych gdzie człowiek jest w zamrożeniu tam szli wszyscy od zmartwychwstania wiadomo kogo święci idą do nieba i to jest pierwsze zbawienie potem po końcu świata będzie sąd nad ludźmi tych co nie poszli do nieba i wtedy część pójdzie do nieba a druga część będzie unicestwiona na zawsze w morzu ognia

Gość gość
Wiara w piekło wydaje mi się bardzo prymitywna, taki kij dla tych którzy nie mają wrodzonej moralności. Naprawdę wierzycie w boga który karze za to, że człowiek którego stworzył w niego nie wierzy? Widocznie tak go stworzył. Że już nie wspomnę o zasadach kk, który niedawno jeszcze nieochrzczone dzieci wyrzucal do piekła, na pewno nie po to, by zgarnąć od przerazonych rodziców co łaska za chrzest.

Gość gość
bibli a opisuje piekło Jezus porównał go do miejsca pod Jerozolima gdzie było spalane śmieci czyli wieczny ogień i odór podał takie porównanie żeby ludzie mieli jakiekolwiek wyobrażenie o piekle

Ale jeśli ktoś po śmierci nie chce z NIm przebywać? Gdzie trafia? Też nie wierzę w takie piekło do którego zostaniemy zepchnięci na siłę. Jest właśnie wtedy czyściec. Ale jeśli ktoś sam w tym momencie zadeklaruje, że woli szatana? No właśnie...ten gość też ma swoje królestwo. I to jest piekło...

Gość gość
Jezus jest królem. Trzeba być dobrym człowiekiem. Tylko dobrzy ludzie zasługują na życie wieczne w raju.

Gość gość
a skąd wierz ze Maurice Collishaw prawde napisał a nie kłamstwa bo np bo on potwierdza Marcin Zieliński naucza jak uzdrawiać z mocą Je/zus/a https://www.youtube.com/watch?v=1iNP67xw_vU kazdy kto wierzy w boga może uzdrawiać i potwierdzaja to ludzie i nawet gimbaza która uzdrawia ludzi ale to w inych odcinkach on mówi ze bóg tworzy armie w Polsce

Gość gość
Naprawdę wierzycie w boga który karze xxx bóg nie kaze ludzie sami każą siebie sami na siebie ściągają kare to tak jakby wchodzili na podwórko gdzie jest wilczur czyli podwórko to grzech a demon to wilczur i ten wilczur gryzie i dla tego ludzie sami pozbywają sie ochrony boga i wystawiaja sie na ataki demonów i dla tego jest tyle cierpienia

Gość gość
up