Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy brak snu w dzień ma zły wpływ na mózg niemiwlęcia?

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko nie śpi w dzień odkąd ma 2 miesiące. Czy może to być dla niej groźne? Usypia tylko na cycu ale jak tylko odczepię to się budzi, bym musiała siedzieć z cyckiem godzinę a nawet wtedy potrafi się przebudzić na chwilę. Usypia też po lulaniu n rękach ale ja już nie mam siły i chęci jej nosić bo pół godziny noszenia równa się 10 minut spania. Ciagle ziewa i marudzi. Jak jej nie dam spać na cycu ani nie będę nosić na rękach to nie zaśnie od 7 do 20....

Gość gość
a ile razu tak probowalas?

Gość gość
Ja też tak miałam i męczyłam się do jakiegoś 12 tygodnia, spał tylko przy cycu, ew.noszony na rękach ale jak tylko odłożyłam to płakał. Musisz się chyba przemęczyć to minie niedługo. Mówią że te pierwsze trzy miesiące najgorsze i ja się z tym zgadzam. A 2 miesięczny niemowlak nie wytrzyma braku snu przez tyle godzin, ew. Będzie przysypial po 5 minut i ciągle marudził a to też źle wpływa na rozwój.

Gość gość
Ona ma teraz 4,5 miesiąca dodam i nie jest lepiej tylko gorzej, bo jeszcze w nocy budzi mnie przez sen co chwila... W nocy śpi 9 godzin i to jest cały sen na dobę. Zastanawiam się czy jak dam sobie spokój na dobre z tym usypianiem to czy ona będzie się gorzej rozwijać?

Gość gość
Ile razy tak próbowałam? Codziennie przez 2,5 miesiąca 3 razy na dobę. Jak się uda to maks pół godziny, ale żeby tyle pospała to muszę się długo męczyć z usypianiem. Wczoraj się udało dopiero kolo 17 jak mąż przyszedł, w dzień nie mam siły jej tak długo nosić jak w nocy lulałam ją tak 2 razy na rękach. Jak ją odłożę po cycu to sie obudzi po 10 minutach. Moze ona nie potrzebuje snu w dzień?

Gość gość
To ciężki kaliber z niej:) a próbowałas z szumem? Może daj spokój z lulaniem i jak już będzie na maksa zmęczona to spróbuj z szumem, albo wózek? Ja swojego często w wózku usypiam jak już mam dość noszenia

Gość gość
Moja tez taka jest a ma teraz dwa miesiące. Myślałam że to niemożliwe żeby takie dziecko spało ciągiem maks 15 min w dzień. Jedynie przy cycu da rade dłużej ale mam dwulatka w domu wiec to nie wchodzi w grę

Gość gość
W wózku śpi, jak się ulula na rękach. Ale trzeba bujać non stop, inaczej będzie tak jak dziś - wybudzi się po 10 minutach.... Teraz śpi- u mnie na cycu.... Po prostu nie ma opcji żebym ją zostawiła, ciągle burdel w domu, ne ma czasu sprzątać. Czuję się jakbym miała piątkę dzieci.... Chcę mieć kolejne tylko jak to zrobić jak ona jest tak absorbująca?

Autorko mam ten sam problem.Moja mala ma 5 miesiecy i usypia tylko na 20minut.Przy cycu oczywiscue jej sie spi najlepiej.Jak poloze sie z nia i przytule to spi 2-2,5h.Ale tak jak mowisz wtedy w domu balagan ,bo sie nie da nic zrobic