Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie bzdurne rady na temat wychowywania dzieci slyszeliscie od otoczenienia?

Polecane posty

Gość gość
Standard: - przepajaj noworodka wodą z glukozą - pij bawarkę na lepszą laktację - nie jedz czosnku bo dziecku nie będzie smakowało mleko. A w ciąży: - nie chodź na fitness (aqua fitnes dla ciężarnych w ozpnowanej wodzie) i nie wchodź po schodach i najlepiej całą ciążę leż z brzuchem do góry, bo to całe dbanie o kondycje tylko Ci zaszkodzi - załatw sobie kogoś kto Ci z Niemiec sab simplex w ilości hurtowej przywiezie, bo inaczej nie wyrobisz (a wystarczy czytać składy. .. Bobotic to to samo, w Niemczech tylko większa dawka jest na opakowaniu, bo mają inne normy). Przy drugim już nie słyszałam głupich porad. Chyba bliscy jednak uwierzyli, że daję radę ;)

Gość gość
Z tym czosnkiem przy kp to akurat prawda

Gość gość
Nie, z tym czosnkiem to nie jest prawda. Dwoje dzieci wykarmiłam jedząc czosnek i od razu zaakceptowali go w swojej diecie. Teraz nawet profilaktycznie piją syrop z cebuli doprawiony dużą ilością czosnku. Bardzo lubią.

Gość gość
żeby nie prać ubranek syna w niedzielę, bo będzie chorował - autentyczne przerażenie w oczach teściowej na widok suszarki z praniem podczas niedzielnych odwiedzin. To mój hit :)

Gość gość
Porady teściowej 1. Przepajaj noworodka herbatkami (dziecko na cycu). 2. 3 miesiące - już czas na sztuczne mleko, nie ważne że mleka mam dużo i dziecko najedzone. 3. Nie obcinaj włosów do roku (tego nie mogę zrozumieć ale i tak podcięłam). 4. Teściowa do 5 miesięcznego dziecka, które widziało ją 4 razy w życiu w miesięcznych odstępach więc kompletnie nie zna osoby - Niunia jakbyś jadła sztuczne mleko to byś została u babci na tydzień ( tutaj koparka mi opadła, babcia mieszka od nas w odległości 200 km).

Gość gość
To jeszcze ja z 9.48 Te Fałęcki na udach (te od wewnętrznej strony) to chyba ma od za ciasnej pieluchy

Gość gość
Fałdki

Gość gość
Moja ówczesnie bezdzietna koleżanka: - beznadziejnie, że Wasze niemowlę zasypia po 20. Dziecko Tomka codziennie zasypia po północy, dzięki czemu jak byliśmy u nich na imprezie to mamuśka siedziała z nami pół nocy a nie uciekła usypiać malucha do drugiego pokoju.

Gość gość
Po chrzcie nie wolno kąpać dziecka.