Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój brat i jego wspaniała żona chyba planują dziecko:)

Polecane posty

Gość gość

Całe życie tylko wyjazdy, spa, imprezy, wczasy, wycieczki, baseny, tenis i wszystko co się da, dwa koty , a teraz podobno myślą o dziecku. Co w tym dziwnego a no wiek, ona ma już 43 lata, brat 49, mam nadzieję,że nic z tego nie wyjdzie, bo to chore jest. Do rodziców nigdy nie mieli czasu przyjeżdżać, w czymś pomóc, absolutnie, daleko mieszkają, wiecznie nastawieni na siebie a teraz kolejna zachcianka. Klasyczny przykład egoistów.

Gość gość
Co cie to obchodzi. Niech kazdy zyje swoim zyciem

Gość gość
No co, pozbyli wiec czas myślec o rodzinie.

Gość gość
Pozyli. A co według Ciebie maja siedzieć i niańczyć rodziców?Chcesz to sie zajmuj rodzicami, jak nic nie masz do roboty w życiu.

Gość gość
W tym wieku to ona Downa urodzi

Gość gość
Myslalas ze twoje dzieciaki pozniej po nich odziedzicza kase, co? A tu zonk! Jak sie tamtym urodzi dziecko to twoje gnojki nie powachaja nawet zlotowki!

Gość gość
Jak urodzi Downa to masakra, bo zdrowe taka stara napewno nie urodzj

Gość gość
To najlepszy czas na dzieci

Gość gość
A Ty co typowa matka polka cierpiętnica? Żal Ci d**e ściska że oni mają kasę na Spa i wycieczki a Ty nie, Twojej jedyna rozrywka to jest wyjazd do rodziców? Jej ryzyko jej sprawa, też nie jestem za tak późnym macierzyństwem ale nie przyszłoby mi do głowy szydzić z osób które się na to zdecydowały.

Gość gość
Tanapewno DOWNA urodzi i tyle. Stare krowska za rozmnazanie sie biora

Gość gość
A ty wiecznie młoda będziesz ;) szkoda slow

Gość gość
W tym wieku to już tylko chore dziecko niestety.....

Gość gość
No tacy egoiści zawsze robią co chcą, nie licz na nic od nich, zapatrzeni tylko w siebie, ale wątpię,że ona w wieku 43 lat zajdzie w ciąże, więc pewnie nic z tych planów nie wyjdzie.

Gość gość
Chorzy ludzie, nieodpowiedzialni, w tym wieku to już raczej wnuki, nie dzieci, ale może nic z tego nie wyjdzie.

Gość gość
Pieprzycie.moja babcia ostatniego syna urodziła w wieku 45 lat .zdrowy. Teraz to dorosły facet po 35 . Dziadkowie jeszcze żyją i jego dzieci czasem nawet pilnują. Jak chca miec dziecko ich sprawa niech próbują.

Gość gość
gość dziś To, ze twoja babcia urodziła zdrowe, to nie znaczy, że oni też będą mieć zdrowe.

Gość gość
11:28 ale to też nie oznacza, że oni będą mieć chore :D logika się kłania. Jeśli mają np. zamrożone jajeczka i stać ich na in vitro, to czemu nie, dziecko będzie zdrowe

Gość gość
A co ciebie to obchodzi?

Gość gość
to ,ze twoja babcia zyje jeszcze nie oznacza ,ze i oni beda zyc do 70tki i wiecej .W 50 lat myslec o dziecku to jest zart juz pomine mozliwosci urodzenia chorego dziecka ,ale sam fakt ze dziecko potrzebuje opiekuna do 18 roku zycia,co daje im 70 lat .Jaka maja pewnosc ,ze dozyja tego wieku i co sie stanie z dzieckiem jak oni umra wczesniej .Dziecko to nie maskotka i nie zachcianka tylko odpowiedzialnosc.Podjac takie ryzyko tylko dla wlasnego widzimi sie ?

Gość gość
Jaka logika ?? To jest fakt medyczny, ze po 40tce wzrasta bardzo ryzyko powiklan i urodzenia chorego dziecka. W tym wieku nie jest zdrowo dzieci rodzic. Po 30tce tak, ale po 40 ??

Gość gość
gość dziś 11:28 ale to też nie oznacza, że oni będą mieć chore smiech.gif logika się kłania. Jeśli mają np. zamrożone jajeczka i stać ich na in vitro, to czemu nie, dziecko będzie zdrowe x Nie zrozumiałaś. Argumenty typu moja babcia, moja mama, moja znajoma, to nie są argumenty. Bo to co ma jeden nie musi mieć drugi. Moja babcia też urodziła moją mamę po 40stce i moja mama jest zdrowa. I co z tego, jak bratu i bratowej autorki może się trafić chore? Może, a nie musi, a ryzyko jest spore. Proszę cię, zamrożone zarodki? Please... Wierzysz sama w to co piszesz? In vitro w wieku 43? Nie w Polsce. I nie, in vitro nie gwarantuje zdrowego dziecka. Dziecko wcale nie musi mieć ZD, lub czegoś w tym guście. Może urodzić się chorowite, z niższą inteligencją i z kupą alergii, bo mamusia ma w sobie w tym wieku mnóstwo toksyn, jajko jest stare, a plemnik też nie najlepszej jakości. Autorka ma rację, pomimo tego, że wpis jest nieco chamski. Jej brat z żoną to egoiści. Nagle jemu zachciało się przekazywać geny, a ją uświadomiło, że czas spie/rd/ala.

Gość gość
Na wszystko da sie wygospodarować czas. I jak ma sie pieniadze, to dziecko nie jest przeszkodą w niczym. Moja kuzynka od malego z synkiem jezdzi po swiecie, i jakos jej zycia nie zrujnowalo urodzenie dziecka w rozsadnym wieku. A taka damesa miedzy 40 a 50 dziecko chce rodzic, bo jej sie teraz przypomnialo. Psa niech sobie kupi lepiej.

Gość gość
Ja urodzilam majac 42 lata zdrowego syna. Spojrzcie kiedy byly robione badania wskazujace na to iz kobiety po 40 odza dzieci z downem. Mam znajoma ktora urodzila chore dziecko przed 30. A tobie autorko proponuje zajac sie swoim zyciem a nie wscibiac nos w inne zwiazki.

Gość gość
I jak syn bedzie mial 20 lat to ty będziesz starym prochnem i bedziesz na biednym chlopaku uczepiona jak zmija. Juz wspolczuje twej przyszłej synowej.

Gość gość
"In vitro w wieku 43? Nie w Polsce." A co w tym dziwnego?Odezwały się kocmołuchy z Polski D, 45 i in vitro jest bardzo częste i kobiety zachodzą i rodzą, trochę otwórzcie się na swiat, wyjdzcie z tym jaskiń mentalnych.Nawet jeśli nie mają zamrożonych komórek to mogę adoptować komórkę, a czym problem pojechać np do Czech?,albo do innych cywilizowanych krajów.Polska granic przecież nie zamknęła, ale co niektóre tutaj mają ograniczone myślenie, no szok.

Gość gość
Jakim starym paprochem, jaka żmija, kto was tak drastycznie niewychował, matki dupod/ajki na wiejskich dyskach w, które zaszły w ciąże w wieku 16 lat? No bo nie normalne dorosłe kobiety przecież.

Gość gość
Keferia to najgłupsze forum w necie, więc się nie dziwcie,że tutaj takie idiotki się rozpisują, to taki trollraj i ściek, nikt normalny nie traktuje tych wypocin serio, to pisanie dla pisania, najczesciej z nudów i braku innych alternatyw do spędzania czasu wolnego.

Gość gość
No ok. Jest ryzyko urodzenia chorego dziecka, ale to ich problem a nie autorki. Więc nie rozumiem w czym masz Autorko ten problem? Poza tym jest również szansa na urodzenie zdrowego dziecka. A tekst o niskiej inteligencji wsadź sobie między książki gościu. Pokaż mi statystyki mówiące o ilotazie inteligencji dzieci kobiet po 20-tym, 30-stym i 40-tym rz. Skłaniam się bardziej ku temu że to dzieci 20-22latek są mniej inteligentne, bo pewne rzeczy się dziedziczy a mało kto inteligentny robi sobie dziecko chwilę po 20-stych urodzinach....

Gość gość
Ale miedzy 20 rokiem a 40-50 jest cos jeszcze . Rozsadny wiek na dziecko. Mozecie pisac co chcecie, ale fakt jest taki ze 40-50 lat nie jest optymalnym i zdrowym wiekiem na urodzenie.

Gość gość
Adoptowac komorke ?? No pewnie, kto by tam sie przejmowal tym dzieckiem, ktore z tego powstanie. Grunt ze mamusia spelnia swoje widzimisię. A tozsamosc dziecka i jego pochodzenie, to jak bedzie sie z tym czulo ? Kij z tym. A jak dorosnie, to moze spotka swoja bratnia komorke , jakby pech chcial. No szok jak swiat schodzi na psy i licza sie tylko zachcianki ludzi.