Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zła Mamuśka

Jestem Złą Mamuśką

Polecane posty

Gość Zła Mamuśka

Witajcie moi Drodzy. Mam małego niespełna 2-letniego synka, kocham go, ale nie lubię wielu związanych z nim zajęć. Nie mam cierpliwości do opiekowania się nim, brzydzą mnie (tak, wciąż) pieluchy, często mnie męczy / irytuje. Na co dzień zajmuje się nim babcia, która to kocha, a ja chodzę do pracy. Po pracy zajmujemy się nim wspólnie z mężem. Ale nie mam potrzeby spędzania z nim całego dnia, cieszę się, że chodzę do pracy i mogę odpocząć. Ma ktoś jak ja?

Gość gość
Dwa lata i sra w pieluchy! Ja p*****le!

Gość Zła Mamuśka
Niecałe dwa lata, Misiu. Jeśli chodzi o dokładność to rok i 6 miesięcy. To chyba normalne, że dzieciak jeszcze chodzi w pieluchach choć staramy się je zdejmować i nauczyć żeby wołał.

Gość Zła Mamuśka
Rok, 6 miesięcy i 21 dni. Ale nie o tym temat.

Gość gość
A jaką jesteś żonusią?? Dobrze dajesz mężusiowi?

Gość gość
Po co ci dziecko?

Gość gość
Ty się nie powinnaś nawet uważać za matkę,ty chciałaś maskotke a nie dziecko! Pobawić się i odstawić do kąta! Mam nadzieję że odplaci ci z nawiązką głupia Krowo.

Gość Zła Mamuśka
Chcieliśmy mieć dziecko z mężem, ja nigdy nie miałam dobrego kontaktu z małymi dziećmi, raczej z większymi, czekam aż urośnie ;)

Gość gość
Chwalisz się czy zalisz?

Gość Zła Mamuśka
Nie mam dziecka dla zabawy. Opiekuję się nim przecież, tylko nie zachwycają mnie jego kupy, nie uważam, że jest słodki i nie chcę z nim spędzać całego czasu - a wiem, że ma dobrą opiekę. Wiem, co to odpowiedzialność, zajmuję się też nim codziennie tylko brak mi cierpliwości. Za to mój mąż ma jej sporo.

Gość Zła Mamuśka
Po prostu pytam, zwyczajnie pytam - czy ktoś choć stara się być dobrym rodzicem, nie jest zachwycony macierzyństwem.

I to jest właśnie częsta postawa ludzi! Nie powinnaś mieć dzieci i tyle. Nie każdy musi być rodzicem

Gość Zła Mamuśka
Nie powinnam mieć dzieci, bo? Bo nie jarają mnie brudne pieluchy? Kocham moje dziecko i pilnuję aby nic mu nie zabrakło. Jak zabieram je od babci to cały wieczór się nim zajmujemy. Bawimy się z nim, karmimy, usypiamy. W weekendy chodzimy na spacery i spędzamy cały czas z dzieckiem. Naprawdę wszystkie kobiety marzą o tym niewygodnym okresie w życiu malucha?

Gość gość
Wszystko jest z Tobą ok. Ludzie są zirytowani i znudzeni niektórymi aspektami rodzicielstwa, bo co jest fajnego w pieluchach, zupkach itp, tulko nie wypada powiedzieć. Poxa tym masz zdrowszą postawę niż babki, które traca tożsamość i żyją już tylko dzieckiem. Normalne, że chcesz czas dla siebie. Nie musisz być kwoką

Gość gość
Na pewno ktoś tak ma, a może i jeszcze gorzej. No ale trochę to do bani, że jednak nie do końca czujesz się matką i go akceptujesz. Jesteś tak jakby bardziej matką z przymusu, taką "dochodzącą" opiekunką. Bo babcia zajmuje sie pół dnia, a te kilka godzin do nocy, ty z mężem na spółkę. A mimo to przy jednym dziecku już się czujesz zmęczona :/

Gość gość
Na pewno ktoś tak ma, a może i jeszcze gorzej. No ale trochę to do bani, że jednak nie do końca czujesz się matką i go akceptujesz. Jesteś tak jakby bardziej matką z przymusu, taką "dochodzącą" opiekunką. Bo babcia zajmuje sie pół dnia, a te kilka godzin do nocy, ty z mężem na spółkę. A mimo to przy jednym dziecku już się czujesz zmęczona :/