Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy znacie jakies superprodukty dobrej jakosci z LIDLA,biedronki ,kauflandu?

Polecane posty

Gość gość

takie ktore naprawde smakuja i sa dobrej jakosci bez chemii?

Gość gość
Jogurty naturalne, masło orzechowe 100% orzechów, sok jabłkowy wyciskany, parówki piratki z lidla

Gość gość
z obu sklepow krewetki te sredniej wielkosci, jogurty nat.z biedry, passaty z biedry, sałaty z biedry,

Gość gość
Z biedry twaróg w kostce, koncentrat pomidorowy, ketchup, masło, mrożonki warzywne tanie smaczne i prosty skład.

Gość gość
Który jogurt naturalny? Wszystkie maja dosypywane mleko w proszku albo białka mleka. Póki co z piątnicy tylko jest bez ww dodatków, ale tego w biedrze nie ma.

Gość gość
Z Biedry passata, napój bepower, szynka konserwowa

Gość gość
Kefir w butelce Tola

Gość gość
Ja lubię jogurt z Lidla. Nie wiem czy jest z białkami mleka lub z mlekiem proszku. Dla mnie to żadna różnica :-)

Gość gość
Marcepany z lidla szkoda ze sa tylko w okresie świąt :(

Gość gość
Pytanie jest o dobrej jakości produkty bez chemii, a tu napoje energetyczne :D

Gość gość
Moge polecić: Z NETTO ekologiczny makaron krajankę za ok 5zł, masło bez laktozy za 4,5zł, mleko bez laktozy/ekologiczne za ok 5zł świeże w lodowce, inka bezglutenowa albo ekologiczna z orkiszem za 11zł. Z LIDLA ser ekologiczny kosztuje ok 7zł ale teraz jest na promocji za 5,5zł. Z INTERMARCHE płyn do prania 2l i płukania 1l Biały Jeleń-jedno kosztuje 15zł a drugie po 10zł Z TESCO syrop klonowy ekologiczny za 30zł, olej kokosowy za 20zł, ekologiczną soczewicę/cieciorkę etc za ok 7 zł, eko płatki jaglane i owsiane za 5zł i mąki ekologiczne. Z AUCHANA ser twarogowy eko łukta, śmietanę w słoiku eko albo robicoo za 3zł, mleko robico w szkle 4zł , jogurty bez laktozy, mąki eko.

Gość gość
Z biedry mogę polecić kefir, passate. Chipsy top chips , wiadomo cukier makarony.. z chemii świetne są różne gadżety do WC. W tym agent max który działa równie dobrze jak nie lepiej niż domestos i te inne. No i świeczki zapachowe w szkle przecudnie pachną w mieszkaniu .

Gość gość
autorka pytala o rzeczy do jedzenia ( takie ktore naprawde smakują i sa bez chemii) a nie o kosmetyki. autorko sama mozesz popatrzec na sklad na etykiecie. na kazdym produkcie jest wszystko napisane sklad, ilosc kalorii itd... ja sama nie cierpię chemii w produktach zywnosciowych ale niestety jej nie unikniemy ( mozemy tylko zminimalizowac). czytaj sklady i odrzucaj gdy widzisz taki np napis " regulator kwasowosci, emulgulatory, guma arabska, glutaminian sodu E621 ( np w kostkach rosołowych) i wszelkie takie cuda. generalnie to wszystko jest w produktach instant, w jedzeniu proszku np sosy, zupy, w jedzeniu w słoikach np tez sosy ze sloikow, ogólnie wszystkie przetworzone rzeczy sa niezdrowe i maja w sobie chemikalia. najabrdziej bezpiecznie jesc swieze owoce i warzywa, tylko trzeba je dobrze umyc bo tez sa pryskane. a sosy czy zupy przygotowac samemu, zamiast kostki rosołowej dodac mieszanki ziół, co prawda suszone ziola nie mają w sobie za wiele wartosci odzywczych, bo prawie wszystko wyparowało w procesie suszenia ale przynajmniej nie mają chemii.

Gość gość
Z biedry Hahahah

Gość gość
gość dziś A co złego jest w regulatorach kwasowości? Np. kwasku cytrynowym czy witaminie C?

Gość gość
Kosmetyki w biedronce to syf

Gość gość
Ja kupuje w biedronce mleko bez laktozy za 2,79 zl to na prawdę super cena. Platki owsiane górskie 1,99zl jaglane i orkiszowe..cos kolo 2,70zl.

Gość gość
jogurty nat.z biedry dziwnie pachną ... Ja kupuje warzywa na patelnie i warzywa junior,bób mrożony,chleb orkiszowy krojony,makarony,mleko

Gość gość
A w kauflandzie kupuje sery

Gość gość
Ja z Biedronki polecam Grissini z oliwa z oliwek. Zero chemii i przepyszne!

Gość gość
Lidl -parówki z szynki Pikok Pure (lepsze od parówek piratki) -Pilos Grani Twarożek naturalny -soki w plastikowych butelkach (330ml), z lodówki, 100 % wyciśnięty z owoców, np. jabłko-gruszka, jabłko-porzeczka -soki tłoczone w kartonach (z kranikiem) -ogórki kiszone Charsznickie (takie papierowe opakowane) -serki homogenizowane Pilos, takie prawie 400g, okrągłe opakowanie, naturalny i smakowe (jabłko, brzoskwinia, truskawka)- smakowe mają co prawda w składzie cukier, ale za to nie mają syropu glukozowego (który występuje niemal w każdym smakowym serku dostępnym na rynku) - przecier pomidorowy w kartoniku - jajka od kur z wolnego wybiegu - moim zdaniem mięso również jest ok i wolę mięso z lidla niż np. z pobliskiego Społem, które po prostu często śmierdzi (na wagę), - Sympathica 100% z owoców (truskawka, porzeczka, brzoskwinia, wiśnia), czyli po prostu Łowicz 100 % owoców, tylko odrobinę tańszy -a teraz w aktualnej promocji, to sporo tańszy (a patrząc po wyglądzie opakowania, kształcie słoika, składzie- to jest to właśnie ten sam produkt) - tortellini różne rodzaje - surówki w plastikowych opakowaniach - ogórki konserwowe Chira

Gość gość
dzieki za twe propozycje... ja polecam z lidla czekolade gorzką ..pycha i za 4 zlote.

Gość gość
na pewno takie sa ale ja nie eksperymentuje tylko zamawiam co mogę na biolovers.pl albo kupuje w jakiś sklepach stacjonarnych jak mam więcej czasu. ale takich które mają certyfikowane jedzenie eko. ocaywiście z sieciówki też coś kupuje ale staram się coraz mniej.

Gość gość
Ser wedzony z lidla

Gość gość
Z Kauflandu i Lidla polecam ser ricotta. W Lidlu niezły makaron z pszenicy durum. W Kauflandzie mrożonki warzywne - te jednoskładnikowe (np. szpinak liściasty). W Lidlu mięso na tackach jest całkiem ok, też kupuję (głównie drób, bo wieprzowiny nie jadamy). W Biedronce mleko w butelce, soki 3 l w kartonach z kranikiem, owsiankę w kubkach (do pracy).

Gość gość
wiem że fajnie się je riccotte i inne p**dziotty, ale ja wspieram Polski handel i rynek, kupuję od lokalnych sprzedawców nie będę wspierac szwabskiego przemysyłu, hiszpańskiego i francuskiego . ot taki ze mnie polaczek ;)