Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość

Witam, biorę tabletki Novynette.Czy któraś z Was je brala i tyla? Jestem na diecie, ćwiczę, nie podjadam. Słodycze i fast-food wyeliminowałam zupełnie. Mimo tego od miesięcy zamiast chudnąć to tyje. W ciagu roku przybyło mi 18kg :(. Jedyny winowajca jaki mi zostaje to te tabletki. Przed ciąża nigdy nie miałam takiej wagi. Moja waga wczesniej nie przekraczała 55kg bez względu o jadłam. Po porodzie zaczęłam brać te tabletki najpierw i schudłam a później zaczęłam tyć. Nie wiem co z tym teraz zrobic bo nie mogę sobie pozwolić na 2 dziecko teraz. Zmienić na inne tabletki? Wkładka domaciczna nie wchodzi u mnie w grę. W ogóle to możliwe żeby aż tyle przytyła przez tabletki? Czy po zmianie/ odstawieniu tabletek schudnę?

Gość gość
tak, zmień na inne, przecież w ulotce tycie jest wymienione jako skutek uboczny

Gość gość
Pocieszę Cię ja po tym gownie przytlam 10 kilo odstawilam 2 lata temu i do tej pory schudnac nie moge:(

Gość gość
Dlaczego nie konsumujesz dietetycznej piz.y

Gość gość
00.00 W kazdej ulotce jest tak napisane.

Gość gość
00.03 No nie pocieszyłaś mnie :(. Te same brałaś co ja? Rany, to po tym nawet jak się odstawi nie można schudnąć? A jeszcze pytalam gin czy będę tyła to powiedziała ze rzadko się po tych tabletkach tyje.

Gość gość
ktoś ci karze uprawiac seks przestań i grajcie z facetem w karty

Gość gość
Nie o to pytałam. Nie chce zupełnie rezygnować z seksu.

Gość gość
bo dla lekarzy liczy się zysk bo dostają tam coś firm farmaceutycznych tabletki antykoncepcyjne to najwieksza trucizna powoduje po wielu latach brania glejaka mózgu

Gość gość
Bralam co ty zapyalam lekarza czy zapisze mnie na dodatkowe badania czy nie ma przeciwskazan powiedzial ze sa neutrakne nic nie bedzie, Zaczelam tyc w oczach coraz wieksza, pytam sie co on mi przepisal a on : ( tego nie zapomne nigdy) " Organizm sie przyzwyczai i waga sama spadnie" ogolnie mialammega ochote na sex , wielki apetyt jak nigdy nie lubilam slodyczy to mialam ciagle ochote na slodkie, cera jak pupcia niemowlaka i .. wlosy zaczely mi sie krecic a zawsze mialam proste jak druty.. to jakas potezna dawka hormonalna. A w polowie opakowania dostalam strasznie mocnego okresu , wrecz krwotoku poszlam do innego ginekologa powiedzial ze tabletki byly za mocne na moj organizm i nie wytrzymal:) Tak mnie gin zalatwil tabletki odstawilam i nic nie schudlam malo jem swiczę moge miesiacami nie jesc a waga stoi w miejscu :( nie wiem co on mi przepisal jestem zalamana

Gość gość
Ja miałam badania zanim przepisał mi te tabletki. Rzeczywiście tez sie dobrze czuje. Myślałam ze tyje bo miałam mniej ruchu ale teraz od kilku miesięcy jestem na diecie i ćwiczę i nic. Ja akurat nie mam żadnych plamień podczas brania tabletek. Okresy regularne co do godziny i mniej obfite. Ale myślałam nad tym dlaczego tyje, wyeliminowałam wszystkie zle nawyki i zostają tylko te tabletki nieszczęsne.

Gość gość
to zrezygnuj z seksu i nie bierz tabletek

Gość gość
jeszcze są prezerwatywy wiec warto ich użyć

Gość gość
Raczej zastanawiam sie nad krążkiem ? Albo jakas inna metoda. Prezerwatywy sa malo skuteczne.

Gość gość
ja całkowicie zrezygnowałam z seksu jak przytyłam po tabletkach antykoncepcyjnych teraz czuje się dobrze, nie tyje, wyglądam bardzo seksownie

Gość gość
I co z tego jak nie uprawiasz seksu. Jestem jeszcze w miare młoda nie chce jeszcze rezygnować z seksu. A znając moje szczęście bez tabletek od razu zajdę w ciążę

Gość gość
Bo tak będzie, ja wpadłam na kalendarzyku, teraz poprosiłam już o tabletki, dostałam belarę i ginekolog mnie zapewniła że się po nich nie tyje. Jak będzie to się okaże, jak na razie zaczełam 2 opakowanie i ok, nie czuję zmian, apetyt się nie zwiększył ale ogólnie to zawsze mało jadłam.