Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mariolka333221

Wydluzanie nog ilizarowem w Rosji w celach estetycznych

Polecane posty

Hej, slyszalam o tym, ze w Rosji oraz Chinach wydluzaja nogi w celach estetycznych. Z tego co pamietam to tez w Niemczech. Wiecie cos wiecej na ten temat? Jakie koszta? Jak sie skontaktowac np. internetowo z lekarzem z zza granicy, czy moze trzeba jechac na konsultacje osobiscie? Mam strasznie nieproporcjonalne cialo, przez co ogromne kompleksy, co rujnuje mi moje zycie i moj zwiazek. Podobno w Polsce ortopedzi rowniez podejmuja sie tego w celach estetycznych, ale sie o tym " nie mowi". Cos wiecej na ten temat?

Gość gość
nie stać cię na zabieg napewno

Po pierwsze nie znasz mojego statusu materialnego, wiec sie nie wypowiadaj :) Akurat zaskocze cie ze mnie stac, dlatego chcialabym sie dowiedziec czegos o tym. Z tego co slyszalam to kosztuje to cos ok. 20 tys. ale nie jestem pewna. Z reszta pytam o co innego, wiec jesli nie masz nic sensownego do powiedzenia to sie nie wypowiadaj.

Gość gość
giry ci się będą potem łamać bo to nie będzie zwykła kość, leki do końca życia itp

Gość gość
Mam znajomą, która wydłuzała jedną nogę, bo była krótsza. Rok zycia w plecy, ból, dyskomfort, dużo lezenia, utyła, żałuje, ze się zdecydowała, w sumie to rodzice ją namówili i ma im za złe. A związek rujnują Ci Twoje kompleksy, a nie krótkie nogi same w sobie.

leki do konca zycia? Niby jakie? Czytalam o tym na innych forach i jakos osoby, ktore sa po zabiegu ilizarowem o niczym takim nie wspominali (a troche sie tego naczytalam), chociaz opisywali caly zabieg od poczatku do konca, oraz proces po operacji :)

Wiem o tym, ze zwiazek rujnuja mi moje kompleksy :/ moj chlopak mowi ze lubi moje nogi i ze sa zgrabne itd, ale jednak ten kompleks niepropocjonalnosci przewaza nad wszystkim :c

Gość gość
gdzieś tam pisało o tych lekach bo nowa kość jest słabsza od zdrowej

I w ogole czy cos wiecie na temat operacji W CELACH ESTETYCZNYCH. To ze boli, i ze duzo czasu jest w plecy to oczywiscie wiem jak rowniez o skutkach ubocznych jakie moga wystapic.

Gość gość
musisz szukać na specjalistycznych forach, może zagranicznych? bo tutaj przecież marne szanse, że ktoś slyszał coś więcej niż "znajomy siostry ciotecznej babki miał kiedyś kolegę, który ponoć znał jednego faceta co wydłużył nogi". Logiczne, że możesz liczyć co najwyżej na rady w stylu "ciesz się, że jesteś zdrowa" i zaakceptuj siebie do czego i ja się dorzucam. w sumie, to ile te nogi można wydłuzyć wielkim nakladem sił i środków? 3 cm? Czy to az tyle zmieni. no i teraz jestes młoda, a co bedzie po menopauzie z takimi nogami albo w wieku, w którym zdrowy człowiek boi sie wyjść z domu zimą, bo jak się połamie, to kaplica? wydaje ci się, ze to odlegla perspektywa, ale zycie szybko mija i kiedyś mozesz żałować, że miałaś krótkie, ale zdrowe..

Ale czy po tym ilizarowie musi byc zle i koniec kropka? Nie moze sie obejsc bez zadnych powiklan itp? no bez przesady, rozumiem ze bol jest straszny itd tego sie uniknac nie da, ale z tego co mowia ludzie po ilizarowie to wystarczy dobrac swietnego specjaliste, a nie pierwszego lepszego ktory zrobi to na odwal i nie powinno sie nic dziac. Przeciez ta metoda ma pomagac ludziom, gdyby wyrzadzala wieksze szkody jak przed operacja to lekarze by w ogole tego nie robili.... mi sie wydaje ze po prostu na ludziach osadzil sie taki stereotyp, ze slyszac ILIZAROW od razu maja w glowie te wszystkie powiklania i bog wie co KTORE WCALE WYSTAPIC NIE MUSZA BO GDYBY TAK BYLO TO BY TO BYLO JAK WEJSC Z DESZCZU POD RYNNE! bo juz lepiej zyc z za krotka noga niz rowna, z ktora ciagle cos jest i BOJ SIE CHODZIC BO KOSC JAK Z WATY.... Przeciez wtedy ta gra nie warta by byla swieczki