Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Osoby, których nikt nie lubi, jak się zmienić?

Polecane posty

Gość gość
Ja mam podobnie jak Ty. Po pierwszym spotkaniu nie robię wrażenia zbyt dobrego na ludziach bo ich po prostu nie lubię. Mój mąż zawsze mówi, że jak z kimś rozmawiam to widać po mnie, że mnie to nie interesuje jak ktoś gada o pierdołach. Mam zasadę, że nie będę nic udawać jestem szczera czasami do bólu. Ale ja mam paru przyjaciół którzy przekonali się do mnie po bliższym poznaniu. Jak też nie chce byle jakich znajomych bo są mi nie potrzebni do szczęścia. Może szukaj znajomych którzy mają podobne zainteresowania do ciebie. Teraz ludzie są beznadziejni większośc tematów to same pierdoły które mnie nie interesują. Jak chcesz porozmawiać o czym ambitniejszym niż kasa, ciuchy i faceci to nie ma chętnych

Gość gość
Mimo, że mam 21 moja historia jest zbyt długa i pogmatwana, żeby ją na kafe opisywać. Podałem maila autorko. Tak jak pisałaś, możemy wymienić się poglądami.

Gość gość
"większość ludzi nie robi kozła ofiarnego z miłych, acz zamkniętych w sobie osób." x Wiesz, nie zawsze tak jest. Kozła ofiarnego można zrobić z każdego. Czasem jest to zazdrość, a najczęściej jest to problem tej osoby, która jest agresorem. To z nią jest coś nie tak (niskia samoocena zazwyczaj). Nie zawsze jest jakiś powód do poniżania, a jeśli jest, to jest on niewspółmierny do "kary". Czy to, że ktoś ma np. inne poglądy to powód, żeby się nad nim znęcać psychicznie? Albo że nosi okulary, ma inne poczucie humoru czy śmierdzi?

Gość gość
Czesto takie niesmiale osoby potrafia sprawiac wrazenie ze sa z siebie dumne , madrzejsze i lepsze ogolnie . Moze cos tu na rzeczy lezy , przytakujesz , sluchasz innych ale i tak masz to gdzies, bo ty wiesz lepiej, jestes lepsza itp

Gość gość
21. Okey, Pisz kiedy chcesz, będę starał się odpisywać w miarę w czasie :) skoro idziesz spać, to życzę dobrej nocy.

Gość gość
Ja się czuje jak bym nie pasowała do tego świata. Poza kasą się nic nie liczy. Kiedyś jak koleżanki obgadywały inną dziewczyne z pracy powiedziałam im wprost, że co im to daje że kogoś wysmieją jak jej nie ma. Niech wprost powiedza to obgadywanej. oczywiście obraza majestatu. Zawsze jak plotkuja o innych odchodze nie chce się zniżać do ich poziomu

Gość gość
Nikt nie jest akceptowany przez wszystkich w 100 procentach. Ty pewnie też masz koleżanki, które ogólnie lubisz, ale jakieś ich zachowania Cię wk*****.ają.

Gość gość
21. Ja za to czuję się jak bym się urodził w złym wieku... Wolał bym między 15 a 18 wiekiem. Albo najlepiej to w innej rzeczywistości.

Gość gość
gość dziś Ja mam podobnie jak Ty. Po pierwszym spotkaniu nie robię wrażenia zbyt dobrego na ludziach bo ich po prostu nie lubię. Mój mąż zawsze mówi, że jak z kimś rozmawiam to widać po mnie, że mnie to nie interesuje jak ktoś gada o pierdołach. Mam zasadę, że nie będę nic udawać jestem szczera czasami do bólu. Ale ja mam paru przyjaciół którzy przekonali się do mnie po bliższym poznaniu. Jak też nie chce byle jakich znajomych bo są mi nie potrzebni do szczęścia. Może szukaj znajomych którzy mają podobne zainteresowania do ciebie. Teraz ludzie są beznadziejni większośc tematów to same pierdoły które mnie nie interesują. Jak chcesz porozmawiać o czym ambitniejszym niż kasa, ciuchy i faceci to nie ma chętnych x To prawda, że jak ktoś się wyróżnia w jakikolwiek sposób, to na ludzi to działa jak płachta na byka :) Bądzmy wszyscy jedną wielką,szarą masą, to takie fajne!

Gość gość
Nigdy nie rozumiałam jak można kogoś, kto jest cichy i zamknięty w sobie podejrzewać o wredotę lub wyniosłość. To w sumie zabawne, bo często osoby nieśmiałe to całkowite przeciwieństwa.

Gość gość
czy masz jakąś cechę wyglądu którą ludzie wyśmiewają np jesteś gruba (to tylko przykład, może być też coś innego) połączoną z tym że nie odgryzasz się na zaczepki i podśmiewania? bo inaczej nie bardzo to sobie wyobrażam u dorosłych ludzi, dzieci w szkole to inna historia

Gość gość
21 Zawsze znajdzie się ktoś, kto za wszelką cenę będzie chciał wyprowadzić z równowagi z natury spokojną, obojętną osobę..

Gość gość
Nie mam żadnej charakterystycznej cechy w wygladzie, nie jestem gruba, jestem taka sobie, powiedzmy, że ładna, choć miss świata to na pewno nie. Na pewno znam kobiety brzydsze ode mnie, które mają normalne relacje z ludźmi, mają partnerów.

Gość gość
To podam ci przykład moich dwóch kumpli bo wydaje mi sie ze nikt za nimi specjalnie nie przepada wraz ze mna i nie maja nawet normalnych znajomych. A wykształceni sa dobrze , obyci , jednemu finansowo wiedzie sie dobrze , drugiemu mniej. Mimo ze sa inteligenynymi sluchaczami , dzielacy sie także dobrymi radami , pomocni bywaja czasem nawet bardzo, ale! No wlasnie w moim odczuciu to jest tak: skryci, tak jakby cos ukrywali przed swiatem, jeden z nich, ten ktoremu lepiej wiedzie sie fianansowo- przemadrzaly , nie lubi rozrywek i ludzi chyba specjalnie tez , drugi mniej przemadrzaly ale tylko na pozor, analizuje na kazdym prawie kroku i widac jak usmiecha sie w duchu kiedy nie zgadza sie ze zdaniem innych, choc na glos nie powie co mysli. To jest takie odpychajace , wydaje mu sie ze nie wiadomo jaki jest fajny ale jest jest po prostu zenujacy. Sa dumni z siebie ale nie radza sobie najlepiej w zyciu ze wszystkim , ich zwiazki z kobietami to same porazki, jeden samotny rozwodnik a ten drugi ma chore zwiazki i uklady. A fe. Jak widać umilowanie samego siebie zawiera zawsze cos samobojczego.

Gość gość
dziś Ludzie nie lubią inności ale też nie chcą słyszeć prawdy o sobie. Najlepiej jak mi słodzisz cały czas a oni żyją w przekonaniu, że są super. Autorko wydaje mi się, że możliwe że masz jak ja mimikę twarzy o której nie wiesz. Albo szukasz znajomych w niewłaściwych miejscach . Mogą też Ci czegoś zazdrościć. To częsta przyczyna odrzucenia przez ludzi.

Gość gość
dopisze, tych dwoch kolegow ma ukryte kompleksy i bardzo by nie chcieli aby ktos to zauwazyl, chcieliby byc idealni i najmadrzejsi, nie sa brzydcy ale tez bogami ze wzrostem ponad 180 nie są.

Gość gość
"gość dziś dopisze, tych dwoch kolegow ma ukryte kompleksy i bardzo by nie chcieli aby ktos to zauwazyl, chcieliby byc idealni i najmadrzejsi, nie sa brzydcy ale tez bogami ze wzrostem ponad 180 nie są." x To może być to - jak ktoś udaje kogoś kim nie jest, gra cały czas, to to widać. A ludzie nie lubią fałszu.

Gość gość
najbardziej nie lubie przenikliwych ludzi. Tylko patrza i oceniaja , analizuja, obled.

Gość gość
dziś wlasnie, moze jakby tą maske zdjeli ...

Gość gość
Ja też nie lubie jak ktoś cały czas bacznie mnie obserwuje, analizuje. Wtedy boję się cokolwiek powiedzieć, bo taka wszystko zapamiętuje co powiedziałam, potem bierze wszystko na serio i do siebie i wypomina mi to na każdym kroku.

Gość gość
nikt nie moze nosic dlugo maski.

Gość gość
dziś ja tez nienawidze, a jeszcze gorze jak ta obserwujaca cie osoba na podstawie wysnutych jakichs tam swoich wlasnych pogladow ocenia cie dokladnie tak samo jak kazdego. Albo za duzo sie naczytal albo jest troche ograniczony.

Gość gość
Jak się zmienić? Autorko, nie przejmuj się ludźmi, tym co myślą na Twój temat. Bądź pewna siebie i silna, a może znajdzie się jakaś bliższa osoba. Może za bardzo chcesz wszystkim dogodzić? Inni to widzą, że się przejmujesz, poniżają Cię, bo wiedzą, że nie odpowiesz? Nie możesz sobie na to pozwalać, to przede wszystkim. Jak ktoś jest dla Ciebie chamski, to Ty nie bądź miła dla niego. Nie musisz też być chamska, ale jasno dać do zrozumienia, że ma Cię taknie traktować.

Gość gość
Ja zawsze obserwuje ludzi na początku znajomości, nie po to żeby potem im coś wypomnieć tylko patrze jak się zachowuje, co go interesuje. Jakie ma podejście do życia.

Gość gość
dziś nie mozna ludzi obserwować bo to mąci ich spokoj i wtedy wychodzi jak wychodzi, ludzie nie przepadaja za obserwatorami, trzeba zachowywac sie naturalnie, patrzec w oczy ,nie naciskac na tamaty o ktorych nie wspominaja sami..., spogladac ukradkiem jak sie zachowuja , ale nie moga myslec ze chcesz ich od razu zajrzec w dusze :)

Gość gość
Nikogo nie wypytuje o nic bo mnie cudze życie po prstu nie interesuje skupiam się na swoim. Odzywam się jak mam coś konkretnego do powiedzenia. Obserwuje pod tym względem że słucham uważnie co mówią. Więc raczej nikogo nie peszę tym. Teraz ja podam przykład z mojej pracy. Koleżanka lat 38. Mieszka w mieszkaniu teściów, jeździ ich samochodem. Wszystko ok tylko jak ona opowiada że nie wie czy woli to mieszkanie czy jednak dom w którym mieszkają teściowie. Powiedziałam jej że może poczeka do ich śmierci zanim zacznie ich majątkiem dysponować. Sama nic nie ma swojego a wtrąca się w cudze. Ją wszyscy lubią bo jest tępa jak but.

Gość gość
Jak widać, nie ma reguły kto jest lubiany, a kto nie. Niektórzy właśnie tępych ludzi nie lubią, bo nie ma o czym z nimi porozmawiać, inni z kolei nie lubią mądrych, bo im zazdoszczą

Gość gość
dziś aha czyli tu lezy pies pogrzebany :( No autorko , poznać po tym wpisie ze boli Cie, że ktoś ma lepiej choć na to nie zasluguje. A przecież Ty gorsza nie jestes , bo nie pustaczka i zaradna też jesteś a rekordów popularności nie bijesz (i wiesz ze to się raczej nie zmieni bo jestes niesmiala), chcialabys tez wiecej uznania w otoczeniu. Ja Cię rozumiem. Fajnie, że się trochę otworzyłaś, pogódź się z tym że innym wiedzie sie mimo wszystko lepiej, miej świadomość że zyjemy w takich czasach w których bardziej wierzy sie pozorom niż prawdzie. Bedziesz szczesliwa jak bedziesz sama z soba w zgodzie i nie bedziesz innych oceniac po tym i tamtym. Musisz sie tego nauczyc, inaczej bedziesz odpychac. Idę spać.

Gość gość
do : gość dziś Akurat ten wpis, co przytoczyłas nie był mój;p Nikomu nie zazdroszczę, chciałabym tylko, żeby ludzie nie traktowali mnie jak najgorszego zła, a to nie jest duże wymaganie. Jak już napisałam, zadowoliłaby mnie nawet kompletne ignorowanie mnie, byleby tylko przestali się na mnie wyżywać. To nie jest tak, że wszyscy się wyżywają, ale jeżeli w jakiejś pracy czy w szkole znajdzie się jakaś wredna osoba, to mam jak w banku, że weźmie sobie na celownik własnie mnie a nie kogos innego. Chcę tylko wiedzieć czemu tak jest i żeby ludzie dali mi spokój, bo bycie wieczną ofiara czyichś przytyków jest dla mnie przykre.

Gość gość
Mnie to trochę dziwi ze ludzie Ciebie tak traktują, bo z tego co napisalaś wynika ze jestes normalna acz niesmiala troche dziewczyna. Bo jezeli wygladem i zachowaniem specjalnie nie odstajesz od innych to w czym problem. Niemożliwe , że jest tylu podłych ludzi w twoim otoczeniu, w jakiej branzy robisz?