Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Osoby, których nikt nie lubi, jak się zmienić?

Polecane posty

Gość gość
Ja chyba też jestem osobą mniej lubianą niż inne, w ostatnim roku straciłam trzy koleżanki, lecz nie zwalę winy tylko na siebie, ludzie w ostatnich latach bardzo się "popsuli". Z tymi osobami znałam się i dogadywałam kilka, kilkanaście lat, ale już nam nie było po drodze. Nie mam zamiaru obrywać za to m,że jakiejś koleżance nie powiodło się w związku lub że inna ma kiepską pracę. A tak swój ą drogą ja obecnie nie mam wcale pracy i po co mi ona narzeka??? Ja ludzi pierwsza nie zaczepaniam, ale bezbłędnie wyczuwam złe intencje i aluzje. Ludzie też często psują mi nerwy, chęć do czegokolwiek, a potem się dziwią jak siew końcu odezwę i się bronię. Im jestem starsza tym mniej przeżywam urwane kontakty. Ostatnio powiedziałam koleżance ze zaczęłam studia to się więcej nie odezwała, a gdzie z grzeczności gratuluję? Kiedyś myślałam, ŻE MOŻE JA MAM popaprany charakter, ale teraz myślę że to ludzie mają problem, myślę że nawet zazdroszczą bo ja sobie lepiej radzę psychicznie z problemami

Gość gość
Pisałam o 20:41 Czekałam na wpisy, że ludzie, którzy przez całe życie byli wytykani to tak naprawdę są wspaniali, bo mówią a przypadkiem 99% społeczeństwa ich nie trawi :P Ja ogólnie populacji ludzkiej nie uważam za coś wspaniałego (ludzie w swojej masie są wręcz głupi), ale w kontakcie jeden do jednego naprawdę nie są takimi c*****i by tylko wiecznie obrażać się bo ktoś powiedział prawdę np. Serio. gość wczoraj Słonko, ja pisałam o tym, ze większość ludzi jednak nie zwykła się tak zachowywać. Nie pisałam, ze ludzie w ogóle nie robią kozłów ofiarnych z innych, jednak statycznie prawdopodobieństwo, ze 1 osoba, która nie ma odpychających cech (a póki co autorka takich nie wymieniła), będzie w każdym środowisku takowym kozłem jest bliskie zeru. x Autorko - pomysł byś pogadała z kimś przez neta jest moim zdaniem spoko. Ale to nawet nie trzeba videorozmowy jak się wstydzisz, można samą głosową na początek. Z Poznania notabene znam też dziwaka, ale u niego wiadomo dlaczego ludzie go średnio trawią (jednak kozłem ofiarnym aż takim nie jest). Moze byście pasowali do siebie :P

Gość gość
tutaj jest wszystko: feromony.pl/jak-feromony-dzialaja

Gość gość
akurat w tym przypadku to nie feromony, bo ona wszystkich odpycha a nie tylko plec przeciwną :P Ale autorka pisala ze jest niesmiala , ze narzuca sie w towarzystwie, moze powinna popracować nad niesmialoscia i stac sie bradziej przebojowa osoba bo teraz takich ludzi lubi sie najbardziej.

Gość gość
mialo byc ze nie narzuca ;) Jesteś autorko mało żywiolowa , spontaniczna, nie okazujes zainteresowania innymi ,pewnie masz jakies zasady i tego sie trzymasz?

Gość gość
Do mnie ten temat trochę pasuje, choć nie jestem całkiem nielubiana,mam grono znajomych, męża, stałą pracę - ale podobno "zyskuję przy bliższym poznaniu" - powiedziało mi to kilka osób po już dłuższej i bliższej znajomości (w tym mój mąż). Że najpierw mnie nie lubiły, uważały, że jestem wyniosła itp. W praktyce jestem po prostu raczej nieśmiała i nieufna, z trudem otwieram się na ludzi, a oni myślą, że to ja się od nich stronię (czują się tym urażeni) i koło się kręci. Jeśli pytasz o radę, to trenuj tzw. small talk ze słabo znanymi ludźmi. Uniwersalne tematy: pogoda, taktowne komplementy, pytania o hobby i pracę, miejsce pochodzenia (zwyczaje itp.), dowc**y itp. Dobrze "działa" też proszenie o pomoc w jakiejś drobnej sprawie lub oferowanie pomocy. Przełamujesz w ten sposób lody i oczywiście 90% ludzi poznanych pozostanie i tak luźnymi znajomymi, ale to krok niezbędny, by zbudować coś więcej.

Gość gość
A mi sie wydaje, ze kazdy z nas inaczej patrzy na pewne rzeczy i to co dla Ciebie jest imponujace, godne dyskusji, dla innych niekoniecznie takie musi byc. Albo masz przerośnięte ego i się panoszysz, a ludzi to irytuje i ci probuja dopiec, hmm | Albo wgl nie mowisz o sb, jestes tajemnicza i sretetete, nudna na spotkaniach towarzyskich, i cos tam cos tam, scenariuszy musi byc mnustwo, pogadaj z nami dluzej to ci podpowiemy co idzie nie tak :D Ola