Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam złamaną nogę i 10 miesięczne raczkujące dziecko

Polecane posty

Gość gość

witam tydzień temu złamałam nogę, gips na 6 tygodni, zostało 5... przez tydzień moją córką zajmowała się moja mama (ledwo udało jej się wybłagać urlop),niestety musiała wrócić do pracy w efekcie zostałam sama z dzieckiem w domu, po jednym dniu stanowczo stwierdzam,że sobie nie radzę, dziecko nie chce siedzieć w łóżeczku całymi dniami, ja mam utrudnione poruszanie się ze względu na gips od śródstopia po kolano, mała chodzi za mną wszędzie włazi pod nogi i muszę pilnować by się nie potknąć... mój mąż jak się okazało nie może wziąć L4 na mnie ponieważ pracuje na zlecenie po około 260 godzin miesięcznie, ma dwie umowy - jedną na 70 zł brutto od której ma odprowadzane wszystkie składki i drugą taką normalną od której nie wnosi o objęcie go dobrowolnym ubezpieczeniom zus. teściowie się wypięli, bo mogłam patrzeć pod nogi (złamałam nogę ponieważ weszłam w zabawkę dziecka i straciłam równowagę) a poza tym jestem na macierzyńskim który służy opiece nad dzieckiem... co mogę zrobić w takiej sytuacji?? żłobek nie wchodzi w grę bo mieszkamy na wsi gdzie takowego nie ma i trzeba by wozić dziecko około 20 km, logistycznie jest to niemożliwe, ponieważ mąż pracuje od 6 rano w zupełnie innym kierunku niż najbliższy żłobek. na opiekunkę też nas za bardzo nie stać, dobrej opiekunce trzeba dać z 15 na godzinę co wychodziłoby ponad 150 zł dziennie... planowałam wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim i wypoczynkowym plus kilka mc wychowawczego od września bo wtedy byłaby logistyczna możliwość dostarczenia przeze mnie dziecka do żłobka,ale z nogą w gipsie po prostu nie dałabym rady...albo wózek albo kule

Gość gość
Up up

Gość gość
Przywiąż dzieciaka do kaloryfera :-P

Gość gość
Nie masz w pobliżu jakieś uczącej się sąsiadki? Zapłaciłabys jej za popołudnie i obie bylybyście zadowolone. Takie młode dziewczyny bardzo chętnie godzą się na niewielkie pieniądze,tym bardziej na wsi gdzie zarobienie własnego grosza graniczy z cudem.