Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda że ciśnieniomierz naramienny jest lepszy od nadgarstkowego ?

Polecane posty

Gość gość

ma ktos ? potrzebny mi mały bezproblemowy do mierzenia , nie super dokladnego tylko zeby wiedziec czy mam za duzo czy za malo bo mam lekkie nadcisnienie a taki maly nadgarstkowy to wrzucialbym do torby w podrozy i juz

Gość gość
Chiński szajs. Bardzo zawyza ciśnienie.

Gość gość
dokladnie, jak chcesz kupic to dobry a nie za grosze z biedronki, szukaj z homologacją, zebys wiedziala ze oszukuje max -/+ 5% a nie 20%... ja kupilam takie gowno z biedry i ten ciśnieniomierz bzdury pokazuje, wszysko zalezy jak mocno zaloze opaske , jak sie siedzi, do d**y wg mojej kardiolog nadgarstkowy jest dobry dla osob bez chorob serca do okazjonalnego mierzenia lub dla starszych ktorzy mają problem z zakladaniam naramiennego a lepszy dla nich taki niz żaden

Gość gość
najlepszy to ten do mierzenia metoda korotkowa

Gość gość
Jeśli szukasz dobrej jakości ciśnieniomierzy, to polecam https://medisquad.pl/ . Mają bardzo bogatą ofertę.

Sama nie wiem, moim zdaniem chyba jest to bez różnicy. Istotne jest natomiast, gdzie się kupuje takie urządzenie- żeby to nie by po prostu żadne tzw. chińczyk. Ja upatrzyłam sobie ciśnieniomierz na w sklepie medycznym https://kredos.pl/cisnieniomierze - mają szeroki wybór i widać, że jest to solidny sprzęt. Zamierzam, więc u nich kupić.

Gość gość
Nie mamy problemów z badaniem przez Simple, mankiet się łatwo upina, nie przesuwa się po ramieniu, nie uciska aż do robienia siniaka na ręce.

Gość mmm
Dnia 2.07.2018 o 20:15, Gość gość napisał:

Nie mamy problemów z badaniem przez Simple, mankiet się łatwo upina, nie przesuwa się po ramieniu, nie uciska aż do robienia siniaka na ręce.

W Simple mankiet jest faktycznie dobrze skrojony, nie uwiera w żaden sposób, dobrze przylega przez co badania są precyzyjne i nie trzeba ich powtarzać bo coś się przesunęło.