Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co wam dywany, firany, zaslony ?? Siedlisko kurzu i roztoczy !!!

Polecane posty

Gość gość

Ble. To szkodliwe. Jeszcze tego nie rozumiecie ?

Gość gość
Pilnuj swojego nosa a nie martw się o innych!

Gość gość
Po to, żebyś miała o czym na kafe klepać

Gość gość
Nie mam w domu żadnej rzeczy wymienionej przez ciebie. W oknach mam rolety a na podłogach brak dywanów

Gość gość
14:14 i bardzo dobrze robisz

Gość gość
Mam firany BO LUBIĘ, dywanów, wykładzin nie mam.

Gość gość
Firanki mam, żeby ludzie mnie za oknem nie podglądali, bo jakbym rolety zasłoniła to by było za ciemno w pokoju, tylko na wieczór używam rolet. Dywan mam w 1 pokoju mały.

Gość gość
Bo lubie I w nosie mam opinie innych :D

Gość gość
bo dom bez firan brzydko wygląda, z zewnątrz, a w środku tym bardziej...już wiesz?

Gość gość
A rolety to juz nie jest siedlisko kurzu i roztoczy? To opisz kiedy i jak je pierzesz a pozniej suszysz.

Gość gość
Mam dywany na panelach. Wykładzinę i dzieci. Zasłony w salonie. Firanki w reszcie domu. Dlaczego? Bo to mój dom. I tak mi jest dobrze.

Gość gość
Nie wyobrazam sobie okien bez firanek :o firanki ocieplaja pomieszczenia (optycznie rzecz jasna) i po prostu ładnie wyglądają. Zmieniane regularnie nie zbierają nie wiadomo jakich ilości kurzu kobieto. O dywany tak samo wystarczy dbać i żadnego kurzu nie uswiadczysz. Moje dywany pachną :)

Gość gość
Autorko wywal łóżka pościel narzuty i koce KONIECZNIE! To dopiero siedlisko kurzu i roztoczy! Spijcie na golych płytkach najlepiej nago :P

Gość gość
Firanki można uprać nawet codziennie a rolety? Jak je wyczyścić...szczególnie te zamontowane na stałe? I firanki służą do tego żeby sąsiad przez okno nie zaglądał. Wszystkie te finezyjnie upiete i poszarpane tak jakby pies je pogryzl sa bez sensu bo chociaz wiszą na karniszu to okna nie zasłaniają i wtedy są zwykłymi kurzołapami

Gość gość
gość dziś 100% racji!!!

Gość gość
firany i zasłony NIE wyglądają ładnie. Są zwyczajnie brzydkie No ale patola z ceratą na stole nigdy tego nie pojmie

Gość gość
Ja rolet tez nie mam, mam zewnetrzne rolety ktorych prac nie trzeba haha, a posciel codziennie jest wietrzona. Nie porównuj do dywanow, zwlaszcza te wlochate sa obrzydliwe, nie eidm jak mozna cos takiego mieć w domu. Natomiast firanki pasuja do mieszkania emerytki a nie mlodych ludzi

Gość gość
dziś firany i zasłony NIE wyglądają ładnie. Są zwyczajnie brzydkie No ale patola z ceratą na stole nigdy tego nie pojmie x a co wiesz po swoich firankach jakie miałaś i dlatego je wyrzuciłaś...no te za 15zł\m2 na pewno wyglądają brzydko, bo żeby mieć coś ładnego trzeba zapłacić i to nie mało i mieć gust. Jak widać ty dobrych firan nie potrafisz dobrać dlatego je wywaliłaś i najlepiej sobie tłumaczyć, że patologia wiesza firanki. tak, tak...:P

Gość gość
Autorko wywal łóżka pościel narzuty i koce KONIECZNIE! To dopiero siedlisko kurzu i roztoczy! Spijcie na golych płytkach najlepiej nago :P

Gość gość
Sorki za spam, myślałam, ze się nie wyslalo ;) To ja ta od kolder :P

Gość gość
15.35 tylko patologia pisze, że wszystko jest patologią, bo jest tak niedouczona, że nic mądrego nie potrafi napisać...

Gość gość
Wietrzenie kolder nie powoduje, ze nie ma w nich kurzu i roztoczy. Wietrzenie niweluje brzydkie zapachy i tyle. Jeśli myślisz, ze wietrzenie wydmucha kurz np. z pierza albo z puchu czy z czegokolwiek co koldra zawiera to jesteś skrajnie głupia :o ubrania też wietrzysz żeby były czyste?! :D

Gość gość
Nie nie mysle, ze wywietrzy to roztocza . Ale nie porownuj koldry do dywanu, bo codzien napewno,go ani nie pierzesz ani nie witrzysz a jest w nim wszystko bo po nim sie chodzi. Tak samo modne teraz pompony i kulki swiatelka wszystko zbieracze kurzu.

Gość gość
Firanki sa po prostu dla emerytek. Myslisz ze jak kupisz firanke za 1000 zl to blyszczysz ? I tak to styl babciny, jedzie naftalina :D

Gość gość
16:21 wietrzenie zimą, na mrozie zabija roztocza.

Gość gość
A ja jestem młoda i lubię styl"babciny". Mam nawet zazdrostki, bo lubię takie klimaty. Natomiast kiepsko gdy ktoś własnego stylu nie ma i potrafi jedynie odwzorować to, co modne, a innych obśmiewać. Nie każdy chce mieszkać w lofcie czy we wnętrzach rodem z Ikei.

Gość gość
16:26 Czy zima jest cały rok? Nie. Jeśli ktoś rzuca taki argument to wnioskuję, ze robi to wietrzenie również latem i jeszcze pewnie a pełnym słońcu :D a co to powoduje sama wiesz...bakterie lubią ciepelko :) Ja nie wiem jakie kto tutaj ma dywany na myśli, ale ja mam dywany, które się zwija i po prostu wychodzi wytrzepac na płocie. Raz na tydzień. To jest 15 minut roboty. Jeden dywan a w zasadzie dywanik ma metr na dwa w pokoju syna a nasz w pokoju goscinnym ma 1,5 metra na dwa. Zwijasz trzepiesz rozwijasz. Raz na miesiąc wyciągam odkurzacz pioracy środek do prania dywanów i piore. Godzinka roboty i z głowy.

Gość gość
A co ciebie autorko obchodzi ze ktos ma dywany ifiranki , a niech ich zezra roztocza , nie twoj problem

Gość gość
Jest takie przysłowie wolnoć Tomku w swoim domku.

Gość gość
Lubisz widac ten styl, firana w oknie, cyganski dywan, cerata na stole a na podlodze gumolit hahahaha