Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chłopak z Egiptu, czy pojechac do niego?

Polecane posty

Gość gość

W wakacje w jednym z europejskich wakacyjnych kurortow poznalam chlopaka, czesto na siebie wpadalismy,az w koncu postanowil zaprosic mnie na randke. Od razu wiedzialam,ze jest z Egiptu,bo w sumie od pytania skad jestes zwykle zaczyna sie rozmowe,i nie mialam z tym zadnych negatywnych skojarzen.Jakos nie moglam zapamietac jego imienia,albonie doslyszalam I glupio mi bylo pytac potem:p wiec jak sie umaeialismy w koncu I podawalam mu numer a on mi swoj to powiedzial glosno swoje imie : Mohammed..dopiero wtedy do mnie dotarlo,zaraz zaraz to muzulmanin.no ale co tam,ja uprzedzen nie mam wiec sie.umowilismy,raz ,drugi.dobrze nam sie spedzalo czas ale po kilku dniach kazde pojechalo w swoja strone,a ja wracalam z mysla,ze ot poznalam fajnego kumpla ktorego pewnie juz nigdy nie spotkam. Jednak on mial do tego inne podejscie, czesto pisal,dzwonil,az w koncu caly czas siedzialam przyklejona to telefonu,piszac z nim albo czekajac na wiadomosc. Powiedzial,ze chce mnie odwiedzic. Przyjechal miesiac pozniej na tydzien.spedzilismy swietny czas dalej jako przyjaciele. Mowil,ze chcialby mnie jeszcze zobaczyc ale najwczesniej o urlop moze prosic za ok 3miesiace.dlugo....mimo,ze wiedzialam,ze to.moze nie miec sensu coraz bardziej sie angazowalam. Nasze wieczorne rozmowy na skype trwaly po 2/3 h . 2,5miesiaca po spotkaniu w polsce mialam jechac z kolezanka do Paryza, niestety ona rozchorowala sie I zostalam na lodzie-albo jade sama albo zostaje w domu. Napisalam mu o tym,bez nadziei mowiac-szkoda ,ze musisz pracowac a nie mozesz do mnie dolaczyc. Zastanowil sie chwile,I powiedzial,ze zrobi co w swojej mocy,zeby uprosic szefa o kolejny urlop. Dzien pozniej dostaje wiadomossc :udalo sie!!! Wiem,ze moge na nim polegac,nie interesowalo go to,ze kupujac bilety na dwa tygodnie przed odlotem musial zaplacic kosmiczna sume. Juz wczesniej zapraszal mnie do egiptu,mowil,ze moge przyjezdzac kiedy tylko chce. Troche sie tego balam wiec nic nie potwierdzalam, ale widzac to co zrobil,ze sie poswiecil I przyjechal,postanowilam zrobic mu niespodzianke I kupilam bilety do egiptu.powiedzialam mu dopiero w paryzu. A przechodzac do sedna,wylot jest za tydzien, jestem podekscytowana ale sie tez strasznie boje starcia z tak inna kultura (podrozowalam po wielu krajach,nawet sama ,ale nigdy nie bylam w kraju muzulmanskim),ludzie dookola na mnie naskakuja,ze jestem naiwna,ze na pewno mnie zg*****,porwie itpitd Powiedzialam juz mamie I zaakceptowala ten wyjazd (przedstawilam mohammeda jako przyjaciela,a mama tez wie,ze duzo podrozuje i wie ze umiem sobie poradzic) Tak na marginesie mam 22lata,a on 28.( jest wyksztalconym czlowiekiem,skonczyl medycyne) Co myslicie?

Gość gość
Następna idiotka.Dobry z ciebie materiał na męczennicę?. Poczytaj trochę o roli kobiet w islamie i zdecyduj sama.

Gość gość
nie jedz

Gość gość
Tylko czekają na takie naiwne jak ty. Bądź gotowa na to, żeby odpracowac jego ciężko zarobione pieniądze na bilet lotniczy. Pewnie poprosi Cię za jakiś czas o pożyczkę, bo jest w trudnej sytuacji, bo brat w szpitalu. A wtedy pieniążki bye bye. W międzyczasie zdąży Cię przeleciec i jak ciebie tam nie będzie, to Jeszcze kilka innych panienek. Mam kilka koleżanek, które notorycznie jeździły do Egiptu na bzyknie.

Gość gość
Nie jedz . Az dziwne , ze ci matka pozwoli i sie na to godzi .

Gość gość
Jest dorosła. Nie może jej matka zabronić.

Gość gość
Zanim pojedziesz do niego to udaj sie do specjalnej kliniki i zazadaj dokladne przebadanie twojej glowy. A jak mieszkasz niedaleko Jaroslawia to polecam Ci tam sie przebadac

Gość gość
Jedz popuszczać szpare ciapakowi.

Gość gość
A co ciapaty lepiej ci dduupe obrabia

Gość gość
jedz jedz:) i niech cie leje po pysku- tylko potem nie wołaj pomocy :p

Gość gość
jak mu dałaś to jedź i nie wracaj!

Gość gość
Jak chcesz to lec do Egiptu.Pamietaj obserwuj wszystko o mniej oczy otware bardzo szeroko. Ludzie na ulicy chodzac opowiedza o swojm zyciu.Jesli bedziesz dobrze obserwowala.One beda dobre na poczadku ale potem moznie byc roznie.Ja bym nawet ubrala sie jak one i chodzila na ulicy wtedy bedziesz wiedzic i czuc jak sie czujesz.Jak kobiety w rodzinie sa zakryte to ci odradzam odrazu.Tam tez ludzie religijne nie mieszaja sie tym co chodza ubrane po erupejsku.Ze szkole ma to plus ale ta same kulture co ma 8klas. Pisze to gdyz mam meza mazlumana ale nie religijnego wcale.Jestesmy malzenstwem 40lat. Ale chyba on jest najlepszym na swiecie. Jak moj syn powiedzial dla meza.Jak chcesz mniej miec problemow w zyciu to stoj z daleka od nich.Bo jak sie zadasz wtedy bedzie ciezko.Maz potwierdzil ze ma racje.Jak bys byla moja corka to napewno bym cie wyslala z ojcem do niego i wtedy oni byly by zaskoczeni .Nie pisz dla mnie ze masz wiek i swoj rozum.Kultura jest mocniejsza niz twoj wiek,rozum bo jestes kobieta. Maz powiedzial dla swojch kolegow ze oni nie szukaja zony tylko sluzacej.Nie lubialy tego ze powiedzial dla nich. Ja pracuje,nasze dzieci (2) katolicy i sa zonate z katolikami.

w takich sytuacjach przeważnie zostaje się w danym kraju arabskim i przechodzi się na Islam. Mnóstwo było takich przypadków.

Gość gość z Paryża
Ty tego gościa przecież nie znasz. Spotkaliscie się dwa razy

Gość gość z Paryża
Czekaj czekaj, zrobiłaś mu "niespodziankę" i kupiłaś bilety do Egiptu? Sama stworzylas tę sytuację z tego co widzę. W czym więc problem? Czy ty jesteś z tych co wpierw robią a potem myślą?

Gość gość
Za dwa lata -- w tych krótkich chwilach jak ci twój Egipcjanin pozwoli z netu korzystać -- będziesz tworzyć nowe tematy pt. "Ratujcie!! Co mam robić?!" Nie potrafisz wyszukiwarki używać żeby znaleźć mnóstwo historii które się tak pięknie zaczynały jak twoja a skończyły dożywotnimi tragediami dla dziewczyn?

Gość gość
Tragedia, aż nie chce się wierzyć, że kobiety są tak naiwne i głupie, to niemożliwe! A jednak, kolejna debilka...

Gość gość
Moze to temat M.Żuk z lutego??

Gość gość
jedź, jedź wrócisz w plombowanej trumnie, hahaha.....

Gość gość
Egipt jest taki słoneczny, tylu tu przystojnych mężczyzn, sama się wybieram, raj na ziemi :)

Gość gość
dziewucho nie bądź głupia!!!

Gość gość
Masz blond włosy ? Bo czorne mają ciśnienie na blondyny.

Gość gość
Jedź to zobaczysz piramidy.

Gość gość
...i kilka brudnych bolców na raz :-P Lubisz być brana siłą przez poganiaczy wielbłądów? Zobacz na youtube, wpisz ciapaci, albo nagranie z drona jak walą kozy i osły, taka ta ich tradycja i kultura :-D ...nie mówię już jak na zachodzie leją w pysk na ulicy przypadkowe dziewczyny odrzucające ich zaloty

Gość gość
obudz się naiwna Autorka, no chyba ze chcesz byc tam towarem, bo za taki uwazają Europejki jezdzące samotnie do nich, to są opinie ekspertow ktore czytałem na temat stosunku arabow do naszych kobiet! a towar nie ma zadnych praw, to gorzej jak prostytutka, kazdy moze Cię w*****ać i zabić, jak psa niewiernego i tyle, zobacz co zrobili z Magdą, mentalności i ich kultury nie zmienisz i tyle

Gość gość
Autorki tu nie ma, obraziła się bo nie to chciała przeczytać ;)...life is brutal a życie to nie komedia romantyczna gdzie wszystko pmzawsze pięknie się kończy. Lepiej nie ryzykowac, to niebezpieczne. Choć obstawiam ze pewnie i tak do niego pojechała... Kobiety z kafe są naiwne

Gość gość
nimi kieruje nieokiełzany popęd seksualny bo nie mają prawa do seksu przed ślubem dlatego kazdą chcą przelecieć ktora nei jest muzułmanką, ostatnio czytałam jak jeden z obsługi zap omocą karty magnetycznej wszedł nocą do pokoju pewnego małżeństwa i przyłożył nóż do gardła kobiecie, by mu się oddała na szczęśćie mąż się obudził, parę dni temu przechwycono w egipcie nielegalny transport 75 mln pigułek gwałtu dla kobiet, ty wogole rusz swoją głową dziewczno i stuknij się porządnie dopoki jeszcze zyjesz:)