Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak sie mniej przejmować problemami zyciowymi codzennie mam bole brzucha silne

Polecane posty

Gość gość

na sama mysl, że trzeba wstac i życ:o

Gość gość
idź do gastrologa sprawdzić czy nie masz wrzodów czy coś bo trzeba to leczyć bo będzie gorzej, może masz początki depresji więc psychiatra też by się przydał, ból brzucha może też świadczyć o nerwicy żołądka póki gastrolog nie stwierdzi że nic się nie dzieje polecam leki uspokajające bez recepty coś ziołowego ja biorę persen i picie melisy, wiem mam to samo nerwice i zaostrzenie refluksu, ból brzucha i wymioty po każdym jedzeniu we wtorek mam gastroskopie zauważyłam że na żołądek dobrze robią roślinne leki uspokajające ostawiłam herbatę i na czczo pije ciepłą wodę z cytryną ból brzucha się zmnijszył

Gość gość
plus zamiast czarnej herbaty herbaty owocowe twoje problemy z żołądkiem mogą być objawami depresji lub nerwicy, musisz częściej się relaksować

Gość gość
Idź do lekarza ja kiedyś to zignorował am i teraz mam poważne problemy zdrowotne

Gość gość
Jak mam sie relaksowac? Wpracy zapierdziel i prawie mobing Pracuje po 12 godzin plus godzina dojazdow wraca i padam na ryj;/ a tu ogarniecie dzieci, domu koszmar, nie chce mi sie zyc normalnie

Gość gość
Każdy z nas sie z tym użera, ale znosimy to bo nie mamy wyjścia. No bo przecież sie nie zabije

Gość gość
idź do internisty to po pierwsze może ci dać l4 na przemęczenie szukaj innej pracy, deleguj obowiązki z dziećmi na męża, polecam na relaks 15 minut spaceru i czas tylko dla siebie, masaż relaksujący, akupunktura, muzyka relaksacyjna przed snem, spotkania ze znajomymi, sport, czytanie książki ciepła kąpiel w olejkach aromatycznych jesli sama o siebie nie zadbasz to nikt o ciebie nie zadba i się wykończysz, jeśli zadbasz o wypoczynek to wbrew pozorom z nawałem obowiązków też będziesz lepiej sobie radziła, ale to wszystko wiąże się z przebudową życia musisz stać się pozytywną egoistką co wiąże się z zadbaniem o własne potrzeby w pierwszej kolejności z byciem dobrym dla siebie i szanowaniem siebie i swoich potrzeb, może też jakieś szkolenia z asertywności, radzenia sobie ze stresem, komunikacji, organizacją pracy własnej a zobaczysz jak to poszerza horyzonty i w pracy też zaczniesz sobie lepiej radzić , to wszystko działa wiem bo sprawdziłam i może idealnie nie jest ale jest o niebo lepiej idealnie by było gdybym zmieniła pracę na spokojniejszą i gdybym ją lubiła, generalnie na sprawdza się ideała slow life w życiu prywatnym to mi pozwala naładować akumulatory poza świadomość że ne muszę być idealna we wszystkim co robie też pomaga

Gość gość
Do goscia 11:51 x Te swoje rady to mozesz sobie gdzis wsadzic. Ona pisze, ze jest 13 godzin poza domem, do tego 12 z tych godzin w wyczerpujacej pracy. Jak wraca do domu to jej sie nawet myslec nie chce, nie mowac o robieniu czegokolwiek.

Gość gość
Autorko też tak miałam. Pomógł magnez z B6 (brany codziennie i regularnie! najlepiej organiczny np. cytrynian magnezu albo chelat o jak największej ilości mg soli magnezowych) i ograniczenie kawy oraz mocnych herbat (przeszłam na kawę zbożową, a herbaty ziołowe np. przeciw stresowe).

Gość gość
gościu 11;51 mi to wszystko pomoga a mam nerwice co nie zmiana faktu że jak dalej będzie tak żyć to się wykończy coś musi zmienić kilka rzeczy w życiu bo chora nie pomoże ani sobie ani dzieci nie ogarnie, akurat mi moje rady pomogły sama to wypracowałam metodami prób i błędów widzę że to działa a żyjąc w takim trybie jak autorka to ja się nabawiłam nerwicy i problemów zdrowotnych więc autorka musi zacząć wprowadzać zmiany bo taki tryb życia prowadzi ale do grobu a samo nic się nie zmieni, zmiany są trudne i bolesne na początku ale warto je wprowadzić je życie by poprawić komfort życia i zdrowie a zmarnowane zdrowie więcej kosztuje a i powierdzam magnez pomaga dodatkowo przed snem działa nasennie ja również biorę Magne B6 i na 40 minut przed snem wyciszam się i włączam muzykę relaksacyjną, działa

Gość gość
Mimo wszystko to jest bardzo proste. Wystarczy zmienić swoje nastawienie do pewnych spraw no ale tutaj zaczynają się schody bo prawdopodobnie jesteś osobą, która się wszystkim przejmuje itp. Polecam ci wejść na http://billbellens.com/ i zapoznania się z treścią głoszoną przez tego mentora- Billa Bellensa. Świetnie opisuje to jak łatwo radzić sobie ze stresem oraz zmienić sposób myslenia

Gość Agisita
Jak masz messengera mogę Ci podać namiar na firme kótra daje praktyczne rady i wsparcie w takiej sytuacji. Mi pomogli jak było już na prawdę cięzko i z tego co piszesz sądzę że i tobie się przyda