Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bexero,meningokoki szczepicie?

Polecane posty

Gość gość
ja szczepiłam w 2015 i 2016 bexero i nimenrix w najwcześniejszym możliwym terminie i nie było żadnych odczynów, bexero mało kto szczepi bo to droga impreza, moja lekarka nawet nie znała tej szczepionki

Gość gość
wreszcie otworzylam te strone,kurcze z tego artykulu wynika ze takze typ c jest polecany!!!!!!szczepilyscie na b i c? czy to nie za duzo?mi mowiono ze c jest niewskazany a tu takie cos?metlik w glowie,ale na bexero zaszczepie

Gość gość
a nimenrix to na co?

Gość gość
acha to nimenrix i bexero chroni przed szczepami a b c ?tak rozumiem...nie za duzo tych ukluc w dziecko?

Gość gość
ja pisałam że szczepiłam bexero i nimenrix, bexero w wieku 2-4-6 miesiece i dawka przypominająca 12 mcy, a nimenrix to tylko jedna dawka (u mnie w wieku 18 mcy), nie rozumiem jak mozna szczepic tylko na b a na pozostałe szczepy juz nie

Gość gość
Ja szczepię Nimenrix. Synka pediatra, tak jak w artykule, zaleca tylko na C. Bardzo doktorce ufam, mam 3 dzieci, zawsze dobrze mi doradzała, nigdy nie zawiodła. Dla mnie koszt nie ma znaczenia w relacji DZIECKO-ZDROWIE! Gdyby była super szczepionka dla moich dzieci na wszystkie bolączki świata za jakąś bajońską kwotę, zapewne spod ziemi bym wykopała a bym zaszczepiła. Tu nie o to chodzi. Lekarz zaleca tylko Nimenrix, to szczepię i kropka. Violka.

Gość gość
Uwaga! Żadna dostępna na rynku szczepionka nie chroni przed zachorowaniem na zakażenia meningokokiem typu B. Wynika to ze specyfiki antygenu B, który jest bardzo trudno wypreparować tak aby był skutecznym składnikiem szczepionki.

Gość gość
Prototypowe szczepionki przeciwko serotypowi B to nadal preparaty eksperymentalne, testowane w badaniach kliniczno-naukowych. Violka:)

Gość gość
Wiecie co, nawet jakby lekarz mi powiedział że jest szczepionka przeciwko wszystkim chorobom świata to nie zaszczepie bo dziecko to nie pies na ktorym mozna robic eksperymenty...nawet psu bym tego nie dala bi nie ma badan ktore wyklucza powiklania po szczepionkach.ja tez sie boje sepsy,raka,grypy, tez kocham moje dziecko,ale nie dam sie omamić reklamami.

Gość gość
To się nazywa naturalna selekcja...dawno nie było wojny w Europie wiec trzeba wymyslic cos innego :-) zostana potomkowie inteligentnych ludzi ktorzy nie truli swoich dzieci antybiotykami ,szczepionkami ,jedzeniem z paczek. Jeżeli beda dlugo życ ludzie ktorzy na których robiono eksperymenty,beda bezplodni, schorowani. Ja się cieszę że sa tacy ktorzy szczepia,dzieki temu mozna robic badania ktore sa potrzebne, wiec szczepcie, ktoś sie musi poswiecic dla dobra ludzkosci.

Gość gość
Prymitywne, mamuśki bez wiedzy, którym z 500+ nie starcza na szczepienia, bo fajeczki i tatuaże ważniejsze.hehehe.

Gość gość
tu autorka---dla mnie tez cena nie gra roli,chocby nie wiem jak wielka kwota byla to jesli to ma pomoc dziecku to zaszczepie,musze jeszcze porozmawiac ze swoim lekarzem,rzeczywiscie tak mi sie wydaje ze nimenrix tez potrzebny jest ale co ja sie znam?niech mi doradza Ci co maja wiedze na ten temat,zawsze znajda sie zwolennicy i przeciwnicy szczepien ale zdrowie mego dziecka jest najwazniejsze

Gość gość
to na co w koncu warto szczepic na b czy na wszystkie szczepy?????bo tez jestem zainteresowana

Gość gość
jak to nie ma szczepionki przed zachorowaniem na typ b?no przeciez bexero jest

Gość gość
up

Gość gość
Mądralińska może byś się troche douczyła, a nie plotła o szkodliwości szczepionek. Gdy ktoś mądry nie wymyślił szczepionki przeciw ospie to kto wie co by było. Nawet Katarzyna Wielka się zaszczepiła przeciw ospie choc wtedy to było szarlataństwo. A tobie uczę powodzenia. Nie szczep dziecka, ale potem nie idź z nim do lekarza i nie zarazaj innych.

Gość gość
Tzn.podsumowując...u nas szczepi się na B i C. Reszta typów u nas nie występuje. Na B głównie szczepi się dzieci do 1 rż, natomiast na C 2-3 latki. Uważam, że można na B zaszczepić dziecko do 1 rż gdy ma duży kontakt z rówieśnikami, tzn.gdy uczęszcza dziecko do żłobka i jest bardzo narażone na zakażenie. Gdy jest z mamą w domku raczej nie widzę potrzeby. Moje dziecko skończyło dwa lata, ma kolegów rówieśników, niedługo pójdzie do przedszkola, więc doktor zaleciła zaszczepienie na C. A propos ostatniego postu, po meningokokach będę szczepić również przeciwko ospie(dwie dawki). Violka.

Gość gość
no i tyle w temacie krotko i zwizle,warto szczepic na b i c