Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bexero,meningokoki szczepicie?

Polecane posty

Gość gość

napiszczie za i przeciw bo stoje przed dylematem

Gość gość
nie, nie szczepię - polecam wpisy na ten temat Jerzego Zięby

Gość gość
a mozesz w skrocie napisac o tych wpisach?

Gość gość
dużo tego , ogólnie jestem po lekturze jego książek, trochę się wysil jak masz wątpliwości a jak nie masz to rób co ci lekarz każe i tyle ;)

Gość gość
nie jestem zwolenniczka szczepień, nie zaszczepiłam mojej 10 latki MMR ale na meningokoki zaszczepiłam i ja i starszych synów. meningokoki potrafią w ciagu kilku godzin zabić zazwyczaj zanim postawi sie diagnozę, a jesli sie ja uda postawic szybko to mało komu udaje sie z nich wyjsc. Warto szczepic ale nie niemowlaka, dziecko 2-3 letnie, przed pojsciem do przedszkola.

Gość gość
wiesz,lekarz mi nic nie "kaze':) to ja decyduje,tyle ze pytalam 3 niezaleznych pediatrow i zalecali,bo ogolnie mowiac sepsa jest bardzo grozna,ale znow czytalam o wielu skutkach ubocznych i nie wiem co jest lepsze

Gość gość
a co to jest MMR?

Gość gość
sepsa meningokokowa jest zazwyczaj zabójcza, doprowadza do krawienia z narzadów wewnetrznych, wsród zaszczepionych dzieci które mimo szczepienia zachorowały nie było przypadku smiertelnego

Gość gość
No wlasnie odsetk zachorowan na sepse jest niski ale jednak jest i swiadomosc ze zabija ona w tak krotkim czasie jst zatrwazajaca

Gość gość
juz doczytalam o mmr

Gość gość
lekarz nie "każe ale sugeruje bo lubi zachowywać się jak akwizytor farmakologiczny ;) za miasta zachowywać się jak lekarz.

Gość gość
przeczytalam teraz zdawkowo te wpisy Zieby i rzeczywiscie odradza,ale zobacz sama ze sepsa zabija,co jakis czas w mediach slyszy sie o smiercionosnych zniwach sepsy odnosnie dzieci

Gość gość
szczepil ktos jeszcze i moze podzielic sie doswiadczeniem?podobno zawsze jest wysoka goraczka i bol raczki:O

Gość gość
ja szczepiłam Meningitec i była goraczka 38 jeden dzien

Gość gość
Ja szczepię w przyszłym tygodniu.

Gość gość
a czy ktos moze podzielic sie doswiadczeniem jak dziecko przechodzilo szczepienie bexero?czy rzeczywiscie byla goraczka wysoka?moje dziecko ma 3 latka i mam dylemat

Gość gość
prosze o odpowiedzi zajrze wieczorem dopiero,ale bede wdzieczna za zainteresowanie

Gość gość
ja szczepie boje sie sepsy

Gość gość
Tak, ja szczepię w przyszłym tygodniu, ale na C a nie B. Polecam artykuł, zaraz link wkleję.

Gość gość
Szczepy typu B meningokoków większości przypadków powodują zachorowania sporadyczne i charakteryzują się mniejszą zjadliwością, natomiast epidemie są wywołane przede wszystkim przez szczepy C, które posiadają wysoki potencjał zjadliwości prowadzący do posocznicy (sepsy)!!!!! Także uważam, że na C jest dużo korzystniej zaszczepić dziecko. Pozdrawiam . Violka.

Gość gość
Ja szczepilam i nie było zadnych skutkow ubocznych, dziecko nie mialo gorączki ani nie marudzilo

Gość gość
dziekuje i prosze o jeszcze,mi natomiast pediatrzy mowili ze na c to nie potrzeba szczepic bo jest minimalny odsetek zachorowan i nie u nas,a na b to jak najbardziej,dlatego pytam w szczegolnosci o B...zastanawiam sie wciaz bo opinie sa podzielone,nikt ze znajomych nie szczepil,ale jakby ta szczepionka bexero byla taka zla to przeciez nikt by nia nie szczepil prawda?lekarze tez by nie chcieli narazac dzieci,mialyscie jakies skutki poszczepienne?bede wdzieczna za dalsze odpowiedzi wieczorem tu zajrze

Gość gość
gosc 15.50---ta strona nie istnieje

Gość gość
Ja szczepiłam bexero dwoje dzieci. Żadnych skutków ubocznych. Szczepilam na memin. typu b i c. Tydzień temu szczepiłam roczniaka na świnkę, odre i rozyczke oraz na ospę bo idzie zaraz do żłobka. Tez żadnych skutków ubocznych. Jestem za szczepieniami. Moje dzieci moje decyzje.

Gość gość
tu autorka--udalo mi sie wejsc na chwile,czyli jednak nie wszystkie dzieci maja skutki uboczne bexero,ktos jeszcze szczepil?pytam konkretnie o bexero

Gość gość
kto jeszcze szczepil bexero?

Gość gość
Ta strona istnieje. Należy skopiować cały link.

Gość gość
Autorko dziecko musi być zdrowe. Żadnych katarow, infekcji ani nie daj boże temperatury. Ja moje dzieci przed szczepionka trzymałam w domu, aby nic nie załapały. Polecam bexero. Moj 3 latek jak na razie nie choruje na nic groźnego, ale lekkie zapalanie miał.

Gość gość
tak,wiem ze dziecko nie moze chorowac przed szczepieniem,poczytalam jeszcze dzis o bexero i mam zamiar zaszczepic,z tego co wyczytalam to odczyny poszczepienne wystepowaly u dzieci ponizej 2 lat,moja ma 3 i tak za pol roku zaszczepie,wciaz nie moge wyswietlic tej strony:(