Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdrowychłopak1987

jak się zwolnic z pracy ???? beznadziejna sytuacja.

Polecane posty

Gość gość
Nikt nie ma prawa cie na sile w pracy trzymac.chcesz sie zwolnic natychmiast to mozesz to zrobic.okres wypowiedzenia jest dla pracownikow a nie dla szefa.zalozmy chcesz sie zwolnic natychmiast a szef ci nie pozwala i kaze pracowac a za godzine staje sie wypadek przy pracy albo dostajesz zawalu.i co? Ty nie jestes w obozie pracy!

Gość zdrowychłopak1987
Najgorsze jest to, że ja muszę robic wiele obowiązków naraz. Jestem najbardziej doświadczony w firmie bo pracowałem na wszystkich stanowiskach. Ludzie ciągle odchodzą, zmieniają się bo nikt tu nie chce pracowac. Pracujemy po 250 h w miesiącu za 2000 do ręki. Mój dzień pracy wygląda tak. Od 6 rano do 8 cały czas chłodnia bo dostawy rozkładam. Później lecę na halę szykowac towar dla klienta, schodzi mi się 2-3 godziny. Później wracam na chłodnię ale w międzyczasie jak jest kolejka na kasach to latam na kasy. Na kasach 20 stopni a w lato to nawet pod 25 podchodzi. No i weż tak pracuj w lato !!!

Gość zdrowychłopak1987
gośc 20:54 Na pewno mogę się zwolnic natychmiast ? Nie nasra mi w papiery ? Nie stracę wtedy urlopu ? Z tego co wiem to jeśli zaproponuję że chcę zwolnic się natychmiast to szef może się na to nie zgodzic. Obie strony muszą się porozumiec aby rozwiązac szybciej umowę

Gość zdrowychłopak1987
Jest ktoś jeszcze ?

Gość gość
zdrowychłopak1987 dziś Słuchaj IDIOTY, to daleko zajedziesz :P. Prawo pracy obowiązuje wszystkich. To co IDIOTA proponuje, nazywa się PORZUCENIEM PRACY i kończy ZWOLNIENIEM DYSCYPLINARNYM. Będziesz miał to w papierach do końca dni twoich.

Gość gość
Najpierw idz do pip.chyba masz za duzo nadgodzi.wydaje mi sie ze szef to cwaniak.jak masz przekroczone normy nadgodzin to wszystko jest po twojej stronie.masz prawo byc wypalony,zmeczony.nie hyles na urlopie.ja bym sie nie piescil.rob jak chcesz.juz mnie wyzwali od debili i idiotow.ale w niemieckie obozy pracy skonczyly sie chyba 49r.

Gość gość
To nie porzycenie pracy ale piszesz podanie o rozwiazanie umowy o prace z dniem dzisiejszym lub jutrzejszym i koniec tematu.

Gość zdrowychłopak1987
Oczywiście że mamy za dużo godzin. Pracujemy od pn do soboty poi 10 godzin od 6 do 16.

Gość gość
Jak ty zlozysz podanie o rozwiazanie umowy to to nie jest porzucenie pracy.

Gość gość
Kontrola z pip i pozamiatane.i jeszcze moze jakas kase dostaniesz.szef bedzie robil w gacie.ty masz przewage w tej zabawie.

Gość zdrowychłopak1987
No tak ale PiP może byc przekupiony przez naszego szefa. Wątpię aby szef miał tak odwagę prowadzic firmę przez ponad 20 lat.

Gość gość
A swoja droga to ja kiedys porzucilem prace.a propo tego pajaca co mnie obraza.i jak sie skonczylo?najpierw mnie zwolnili a potem dzwonili i prosili zebym wrocil bo sie wystraszyli.

Gość gość
No co ty?! PIP i korupcja? Nie mozliwe.ale jakby co to odwiedz przy okazji tez CBA.

Gość zdrowychłopak1987
CBA co może tutaj zrobic ?

Gość gość
Zartuje.CBA jest od korupcji.

Gość gość
Ja uciekam.nieczego nie rob bez konsultacji z pip.

Gość gość
gość dziś Ty jesteś IDIOTĄ. Na dodatek idiotą niebezpiecznym, bo przez swoją głupotę mozesz wpędzić chłopaka w kłopoty.

Gość zdrowychłopak1987
Ok to skoro tamten IDIOTA uciekł to może Ty mi doradzisz ? Konsultowac to z PiP czy nie ?

Gość gość
Tak konsultacja z pip jest glupota ?! Puknij sie w glowke.

Gość gość
Ten idiota mial wlasna firme.

Gość gość
zdrowychłopak1987 dziś Wybacz pytanie, ale czy zaraziłeś się głupotą od IDIOTY ? Myślisz, że jak naślesz na szefa PiP i narobisz mu kłopotów, to on dobrodusznie zgodzi się na wcześniejsze rozwiązanie umowy i nie będzie próbował odegrać się na tobie? Jak na razie to on jest w prawie, a na wypadek kontroli ma pewnie odpowiednie kwity przygotowane dużo wcześniej. Masz konkretne i jednoznaczne dowody, na naruszenia prawa pracy, o których napisałeś?

Gość gość
Poradzić możesz się zawsze, ale zaczynanie wojny, bez konkretnych dowodów, odbije się głównie na tobie. Opisz sytuację i poproś o dokładne podstawy prawne (paragrafy) na których panie oprą swoje porady.

Gość gość
21:37 jak przedstawi szef lewe kwity w razie kontroli to autor sklada zwiadomienie do prokuratury o oszustwie.

Gość zdrowychłopak1987
Mogłbym pozbierac faktury które wystawiam na kasie a rzekomo nie ma mnie w pracy. Listę obecności podpisuję codziennie ale w kilka dni w miesiącu jest czerwono ;) Wtedy nie powinno mnie byc w pracy ale jestemi wystawiam FV sprzedaży.

Gość gość
Autorze to ja idiota.jak masz jaja to mozesz sporo zdzialac.ale inteligentnie to rozegraj.zacznij od pip.ale pamietaj ze istnieje w razie czego prokuratura,urzad skarbowy,CBA,sad pracy,prawnicy.

Gość gość
zdrowychłopak1987 dziś I księgowa nie zauważy, ze faktur brakuje ? Jeżeli zabierzesz z firmy jakiekolwiek dokumenty, to szef będzie miał podstawę wywalić cię dyscyplinarnie i oskarżyć o kradzież. Nie pogniewaj się, ale każdą wojnę trzeba najpierw dokładnie przygotować, a ty chcesz to załatwiać na dniach. Przecież nie chodzi ci o wojnę (po której możesz nie dostać pieniędzy za lewe nadgodziny), ale o jak najszybsze rozstanie się z tym facetem.

Gość zdrowychłopak1987
Księgową jest żona która wpada na 2 godziny dziennie. FV mogę skserowac. A poza tym PiP może chyba miec wgląd w FV.

Gość gość
21:47 nie musi zabierac faktur.to ja idiota.moze zrobic zdjecia.moze tez nagrywac filmy.

Gość zdrowychłopak1987
chcę odejśc ale jeżeli mogę coś ugrac to chętnie ugram. Poza tym szef jest zwykłym gburem i prostakiem który potrafi nas wszystkich od k***w wyzywac. JUż wiele razy słyszeliśmy, że będziemy go błagac o to aby nas nie wyrzucał :D Albo gada, że wymieni całą załogę :D Jak się wkurzy to nawet przy klientach rzuca k****ami :D

Gość gość
Idiota.autotrze dobrze jak bedziesz miec dowody w razie czego.masz prawo udokumentowac oszustwa uzywajac kamerek,zdjec,dyktafonow.