Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala zalamka

Zaniedbałam i mojemu dziecku 8 lat gnija zeby

Polecane posty

Gość mala zalamka

Ma 8 lat.Od 5 roku chodzimysmy do dentysty bylo ok. ale ktoregos razu zabolalo ja i za nic nie chciala otworzyc buzi.Chodzilam do roznych dentystow za kazdym razem to samo.A z zmalej dziurki zrobiły sie 2 wielkie dziury- zęby podgniły. Dzis bylysmy u znow nowej dentystki- polecila mi kolezanka.Ma super podejscie do dzieci i udalo sie zreperowac 1 zęba.Dzielnie to zniosła.Nawet nie płakala.Współpracowala z pania.Ale reszte zebów trzeba juz robic prywatnie.Albo wyrwanie dwoch dolnych 5 albi kanałowe leczenie.Czeka mnie wizyta za tydzien w innym miescie. jaki wstyd.

Gość gość
Moja matka nie chciała ze mną chodzić do dentysty jak byłam mała mimo ze ja prosiłam. Mówiła ze zeby sobie bede robic jak bede dorosła za swoje pieniadze. Raz jak kiedyś mnie strasznie bolał ząb i trafiłam na pogotowie dentystyczne to nie chciała zapłacić 10zl za znieczulenie i dentystka sie ulitowala jak płakałam z bólu i krzyczałam i dała mi za darmo. Teraz mam 25 lat i nie mam juz 3 zębów, w reszcie plomby po leczeniu kanalowym. Mimo to moja matka sie nie wstydzi a sprobowalabym jej cos zarzucic to by mnie rozszarpala.

Gość gość
U osób do 18 roku życia kanalowka za free jest robiona

Gość gość
tak tylko ide prywatnie.najwazniejsze aby zeby byly zrobione.

Gość gość
Lecz kanalowo! Ludzie przecierz zeby sa bardzo wazne, nie tylko z estetycznego punktu widzenia ale wplywaja na zdrowe calego organizmu !

Gość gość
Najważniejsza jest higiena i prawidłowe mycie zębów gdy tylko się pojawią,a jeśli się pojawiła próchnica to wiadomo trzeba wyleczyć bo to wstyd w wieku 2dziestu paru lat mieć braki w uzębienia. I to wszystko wina niestety rodziców niedbaluchòw którzy mają gdzieś zdrowe zęby u dziecka ,a to dlatego że sami o swoje też nie dbają, niestety dentysta o tym doskonale wie gdy widzi dziecko z zaawansowaną próchnicą. Także wstydź się autorko, tak zaniedbać dzieciaka.

Gość gość
na sczescie na przodzie nic nie widac bo to 5. wiem ze wtyd. ale chodzilam do dentysty ale nie otwierala buzi, wrzeszlaa, wyrywala sie. i tak kilkka razy. a dzis bez problemu otworzyl.a buzie i dala sobie zęba zrobic. wiec do przodu.