Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkladka domaciczna

Polecane posty

Gość gość
Właśnie i ta wkładka i te plastry fajna sprawa. A czy po tej wkładce są jakieś powikłania czy boli brzuch itd ?

Gość gość
Mam Mirenę, ona lepiej zabezpiecza niż wkładka miedziana, bo uwalnia hormony. Jest niestety sporo droższa, ale dla mnie warto - 5 lat bez okresu, w mojej sytuacji to idealne rozwiązanie.

Gość gość
Jak to bez okresu?

Gość gość
Zadna wkłqdka nie zabezpiecza w 100%.Okres też jie zanika.Trzeba wybierać i mieć nadzieję ze ciąży nie będzie.

Gość gość
w 100% nie zabezpiecza ale w 99 , patrz - wskaźnik pearla poza tym wkładka hormonalna nie jest środkiem wczesnoporonnym bo hormon uniemożliwia zapłodnienie, wujek google się kłania

Gość gość
Dzięki za info i porady

Gość gość
Kiedy zdecydować się na wkładkę i jaką.Partner co drugi miesiąc w kraju na tydzień.

Na wkładkę możesz zdecydować się w każdej chwili. Ja zakładałam levosert po narodzeniu dziecka bo z nią można karmić piersią. Oczywiście ważne jest to aby ginekolog przed doborem antykoncepcji zrobił Ci badania.

Gość gość
Przy Mirenie najczęściej nie ma się w ogóle okresu, na początku po założeniu zdarzają się plamienia, ale minimalne. 5 lat świętego spokoju i żadnych dolegliwości.

Gość gość
Czy z wkładką macie chęć na bzykanie?Maja znajoma po założeniu spirali całkowicie unika sexu.

Do gość dziś Może ma jakąś blokadę psychiczną. Ja miałam problem z libido przy nieodpowiednio dobranych tabletkach. Dopiero po wykonaniu odpowiednich badań lekarz zaproponował mi wkładkę. Założyłam i nie żałuję bo libido wróciło do normy a i pamiętać o pigułce nie trzeba :)

Gość gość
Słyszałyscie o tym dziecku ktore urodziło sie z wkładka w głowie???

Gość gość
Wkładka jest dobra dla kobiet potrzebujacych sexu a zapominalskich.

Gość gość
Wkładki czyli tzw.spirale to środki wczesnoporonne! Drogie mamusie, co miesiąc zabijacie swoje dziecko!

Gość gość
Racja. A może drogie panie poczytają ile kobiet z założoną czy to zwykłą wkładką czy mireną, zachodzi w ciążę. Moja koleżanka po 4 miesiącach po założeniu migreny, na którą wydała sporo kasy, zaszła w przepiękną ciążę...

Gość gość
Miało być mireny:-) ach ten słownik:-)

Gość gość
Drogie panie kto was namówił na załozenie spirali.Czy moze wasze matki/tesciowe miały jakieś dobre doświadczenia.

Gość gość
Racja. A może drogie panie poczytają ile kobiet z założoną czy to zwykłą wkładką czy mireną, zachodzi w ciążę. Moja koleżanka po 4 miesiącach po założeniu migreny, na którą wydała sporo kasy, zaszła w przepiękną ciążę... x Skuteczność mierny to 99,7%, tabletek 99-91%, prezerwatyw 98-82%, więc która metoda jest najskuteczniejsza i ile tych koiet zachodzi w ciążę przy spirali hormonalnej? Ach zapomniałam. Tu najskuteczniejszy jest przerywaniec - 100% metoda. Szkoda tylko , że fakty temu przeczą.

Gość gość
Stosunek w gumie nie daje zadowolenia zadnemu uczestnikowi,podobnie jak przerywany.W najciekawszym momencie męzczyzna musi ucuiekać z kobiety ,a nie uciekać.Natura musi trzeć po naturze a nie po wyściujce.

Gość gość
Gość 20.41 -tak słyszałysmy o tym dziecko ktore urodzilo sie ze spirala w głowie,bo to ty jestes tym dzieckiem. Znam mnostwo kobiet ktore maja mirene,poniewaz pracuje w damskim gronie,kilka ma juz druga,a niktore zwykla miedziana nawet trzecià. Jedna drugiej poleca wkladke,zadna w ciaze nie zaszla,wiec mysle ze to b dobre zabezpieczenie.

Gość gość
Oczywiście ze bardzo dobre zabezpieczenie i jedno z lepszych.i mówię to ja ktora mając druga w swoim zyciu wkładkę jestem w 8 tygodniu ciazy a wkładka leży prawidłowo co pokazalo usg.nic nie daje 100 procent pewności

Gość gość
To ja z 10.33. Moja znajoma mając dwóch synów juz w gimnazjum wpadla przy tabletkach po tylu latach niby niezawodności..urodziła trzeciego syna który juz ma dwa latka. Nie ma 100 procentowej metody

Gość gość
Antykoncepcja nie jest 100% kazda.Więc wpadki się zdarzają.Wygoda jest wygoda.

Gość gość
Do goscia 10.25. Czy poleciłaś być spiralę swojej córce/synowej.Jak byś ich do tej antykoncepcji przekonała.

Gość gość
Nie jestem gosc 10.25 ale bym polecila i corce i synowej i kazdej innej na wlasnym przykladzie ,mam trzecią zwykla miedziana i w ciąże nie zaszlam a załoźylam po drugim porodzie. Poleciłam bratowej i jak na razie ma ja 3 lata i jest super zadowolona. Brałam krotko pigułki ale dostalam po nich zakrzepicy,wiec nawet mirena u mnie nie wchodzi w gre.

Gość gość
To jak takie cwane jesteście to dajcie mi na utrzymanie dziecka to wtedy mogę rodzic nawet i 10. Nie chce dziecka nie stać mnie na nie to lepiej żeby go nie było. Proste.

Gość gość
zzCzy mając te spirale macie jeszcze chęć na sex?

Gość gość
Czy wkładkę po okresie uzytecznosci nalezy szybko wyciągać?

Gość gość
A czy można by było stosować zwykła wkładkę i do tego tabletki?

Gość gość
Po co sie truc mając spiralę.