Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem przegrana zyciowo juz

Polecane posty

Gość gość
Większość ludzi ma kompletnie bezużyteczne studia, poza tym brak doświadczenia i wyższego czasami jest zaletą. Ja np często odrzucam ludzi dlatego, że są przekwalifikowani, a szukam na podrzedne stanowisko biurowe. Wiadomo że nie wezmę inż +w cv kierowanie zespołem, wiadomo, że taki człowiek odejdzie jak trafi coś lepszego. Minimalna to nie jest tak mało jak mieszkasz z rodziną, dzieci nie masz. Całe życie przed tobą, nie słuchaj sfrustrowanych złośliwców, masz szanse na normalne życie. Nie żeby to normalne życie, to była jakaś atrakcja, bo większość taj żyje byle przetrwać. Idź do pracy gdziekolwiek póki co. Ani się obejrzysz i będziesz mieć 36 jak tak dalej pójdzie

Gość gość
Ja mam 24 lata i jestem na pierwszym roku studiow, nigdzie nie pracowalam jedynie dorywczo, ale nie czuje sie przegrywem. Wszystko przede mna :D

Gość gość
1 prace znalazlem w wieku 29 lat, jak skonczylem studia doktoranckie z prawa, do tego jeszcze sobie socjologie zaoczna studiuje. dostalem umowe na rok na uczelni za 2,4 b. da sie? da sie! nie zalamujemy sie, w kazdym wieku mozna prace znalezc, gorzej maja ci po 40/50 rz :)

Gość gość
Na studia nie warto isc majac 26-27 lat, za pozno. A o prace dzis to nawet "na kasie" ciezko bez doswiadczenia. Wspolczuje autorko ciezkiego losu

Gość gość
nie p*****l, znam kobite co kilka lat robila przy uboju zwierzat, ale w miedzyczasie studiowala zaocznie, potem byla rok ekspedientka, a potem znalazla prace w urzedzie - znikome doswiadczenie wymagali. takze elastycznosc i jeszcze raz elastycznosc

Gość gość
Na studia zawsze warto isc!!!! Zaocznie studiuj i probuj znalezc prace. Male kroczki i do przodu. Ktos piep...y ze karoery nie zrobi. Hehe. Nie wszyscy chca byc prezesami w korporacjach. Glowa do gory. Jeden warunek sobie postaw z lemistwem koniec

Gość gość
co jest lenistwem a co czynnikami chorobowymi i praca na roli, to tylko ja wiem. wara ci ode mne. zajmij sie edukacja swoich glutów!

Gość gość
13:06 Nikoniecznie:P ostatni raz dorzuciłam się do czynszu w 2014 :D Jak nie jestes nie wiadomo jak uzdolniona i charyzmatyczna, lub nie masz starych ze znajomosciami to czeka cie taki los jak wiekszosc spoleczenstwa, bylejaki i praca za byle co. Jak facet zostawi to bedzie inny... Co to frajerow malo po swiecie chodzi ?

Gość gość
Tu autorka. Nie chce sie rozpisywac zbytnio o tym jak wyglada moj dzien, bo ktos o to pytal. Powiem Wam, ze doszlo juz do momentu, gdzie mam mysli samobojcze! :/ Siedze calymi dniami w domu, nie mam pieniedzy, wiec nigdzie nie wychodze (do miejsc typu kino, restauracja) Nie mam pracy, przyjaciol, wyksztalcenia. Czuje sie przegrana i gorsza od innych. Codziennie placze.

Gość gość
Za póżno na studia. Ludzie w tym wieku już pracują w zawodzie, no to jak ona ma z nimi konkurować jak skończy studia w wieku 30 lat x Pierniczeeenie. Zawsze będą ci co pracują w zawodzie, ci co zarabiają miliony. Zawsze jest ktoś lepszy. To, że oni już mają nie oznacza że ty masz rezygnować z czegoś. Masz wybór: za 5 lat mieć studia wyższe bądź ich nie mieć. Trudny wybór? Życia nie da się tak zaplanować, jest nieprzywidywalne. Może zacznie studia i dostanie przed skończeniem b.dobrą propozycje pracy? Trzeba tylko mieć plan i go realizować.

Gość gość
Co wy z tym za późno? Za późno to zostać pianistka,albo baletnica. Ale na studia? Pierwsze słyszę. Co wy za ciemne poglądy macie?

danie dupy dla bogacza nie jest sukcesem. Ona prosi nas o rady a wy ja ogłupiacie zeby co zeby zyła z desperacji i podejmowała decyzje najgorsze.Pojebani tu ludzie siedza w tym necie zeby ktos mi tak powiedział obrazliwie to bym zajebał i zakopał bo nic nie mam do stracenia...............

Gość gość
A jak to sobie wyobrazacie? Ze osoba majaca 26-27 lat zacznie studia i skonczy majac 31-32 lata i bedzie pracy szukac? No i jak po tak dlugiej przerwie sie w ogole na tych studiach utrzyma

Gość gość
Kochana na nic nie jest za późno. Idź na studia, zacznij jakąkolwiek pracę, zapisz się na kursy które cie interesują. Na pewno są jakieś tanie kursy albo dla bezrobotnych bo trzeba iść do przodu. Koniec z nic nie robieniem. Zajmij sobie czas i dzień to nie będziesz miała myśli samobójczych. Człowiek uczy się całe życie. Zastanów się co cię interesuje. Zapisz się na siłownię czy jakieś warsztaty. Wizyta u psychologa też by ci dobrze zrobiła. Nie ma nic straconego. Wiem co mówię bo wyjechałam za granicę i długo nie mogłam znaleźć pracy. Studia są ale jakby ich nie ma bo muszę je nostryfikowac. Zacznij od początku. Wyjdź z domu. Powodzenia

Gość gość
moja ciotka poszla na medycyne w wieku 32 lat, co wy p*******icie, tylko ze wczesniej pracowala jako pielegniara,polozna. pozniej znalazla robote w 2 szpitalach, nie bede pisac z jakiej dzialki, bo jeszcze moglaby trafic na ten wpis. to takie p**********e dla marud. aczkolwiek ona to zrobila w latach 70tych.

Gość gość
Moze i na studia jest za pozno,ale na szukanie pracy to juz nie. Dziewczyno ogarnij doopsko,skończ z lenistwem i ruszaj do roboty,chocby do Biedronki na poczatek. Tobie jest tak po prostu wygodnie,siedzisz sobie w cieplutkim domku,nie musisz o 4 rano do roboty wstawac no bajka. Wstydz sie,jestes pasozytem i na kims zerujesz,pewnie na rodzicach.

Gość gość
wyobraz se ze nie, pracuje na gospodarce !!!

Gość gość
Ciezko znalezc prace, nigdzie mnie nie chca

Gość gość
Ja tez miałam braki w cv. Jedna lukę zapełnił mój były maz, a druga znajomy. Jeden i drugi dał mi referencje do pracy..

Gość gość
nie jestes moim bylym!!!

Gość gość
Nie pozwól sobie wmówić że na coś jest za późno. Wybierz się na studia zaoczne (odpuść sobie nieprzydatne w życiu turystykę czy politologię) i podejmij pracę. Rozwijaj się, zapisz się na interesujące Cię kursy, ucz się języków.

Gość gość
Ja mam 26 lat i nigdy nie pracowałem, nie mam matury nawet. Może załapie się na jakąś taśmę w przyszłości, o karierze nigdy nie marzyłem ani o kasie.

Gość gość
Wkurwiają mnie ludzie mający IQ ameby i piszący, ze za późno już na studia, za późno na to na tamto, na Zachodzie ludzie maja zupełnie inna mentalności, to tylko w PL trzeba do 24-25 roku życia ukończyć studia, później pracować, urodzić dziecko, wziąć kredyt i wszystko max do 30

Gość gość
Nie mieć nic w tym wieku no to raczej lipa

Gość gość
tak, jestes przegrana

Gość gość
Na karierę i studia za późno... Natomiast na jakiś porządny kurs po którym będzie pieniądz (paznokcie, cokolowek związanego z kosmetyka, baby to uwielbiają) nie.

Gość gość
Karierę? Jaka kariere

Gość gość
Karierę w Biedronce

Gość gość
dotąd studiów nie zrobiłaś to po co ci teraz na stare lata

Gość gość
żeby iść do Biedronki trzeba mieć doświadczenie i umieć obsługiwać kasę