Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu tak mało polek ma figurę klepsydry???

Polecane posty

Gość gość
17.33 - bo pewnie masz z******tą figurę :P

Gość gość
mam 158cm moje wymiary: 89-61-93/94 i jakoś dużo mężczyzn mówi mi że mam świetny tyłek i że podoba im się moja drobna figura z krągłościami i nie raz usłyszłam że mam talie osy :D oczywiście słyszłam że jestem płaska ale gdy te osoby dowiadywały się że nie nosze stanika to nagle zmieniali zdanie i mówili "to one jednak takie małe nie są" oraz nie raz słyszalam że mam jędrne piersi skoro wygladam tak jakbym w staniku chodziła :P a jak raz założyłam stanik to usłyszałam że są duże :P (a to był zwykły bez gąbek, usztywniany)

Gość gość
17:37 nie wiem czy z******ta ale lubie swoje szerokie kosciste ramiona, wystajaca miednice i male cycki:P a takie dupiaste i cycaste baby wydaja mi sie strasznie wulgarne

Gość gość
ja jestem taka dupiasta/biusciasta (właśnie figura klepsydry) i mi to pasuje

Gość gość
co kto lubi ;) ale chude kobiety wygladaja subtelnie, eterycznie, nie mowiac o kupowaniu ciuchow- wszystko dobrze lezy :P a takie baby z cycem i dupką to... jak matki Polki

Gość gość
zeby byc cycastym i biusciastym to trzeba było miec co najmniej po 100cm w biuscie i w biodrach i miec przy tym waska talie (czyli 65-75cm)

Gość gość
no ja mam 98-73-98 :) Mnie się to podoba (trochę nad brzuchem pracuję), nie wyglądam jak "matka polka" (dziękuję za ten wyszukany komplement). Nie ma jednego, idealnego modelu sylwetki i prawdę mówiąc wolę swoją figurę niż taką eteryczna, ale właśnie co kto lubi.

Gość gość
Nie chude kobiety nie są najlepsze, najlepsze są SZCZUPŁE kobiety. Chuda jak sama nazwa mówi to chodzący wieszak, szczypior, bez krągłości albo z bardzo małymi Szczupła - czyli szczyplutka ale w przeciwieństwie do chudej to kości nie widać, ma widoczne krągłości (nawet jeśli to mały biust i biodra) Grube - tego nie trzeba chyba opisywać... Oczywiście każdy lubi coś innego co nie zmienia faktu że teraz najbardziej ludziom się podoba szczupła sylwetka (dlatego teraz modelki nie sa już jak kosciotrupy)

Gość gość
mając wymiary 80-60-80 to na pewno nie jest się klepsydrą, bo różnica pomiędzy biodrami i talią jest zdecydowanie za mała

Gość drobna agnieszka
niby czemu nie jestem klepsydra? mam wąska talie a biust i biodra maja równy obwód wiec jestem klepsydrą.

Gość gość
chyba różnica jest za mała, to tylko 20cm

Gość gość
chociaż nie...niby powinno być 9 cali, czyli około 23cm...

Gość drobna agnieszka
20cm za mało? To ile powinnam mieć? W biuście i w biodrach mam taki sam obwód, talie mam wąską i widać ją, więc jestem klepsydrą. Przecież taka jest definicja klepsydry biodra i biust równe a między nimi wąska talia.

Gość gość
jak wymyślano te typy to podawano dokładnie "wymagane" wymiary. Jak chcesz być klepsydrą to powiedz sobie, że jesteś i już. Co za różnica?

Gość gość
Zmierz sobie jeszcze biodra i ramiona czy są takie same.

Gość gość
a ta dalej o tych ramionach....nieważne są wymiary ramion

Gość gość
Poza tym klepsydra ma zawsze szerokie biodra, a ty masz wąskie.

Gość gość
akurat chodzi o propocje, jej biodra są sporo szersze od talii. Można też być grubym i dalej zachowac proporcje klepsydry (czyli mieć grubą talię która dalej jest mniejsza od wielkich bioder i dużego biustu)

Gość gość
Wszędzie w opisach klepsydry masz, że ramiona są szerokie, a w niektórych miejscach jest uściślone, że mają być na równi z biodrami. Więc to Ty przestań pisać bzdury. Bo może być klepsydra z dużym biustem, ale może tez być gruszka z wielkim biustem.

Gość gość
Pokaż mi jedną, zagraniczna, poważną stronę która mówi o szerokości ramion. Tylko w polskich pisemkach jest o tym mowa. I nie ma czegoś takiego jak gruszka z wielkim biustem (chyba, że ktoś jest naprawdę gruby i dupa jest trzy razy większa od tego dużego biustu).

Gość gość
Kolejny taki temat az mnie ciekawi cos. Jak mam 88 w ramionach, 80w biuscie, 65 pod biustem, 55 w talii i 88 w tylku to rozumiem, ze jestem gruszka?

Gość a ja nie wiem jaka mam
a ja jaka mam figure jesli mam 89(91cm jesli mierze bedac pochylona)-62-93? nie nosze stanika wiec nie wiem jak sie w biuscie mierzyc, sugerowalam sie Ewa Michalik a u niej bez stanika sie mierzy bedac pochylonym

Gość gość
coś między gruszką i klepsydrą - ale raczej gruszka

Gość gość
dziś - ty jesteś klepsydrą :P

Gość gość
Ale jakbym miala 85 w biuscie i 70pod to juz bym byla klepsydra mimo ze biust rozmiar mialby podobny?

Gość gość
W podanym linku zwróć uwagę na źródło, pod rysunkami

Gość gość
zagraniczną, poważną stronę, to nie jest ani zagraniczna, ani poważna strona :) Pozwolę znowu wstawić sobie definicję, jak nie znasz angielskiego to użyj tłumacza w wyszukiwarce: Main Traits of a Hourglass Shape Figure. Bust and hips nearly the same size. Well defined waist – 9″ or more smaller than bust. Full Bust. Shapely Legs

Gość gość
gdyby wtedy talia została tak samo wąska to różnica była by jeszcze bardziej widoczna więc tak, wtedy byłaby do klepsydra.

Gość gość
"coś między gruszką i klepsydrą - ale raczej gruszka" No i wlasnie to mnie bawi. Bo wiekszosc bedzie miec figurę pomiędzy, wiec takie rozliczanie sie co do cm jest bez sensu jak nie ma foty np. I jak pisalam wystarczy dodac do moich gornych obwodow kilka cm i przy podobnym biuscie (między 60C a 65C nie ma ma jakiejs wielkiej różnicy) nagle bede klepsydra. A tak naprawde w realu jestem bardzo chuda i ani do klepsydry ani do gruszki wiekszosc ludzi mnie nie zaliczy.