Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ustalenia przed ślubem

Polecane posty

Gość gość

Jakie waszym zdaniem tematy trzeba mieć obgadane przed ślubem, co by potem nie było niespodzianek? Co wy ustaliliście z wasza druga połówka i czy to były zaplanowane rozmowy, czy tez wychodziło to w praniu?

Zasadniczo trzeba mieć obgadane wszystko. Gdzie zamieszkacie, co z pracą, jak dzielicie wydatki, jak prowadzicie dom. Musicie przedyskutować poglądy na religię, politykę, dzieci, poglądy na wychowanie, na edukację, co w razie choroby dzieci lub Waszej, co z rodzicami na starość.

Gość gość
Jak dzielicie finanse? Wspólne konto, dwa osobne, czy każdy płaci za coś określonego? Jak to u Was?

Gość gość
ustalenie czy sex równoległy ze swoją parką czy wymiana partnerów

Gość gość
Wszystko wychodzi w trakcie lat spedzonych razem a nie ze naraz ustalenia, to głupie. A po drugie malzenstwo to nie kontrakt miedzy dwojgiem ludzi, przynajniniej dla mnie.

U nas są 3 konta. Męża, na dom i moje. Z pieniędzy na dom idą opłaty i zakupy. Ja ze swojego opłacam samochody i swoje fanaberie.

Gość gość
Nie chodzi o kontrakt, ale o to żeby po fakcie nie okazało się, ze są jakieś kwestie, które mogą poróżnić...

Gość gość
21.09 to chyba nie wychodzisz za czlowieka ktorego znasz miesiąc

Gość gość
przede wszystkim kwestia mieszkania po ślubie (tu z całego serca doradzam mieszkanie osobno:)), czy chcecie mieć dzieci, a jeśli tak, to ile, można też obgadać ewentualną opiekę nad dzieckiem, bo z tego co obserwuję, to mężczyźni nie zawsze się do tej opieki garną, plany na przyszłość, czyli czy chcecie zamieszkać w bloku/w domu, czy macie jakiś cel, na który trzeba odkładać większą sumę pieniędzy, co z rodzicami na starość (wy do nich/oni do was?) wydaje mi się, że jeśli chodzi o te pierwsze lata małżeństwa to głównie należy ustalić kwestię mieszkania i dzieci

Gość gość
obgadac należy wszystko. to jest właśnie czas kiedy jeszcze jest opcja dopytac, wywiedziec się, uspokoić swoje strachy i niepewności... ale ze świadomością że życie później i tak różne kwestie zweryfikuje. dobrze sie umówić co do spraw - kasa, dzieci, mieszkanie i przede wszystkim co kto robi w domu na przykład a nie potem wielkie zdziwienie "bo ja myślałam". jezeli facet nie chce miec dzieci, interesuje sie glownie swoja praca, w domu nie ruszy palcem nic to raczej nie ma co wierzyć ze mu sie po slubie odmieni.

Gość gość
Najgorzej jak ludzie są ze sobą z dnia na dzień, jakoś się życie toczy, a potem jak przychodzi do podjęcia jakiejś ważnej decyzji, to zgrzyt, bo każde chce czegoś innego. A pewnych rzeczy nie da się pogodzić, np zrobić sobie pół dziecka.

Gość gość
Up