Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam już sił do dziecka i teściowej

Polecane posty

Gość gość
Dom będzie po drugiej stronie, za podwórkiem, ale ogrodzenie będzie ;). No może tylko furtka na tamto podwórko, bo my swoje podwórko będziemy mieli jeszcze większe. Skasowaliśmy truskawki na tym polu za podwórkiem, więc jest duży obszar. Ech.., nawet nie wiecie jak bym chciała być już na swoim. Ten dom i to przejście z góry na dół to same kłopoty... Dziecko ciągle ucieka na górę, muszę po niego chodzić, zabierać go stamtąd. Nie powiem, nie wyganiają go, ale mały jest baaardzo żywy i psotny, więc nie mogę pozwolić, by tam przesiadywał... I tak w kółko. Do kotłowni leci, gdy ktoś pali papierosy, ja muszę iść za nim i go wyciągać, muszę latać po niego, bo poleci na górę, muszę go przyganiać z pokoju teściowej, a ona chce obejrzeć tv. Masakra... Już jestem tak nerwowa, że biorę tabletki uspokajające. Mój mąż też. Gdybym była u siebie, sama to nie musiałabym latać tak za dzieckiem, bo by więcej ze mną siedziało, a tak muszę latać i go zabierać, by nie przeszkadzał reszcie domowników... A trudno niespełna 4-latkowi wytłumaczyć, że tam na górze to nie nasz domek (bo przecież przejście jest, więc jak to nie jego domek?). Strasznie to męćzące.

Gość gość
Pewnie trzeba by było nająć geodetę, ale wątpię by mój mąż się zgodził... No cóż, to w sumie jego dom i jego decyzja.

Gość gość
Wszyscy piszecie, żeby mąż autorki zrzekł się domu, ale ja pamiętam jeszcze jedną ważną kwestię z poprzedniego wątku autorki. Mianowicie teściowa autorki sama jest zdania, że to mąż autorki powinien się nią opiekować. Z tego, co pisała autorka to było tak, że teściowa tylko jej męża prosi, by zawoził ją do kościoła, lekarza, że sprawia wrażenie, że chciałaby być na starość własnie przy mężu autorki. Może sama podświadomie wie, że na tamtych nie ma co liczyć? W takim razie głupotą by było, gdyby oddali dom za darmo. Bo pewnie skończy się tak, że autorka z mężem nie tylko oddadzą dom, ale i jeszcze wezmą do swego nowego domu teściową... Masakra...

Gość gość
kochana ty nie masz sil nie tylko przez zywe dziecko i niechluja tesciowa... ty masz problem z bratowa, ktora mysli, ze skoro ty mieszkasz na dole z tesciowa, to ona nic nie musi przy tesciowej robic, masz problem z babcia, ktora wykorzystuje twoja dobroc i prababcia, ktora nie jest juz samodzielna i potrzebuje opieki. z poprzednich watkow wiem, ze probowalas cos robic, pytalas w mopsie, itd. ja ci baardzo wspolczuje, bo tak naprawde gdzie w tym wszystkim jest czas dla twojej rodziny?ze ty jeszcze nie zwariowalas.. co mnie dziwi to to, ze ci na gorze wiedza ze wam ciasno, ze nie sluzy to zarowno wam, jak i starszej tesciowej., takie mieszkanie pokoik przy pokoiku, w dodatku z *****iwym 3-latkiem, a mimo to nie zaproponuja, by tesciowa zajela pokoj u nich na gorze, ktory i tak stoi nie uzywany... Dla mnie to bezsens. na dole w 2 pokojach cisna sie 4 osoby, a tak nap[rawde kazdy z was na dole potrzebuje swego pokoju przeciez... wy jako mlode malzenstwo, wasze dziecko, ktore przeciez powinno miec wlasny kat oraz tesciowa, ktora najmlodsza nie jest i tez powinna miec swoje spokojne miejsce do odpoczynku... na gorze sa 3 pokoje i 3 osoby, ale jeden pokoj nie uzywany, bo w jednym brat z zona, a w drugim ich syn, trzeci pusty... wtf? ta twoja tesciowa to tez jakas mimoza, zamiast tupnac noga i cos zarzadzic to tak lezy tylko i tv oglada i nic jej nie interesuje wasz los...jakze niesprawiedliwy zreszta...

Gość gość
Po co bratowej na górze teściowa-brudas? Żeby tylko leżała i telewizję oglądała? Tamta na górze głupia nie jest, wiedziała jak się w życiu ustawić...

Gość gość
no tak, wiec brawa dla bratowej, bo wiedziala, jak sie ustawic!