Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hot dogi z żabki w ciąży

Polecane posty

Gość gość

mogę w ciąży zjeść?bo się boję że zaszkodze dziecku a tego bym nie chciała chodzi o hot doga z berlinka, mam tez ochote na pepsi

Gość gość
Ja jadłam. I pepsi też piłam.

Gość gość
Ja jadłam ale w małpce bo tam mają smaczniejsze. Parówki morliny 80% i bułki schoulstad. Sosy fanex. Ja zawsze brałam z ostrym arabskim. Piłam Pepsi. I dziecko zdrowe jak ryba :)

Gość gość
dziękuje za odpowiedzi ja lubię z sosem tysiąc wysp i czosnkowym

Gość gość
Ja zawsze z czosnkowym i duńskim a do tego pepsi w puszce takiej pollitrowej. Tylko w zabce są chyba takie. :)

Gość gość
Ja tak samo zawsze ten sam zestaw dwa hot dogi jeden z kabanosem , drugi z parówką , sosy musztardowy i ketchup. Do tego magnum w czekoladzie z orzechami , jogobella malinowa, kabanosy tarczyński drobiowe z żółtym serem , orzeszki w miodzie, tymbark kaktusowy , chrupki maczugi - to moje przysmaki z żabki

Gość gość
Hot dogi z parówka chilli z sosem arabskim

Gość gość
O orzeczki w miodzie też są pycha z żabki

Gość gość
To się cieszcie, że nie miałyście cukrzycy ciążowej jak ja, bo przy diecie cukrzycowej chodziłybyście po ścianach skoro ten hod dog jest dla was tak ważny. Zawsze mnie zadziwia jak kobiety jedzą w ciąży śmieci i im to nie szkodzi, ale niektórzy mają to szczęście.

Gość gość
Zapytaj gina :) napewno będzie dumny !

Gość gość
Zamiast owoców,warzyw tragedia

Gość gość
Jaka tragedia? A co mam zrobic, gdy nic mi nie wchodzi tylko wlasnie mniej zdrowe jedzenie? Teraz toleruje wylacznie grzanki z krakowska i serkiem typu tost albo kanapki z serkiem topionym i jajko na miekko. Do tego smakuja mi zapiekanki, kupuje 2 razy w tygodniu w piekarni, maja samorobne i pieka. Warzywa? Widzialas teraz te sztuczne pomidory? Po ogorku, papryce mi niedobrze. Ewentualnie do obiadu zjem brokuly, ogorki kisz albo surowke z kapusty kisz albo marchewki. Po owocach mi niedobrze. No chyba, ze kompot, ale to slodkie. Cos slodkiego juz wole zjesc codziennie, bo jak zmuszam sie i nie jem kilka dni, to potem cala wielka czekolade jestem w stanie na poczekaniu pozrec. A tez chcialam zdrowe jedzenie wybierac. I nie wyszlo. Na poczatku ciazy pilam tylko sok jablkowy taki jeden rodzaj tylko z Biedry. Na wode, herbatki, inke patrzec nie moglam.

Gość gość
Ja tak samo Zamawiam zapiekanki z pieczarkami i serem , często pizzę z bakłażanem , szynką i serem.

Gość gość
Oby waszemu dziecku nie wyszło to bokiem. Jak w 6 miesiącu zrobisz krzywą cukrową i, czego nie życzę, okaże się, że masz cukrzycę ciążową to wtedy nie będzie usprawiedliwienia, że tylko śmieciowe jedzenie ci wchodzi. Zaliczysz, jak ja, taki dietetyczny zonk, że będziesz płakać. Życzę szczęśliwego rozwiązania i oby cię konieczność trzymania diety ominęła.

Gość gość
rozumiem cie ale glukoze narazie mam w normie , piję wodę mineralną ale czasem mam okropną ochotę na pepsi i hot dogi wtedy spacer do zabki murowany. oczywiście owoce też jem

Gość gość
Ja przy zdiagnozowanej cukrzycy mogłam zjeść jeden owoc dziennie w pierwszej połowie dnia i to najczęściej grapefruit, bo banany i winogrona miałam zabronione. To już tak na marginesie, a to i tak wycinek tego czego nie mogłam. Zazdroszczę tych hod dogów. Kiedyś nie wyobrażałam sobie bez nich dnia, a potem dostałam w ciąży po tyłku.

Gość gość
nie wiem jakbym wytrzymała z cukrzycą można oszaleć ale wiadomo dziecko najważniejsze

Gość gość
Ja słyszałam od każdej innej kobiety, która była w ciąży kiedyś tam, że "ja bym tak nie mogła". Miałam ochotę krzyczeć "Co być k... nie mogła gdyby od tego zależało zdrowie a nawet życie twojego dziecka?" Wszystko się da jak nie ma wyjścia, dla dziecka matka może wszystko, a jak nie może to znaczy, że nie dorosła do swojej roli.

Gość gość
Kto robi hot dogi z żabki w ciąży????

Gość gość
Jestem w 8 miesiacu i dopiero teraz rzucilo mnie na zapiekanki, krzywa cukrzycowa dawno mam za soba i skoro nie mam cukrzycy, to dlaczego mam sie katowac jedzeniem, ktore mi nie wchodzi i ktore zwymiotuje? Ostatnio zwymiotowalam jablko i kanapke z chuda drobiowa wedlina. Nie pozeram 3 zapiekanek na poczekaniu, aby zjesc jedna musze ruszyc tyleczek z 4 pietra, dotrzec do piekarni, zjadam na miejscu i wracam, a przeze mnie jedzenie przelatuje od razu, wystarczy troche ruchu, wiec taka jedna zapiekanka w d***e mi sie nie zapiecze.

Gość gość
ze sklepu żabka :/

Gość gość
Preferuje również bagietki czosnkowe z biedronki, kiełbasę drobiową smażę z cebulą :D drożdżówki z marmoladą , czasem pączka albo babeczkę z kremem

Gość gość
Róbcie co chcecie ze swoją dietą. Ja wam jej trzymać nie każę. W ciąży powinno odżywiać się dla dwojga a nie za dwóch, ale każdy odpowiada za siebie.

Gość gość
Zjedzenie 1 zapiekanki to jedzenie za dwojga? Zreszta jak zawsze na kafe same madralinskie z dewiza "nie rozumiem, jak tak mozna..." zero empatii, zrozumienia, tylko narzucanie swojego zdania i dawanie do zrozumienia, ze ktos, kto pistepuje inaczej, robi zle. Co Ty myslisz, ze nie chcialabym jesc warzy wek i owockow w ciazy? Ze chcialabym utrzymac linie i nie przytyc wiecej niz 10kg? Co mam poradzic, ze zdrowe jedzenie mi nie wchodzi? Cos jesc musze. I noe sa to wylacznie fast foody.

Gość gość
Ja piłam pepsi czy cole bo pomagała mi na mdłości i wymioty rano więc praktycznie litrami szlo

Gość gość
Jaka cola, jaki fast foody? Nie nadajemy sie na matki jedzac****ijac taki szajs... bo JAK TAK MOZNA?

Gość gość
Ja marze o winie polslodkim

Gość gość
wiecie o czym ja marze . o redsie jabłkowym albo gingersie imbiorwym albo o piwie z sokiem malinowym :)

Gość gość
Witajcie

Gość Nin

Co za wydumane problemy. Bułka z parôwką, keczupem to zwyczajna przekąska. Trochę białka, węgli, do tego likopenu z pomidorôw też trochę. Jak mam do wyboru zjeść tylko śniadanie a potem nic do 15:00 albo dlużej lub hot doga to wolę to 2. Ja np. muszę pracować niemal do ostatnich tygodni ciąży. Sporo chodzę, mam kontakt z ludźmi. Nie zamierzam kajać się za hot doga. Pracuję po to, żebyśmy mogli spłacić z mężem mieszkanie, czy kupić dziecku wózek.