Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Badania beta hcg w lab DIAGNOSTYKA

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy któraś z pań robiła beta hcg w laboratorium DIAGNOSTYKA ? Chodzi mi o to, że nie wiem za bardzo co oznacza tydzień ciąży - czy to wiek zarodka? Od daty zgniezdzenia? Pierwsza beta była 344mlU/ml po 48h było 750. Zakres jest nastepujacy: 3 tydz 5.8- 72 4 tydz 9.5-750 5 tydz 219-7138 Po pierwszym wyniku 7.01 lekarka mówiła ze to 3 tydz. Pytałam 4 razy i tlumaczylam ze to się nie mieści w tej granicy. Ona się upierała. Jedyne stosunki jakie mialam to 31.12, 13 stycznia i 22 stycznia tyle ze tylko ten ostatni skończył się wytryskiem w pochwie. Dodam jeszcze ze 26 stycznia i 31 stycznia robiłam domowe testy i wyszły negatywnie. Dla tych dwóch pierwszych stosunków chyba powinny już coś wskazać?

Gość gość
Przepraszam. Drugi raz ten sam temat mi się dodał.

Gość gość
Ja robiłam tam, jak dla mnie to pierwszy wynik wskazywal na 4 tydzien, drugi na 5.

Gość gość
Są to tyg od momentu zagnieżdżenia zarodka ? Czy należy odjąć 2 tyg bo zakładają od daty zapłodnienia? I dlaczego w taki razie test 31.01 nie wykazał 4 tygodbiowej ciąży?

Tygodnie ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i te normy się do tego odnoszą.