Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca. Problem doradzicie mi.

Polecane posty

Gość gość

Podjelam nowa prace, po jakim czasie moge isc na zwolnienie lekarskiwe a dostalam umowe narazie na dwa miesiace ta praca mi sie strasznie niepodoba pracuje w chlodni.Prosze powiedzcie co mam zrobic? slyszlam ze dopiero po 30 dniach moge isc na zwolnienie po przepracowaniu.

Gość morning_coffee
Jeśli masz zwolnienie lekarskie to chyba nie ma znaczenia od jak dawna jesteś w pracy, bo przecież (przynajmniej teoretycznie) lekarz nie wydaje go ot tak. Jak masz 39 st. gorączki to nawet jak zaczęłaś pracę wczoraj, to przecież nie jesteś w stanie normalnie funkcjonować, nie mówiąc już o pracy.

Gość gość
Po co takim gnojom dawać robotę ? Najpierw takie g_wno żebra by pracę dostać, a już na drugi dzień chce okraść firmę, idąc na lewe zwolnienie lekarskie. I jeszcze pisze, że ma pracę "na razie na 2 miesiące". Nie podoba ci się robota, to z niej wypi_rdalaj w podskokach.

Gość gość
morning_coffee dziś Nie widzisz, że ta p_zda choruje na " ta praca mi sie strasznie niepodoba" ?

Gość gość
morning_coffee dziś ...Jeśli masz zwolnienie lekarskie to chyba nie ma znaczenia od jak dawna jesteś w pracy, bo przecież (przynajmniej teoretycznie) lekarz nie wydaje go ot tak... x Ta p_zda nie była u żadnego lekarza, a tylko pyta, od kiedy będzie mogła wyłudzać pieniądze firmy, na lewe chorobowe. Rzeczywiście jest okres karencji (dotyczy wypłaty, a nie zwolnienia z obowiązku świadczenia pracy) w którym firma jest zabezpieczona przed takimi ZŁODZIEJAMI.

to zdecydowanie wejdź na stronę poradnika dla pracowników gdzie znajdziesz artykuły własnie takie pytanie. Wyjaśniają w łatwy i prosty sposób zawiłe paragrafy kodeksu pracy. A poradnik znajdziesz tu https://poradnikpracownika.pl/