Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomoc sąsiadce

Polecane posty

Gość gość

Chora, po operacji, zimowo, sklepy daleko, wyjść nie może sama [nawet nie wolno jej]. Podjęłam się robienia jej zakupów i dostarczania do domu [mieszka sama, rodzina daleko]. No i mnie wkurza. Prosi o zakup kilku skrzydełek na zupę i 2 jabłek - jadę do sklepu, kupuję, dostarczam, a ona jeszcze prosi o 6 plasterków sera. Ok, jutro kupię, ale ona zajeżdża tekstem, a co jutro na śniadanie zjem? Pojechałam do sklepu, kupiłam, ale na jutro 2 cytryny chce. Chcę pomóc każdemu w miarę możliwości, tej pani również, ale mogłaby zaplanować zakupy nieco inaczej. Już wiem, że jutro dostarczę cytryny, ale ona jeszcze zażyczy sobie świeżego pieczywa, po południu masła i ryżu. Telefon do mnie ma, w każdej chwili może uzupełnić listę zakupów. Chyba już się nigdy nie podejmę pomocy bliźnim. Magda, matka 2 dzieci i męża na dodatek:D

Gość obecny
no dobra, tam wysoko na niebie już jest miejsce dla Ciebie ! za okazałą pomoc , - starsi ludzie się gubią , nie mają pamięci , fatalnie wymyślono końcówkę życia , atakujące choroby itd. kobieta się gubi , prawdopodobnie traktuje Ciebie jak córkę , więc - popatrz na lodówkę i zamrażarkę , ile tam jest miejsca ? sama zrób listę potrzebnych zakupów , do zamrażarki zapakuj na tackach - skrzydełka, pałki, podudzia, w pudełkach mogą być marchewki, pietruszki, brukselki, czyli warzywa w lodówce niech będzie kilka plasterków szynki, sera żółtego, białego i w zamrażarce spoko się zamrozi pieczywo, bułki, chałki - kilka rolek papieru toaletowego musi być w rezerwie , być może 'starszej' trzeba kupić rajstopy , wypytaj o wszystko , zrób listę zakupów , nawet zrób zakupy na zapas , cukier się nie psuje, papier toaletowy może leżeć , wódka może stać w butelce , zatem do boju kobieto i weź sprawy w swoje łapki , inaczej się pogubisz wykonując polecenia 'starszej'